Stan forum na dzien dzisiejszy
Napisane przez Pablo XIII » 17 lis 2010, 08:53 Stan forum na dzien dzisiejszy
Zarejestrowalem sie na forum lata temu, wtedy to szukalem konkretnej informacji ktorej swoja droga niestety nie znalazlem. Byc moze zniechecilo mnie to nico do zapoznania sie nieco bardziej z poszczegolnhymi tablicami, tematami, ludzmi. Czy bylo to bledem nie sposob zweryfikowac.
Mamy dzien dzisiejszy i syn marnotrawny postanowil powrocic, okazalo sie iz ma w swoim zyciu wiecej wolnego czasu anizleli sam przypuszczal w zwiazku z czym wymyslil iz proba podjecia nowych znajomosci moze byc calkiem niezlym pomyslem.
W ten oto sposob zawitalem na forum ponownie z zamiarem poczytania poszczegolnych tematow, poznania ciekawych ludzi oraz ich opinii. Zdziwilem sie jednak bardzo w momencie kiedy to okazalo sie iz tak na dobra sprawe to nic sie na ow forum nie dzieje. Okazuje sie iz uzytkownicy nie prowadza zacietych dyskusji, nie pisza w wielu ciekawych tematach a samo forum wyglada niczym pustkowie na ktorym od czasu do czasu przewinie sie jakis wedrowiec.
Pierwsze wrazenie po powrocie nastraja olbrzymim optymizmem. Mianowicie setki tematow, tysiace postow. Z tego powodu jednak starcie z rzeczywistoscia jest o wiele bardziej bolesne.
Dlaczego nic sie tutaj nie dzieje. Czyzbym cos przeoczyl ? A byc moze trafilem jedynie na schylek swietnosci owego forum i jedyne co dane bedzie mi zaobserwowac to jak powoli w agonii dokonuje swojego zywota.
-
- Pablo XIII
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez monique » 17 lis 2010, 09:18 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
Prawda jest też taka, że kiedyś admin często podcinał skrzydła użytkownikom, ściągał tematy i na pewno wielu odpuściło to miejsce. Teraz jakś można więcej i zawsze to plus. Tylko czy nie jest za późno na swobodę wypowiedzi.
Po prostu to forum przybrało formę "forum informacyjnego", a nie "forum społecznościowego" (z wyjątkiem działu kobiecego i rozmów o dzieciach i o spotkaniach na kawkę).
-
- monique
- Rozeznany
- Reputacja: 34
Napisane przez zmielna » 17 lis 2010, 09:50 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
Ciecie watkow nie sprzyja dyskusji. A juz jak wreczanie ostrzezen ktore chwile pozniej zostana anulowane to juz kolesiostwo. No ale to przeciez forum Polonii, taki nasz minirezerwacik, malutki klonik kraju wierzb placzacych - wiec i na cechy charakterystyczne dla naszej nacji nie moze zabraknac miejsca. Chyba jakos tak podswiadomie tego szukamy i z hedonistyczna euforia sie w to zanurzamy po szyje.
Nawet ja: narzekam, gledze a i tak tu pojutrze zajrze. Typical!
-
- zmielna
- Rozeznany
- Reputacja: 14
Napisane przez Pablo XIII » 17 lis 2010, 09:55 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
Poprawnosc polityczna osiaga szczyty absurdu w tym kraju i mialem cicha nadzieje iz przynajmniej na forum prywatnym bedzie mozna swobodnie sie wypowiedziec na ten czy inny temat. Nie mowie tu wbrew pozorom o propagowaniu nazizmu czy tez innych kontrowersyjnych tematach tego pokroju ale swobodnej wypowiedzi na tematy dowolne bez ciazacej nade mna niczym topor katowski cenzury. Dlatego tez Twoje slowa sa dla mnie rozczarowaniem.
W jaki sposob wiec mam poznac nowych ludzi ktorzy warci byliby mojego czasu ?
Zdaje sobie sprawe iz na stronie jest zakladka o dumnie brzmiecej nazwie "FRIENDS" ktora zdawac by sie moglo zrzesza fanow serialu w rzeczywistosci jednak majaca na celu ulatwienie poznania nowych osob. Tak sie sklada jednak iz daje ona jedynie mozliwosc "zaczepiania" ludzi bazujac w znakomitej mieze jedynie na zdjeciach jako iz nikomu nie chce sie na dobra sprawe napicac tych kilku slow o sobie. Co wiecej zamyka ona rowniez opcje debaty w wiekszym gronie.
Sledzac uwaznie Twoja wypowiedz mozna zauwazyc iz moglbym podjac sie zabiegu zmiany plci i dolaczyc do was drogie panie w waszym kobiecym kaciku jednak bardzo lubie swoja meskosc i zal byloby mi sie z nia rozstawac. Dzieci rowniez nie posiadam, jestem natomiast smakoszem kawy wiec byc moze jako szpieg odwiedze wasz kobiecy kacik w poszukiwaniu ciekawej dyskusji chocby miala byc o kawie.
edit: literowki
-
- Pablo XIII
- Raczkujący
Na forum kobieta (czyli dzieci i kawka) się nie udzielam. Oszczędzając Twój czas i koszta operacji - tam też się zanudzisz.
Aczkolwiek naprawdę przydałyby się kontrowersje jak na forum Gazety choćby. Tam to dopiero można boki zrywać.
Ps. Że jeszcze dopiszę. Najciekawszym punktem zapalnym wywołującym tutaj najbardziej zaciekłe dyskusje są ci..a i wątki pochodne. Dlaczego nie można podobnie "pokłócić się" też na inne tematy. :)
-
- monique
- Rozeznany
- Reputacja: 34
Napisane przez Pablo XIII » 17 lis 2010, 10:40 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
monique napisał(a): Brak tutaj ludzi z charakterem, kontrowersyjnych z czymś innym do powiedzenia niż ogół.
oraz ta
monique napisał(a):Po prostu to forum przybrało formę "forum informacyjnego", a nie "forum społecznościowego"
Calkowicie sie zgadzam z tym stwierdzeniem
monique napisał(a):Aczkolwiek naprawdę przydałyby się kontrowersje jak na forum Gazety choćby. Tam to dopiero można boki zrywać.
tylko jak to zrobic skoro na chwile obecna watek zdazylo odwiedzic 60+ osob z czego odpisaly dwie.
-
- Pablo XIII
- Raczkujący
Napisane przez bogini8 » 17 lis 2010, 12:16 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
Pablo XIII napisał(a):Sledzac uwaznie Twoja wypowiedz mozna zauwazyc iz moglbym podjac sie zabiegu zmiany plci i dolaczyc do was drogie panie w waszym kobiecym kaciku jednak bardzo lubie swoja meskosc i zal byloby mi sie z nia rozstawac. Dzieci rowniez nie posiadam, jestem natomiast smakoszem kawy wiec byc moze jako szpieg odwiedze wasz kobiecy kacik w poszukiwaniu ciekawej dyskusji chocby miala byc o kawie
zmiana plci bylaby ciekawawa zapraszamy do watku kobiecego hihih:))
kawy nie lubie , polityki tez nie , ale moge z toba podyskutowac np o gotowaniu:))))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitty » 17 lis 2010, 13:47 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez AdamBoltryk » 17 lis 2010, 13:49 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
monique napisał(a):(...)Kontrowersje nie przejdą bo zaraz zostaniesz zjedzony/a. (...)
hmm a pokaz mi forum (poza angielskimi) gdzie kontrowersje przechodzą bez echa labo na spokojnie. Toż kontrowersje są od tego, by wzburzać, wywoływać białą gorączkę, czy po prostu prowokować potencjalnych adwersarzy.
No i jeśli w tym zdaniu nie zawarłaś "clue" dyskusji, to nie wiem, czym dla Ciebie dyskusja jest.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
Napisane przez Pablo XIII » 17 lis 2010, 14:02 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
Checi sa, ale z doswiadczenia wiem iz nowa osoba pojawiajaca sie nagle na forum i twozaca watek za watkiem szybko dostaje przyklejana plakietke "spamer" a watki upadaja jeszcze szybciej anizeli zdazyly powstac. Pomysle jednak i sprobuje choc jeden ciekawy/kontrowersyjny watek zalozyc. Tak na poczatek.
AdamBoltryk
Problemem wydaje mi sie nie jest temat sam w sobie i kwstia kontrowerji tego czy tez innego watku a widmo "banhammera" jesli twoje poglady nie beda sie zgadzac z zgodnie utarta opinia wiekszosci.
A przynajmniej tak wypowiedz monique ja odebralem.
-
- Pablo XIII
- Raczkujący
Napisane przez mamuśka twins » 19 lis 2010, 23:43 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
monique napisał(a):Na forum kobieta (czyli dzieci i kawka) się nie udzielam. Oszczędzając Twój czas i koszta operacji - tam też się zanudzisz.
Ja jestem mamuśka z dziecmi a też sie nudze czytające ten wątek tzn. czasami jak go czytam oczywiście :-P
-
- mamuśka twins
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez agg » 19 lis 2010, 23:56 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
mamuśka twins napisał(a):monique napisał/a:
Na forum kobieta (czyli dzieci i kawka) się nie udzielam. Oszczędzając Twój czas i koszta operacji - tam też się zanudzisz.
Ja jestem mamuśka z dziecmi a też sie nudze czytające ten wątek tzn. czasami jak go czytam oczywiście :-P
bo ten watek nie jest stworzony po to by kogokolwiek zabawiac czy rozbawiac :roll:
dziewczyny, ktore pisza znaja sie osobiscie, spotykaja w mniejszym lub wiekszym gronie i rozmawiaja nie tylko o dzieciach...
a forum jest miejsem gdzie mozemy sobie otwarcie pogadac o pierdolach i kazda z nas bedzie w temacie :-P
mamuskatwins, przeciez my tez poznalysmy sie przez forum, rozmawialysmy o kupkach, zupkach i innych :wink:
ja na inne watki zadko zagladam, bo "nie mam czasu na glupoty" :-P
a watek kobiecy traktuje jako forme porumienia sie z wszystkimi dziewczynami za jednym razem :mrgreen:
[ Dodano: |19 Lis 2010|, o 23:57 ]
a wogole to jak nudne musimy byc skoro tyle osob tam zaglada i "jest w temacie" :roll: :wink: :twisted:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez bogini8 » 20 lis 2010, 00:52 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
to po co tracic czas i sie nudzic?????:P to sie mija z celem;)mamuśka twins napisał(a):Ja jestem mamuśka z dziecmi a też sie nudze czytające ten wątek t
otoz to , podpisuj sie pod ty calkowicie:)agg napisał(a):ja na inne watki zadko zagladam, bo "nie mam czasu na glupoty"
a watek kobiecy traktuje jako forme porumienia sie z wszystkimi dziewczynami za jednym razem
[ Dodano: |19 Lis 2010|, o 23:57 ]
a wogole to jak nudne musimy byc skoro tyle osob tam zaglada i "jest w temacie"
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez mahol » 7 gru 2010, 18:37 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
moim zdaniem zamiast brnąć w serwis randkowy pownniście postawić na informację, a na dzień dzisiejszy wklejacie tylko linki z onetu na stronę główną...
piszcie jakie wydarzenia kulturowe aktualnie mają miejsce w birmigham... zróbcie porównanie kawiarni, restauracji, które warto odwiedzić... napiszcie co się aktualnie buduje w birmigham... gdzie warto pójść... co warto zrobić... ale do $#@$@# nie przeradzajcie się w kolejny dupny serwis randkowy czy społecznościowy...
przydałaby się jakaś konkurencja...
-
- mahol
- Stały Bywalec
- Reputacja: 44
Napisane przez Dalijka » 8 gru 2010, 17:55 Re: Stan forum na dzien dzisiejszy
-
- Dalijka
- Rozeznany
- Reputacja: 27