Pomocy Poznan pomocy !

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 7 gru 2011, 14:53 Pomocy Poznan pomocy !

http://epoznan.pl/news-news-29275

Witam wszystkich.
W piątek 2.12.2011 Mama mojego przyjaciela miala bardzo powazny wypadek samochodowy.Obecnie jest w ciezkim stanie w szpitalu,poddana śpiączce farmakologicznej.Podczas ostatniej opracji przetoczono wiecej krwi niz by oddalo dziesiec osob.W czwartek czeka ja nastepna ciezka operacja.

Dlatego jeśli masz taką możliwość i chcesz pomóc, zgłoś się do stacji krwiodawstwa http://www.rckik.poznan.pl/....
Nie musisz mieć tej samej grupy krwi, wystarczy, że przy rejestracji wypełnisz formularz zawierający imię i nazwisko pacjenta, który potrzebuje krwi, oraz powiesz, w którym szpitalu on leży.

Dane:
Elżbieta Zakrzewicz, obecnie znajduje się w szpitalu:
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej (NZOZ) Centrum Medyczne HCP- Lecznictwo Stacjonarne ul. 28 Czerwca 1956r. nr 194 61-001 Poznań.

Proszę także o kontakt po oddaniu krwi, kto oddał (imię nazwisko), kiedy i gdzie na adres mailowy: tomasz.zakrzewicz@gmail.com

Dzieki wszystkim za pomoc
RCKiK Poznań
http://www.rckik.poznan.pl

Ela byla moj druchna kiedy nalezalam razem z jej trojka dzieci do harcerstwa. Jest naprawde wspaniala osoba. pomogla wielu osoba teraz czas abysmy sie jej odwdzieczyli.
w pierwszym artykule jest wiecej na ten temat
Tomek, syn Eli, to jeden z blizszych mi osob. Moja pierwsza milosc, moj Aniol o ktorym zawsze mysle cieplo i z sentymentem. Mimo uplywu lat i roznych kolei losu zawsze mielismy wspanialy kontakt. Tomek teraz jest bardzo daleko od Poznania i jedyne co moze to prosic innych o pomoc.

prosze pomozcie jezeli nie mozecie oddac krwi to chociaz przekazcie wiadomosc wszystkim ktorzy moga pomoc. napiszcie to na swojej sciane na facebooku dodajcie do naszej klasy...

Bardzo prosimy o pomoc!!!!
dziekuje w imieniu Eli i jej dzieci ;srece:

wlasnie sie dowiedzialam ze :KREW MOZNA ODDAWAC W POLSCE (nie tylko w Poznaniu) trzeba tylko pamietac o podaniu danych pacjenta i wyslac do nas maila po oddaniu krwi
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Steinik » 7 gru 2011, 18:35 Re: Pomocy Poznan pomocy !

czytalam wlasnie artykul....jade do pl dopiero 16 grudnia..szkoda oddalabym krew///wkleje na fb...byc moze ktos ze znajomych odda..jestesmy z bydgoszczy..wiekszosc osob w rodzince jest honorowymi dawcami..napewno ktos podejdzie....

sama jestem po powaznym wypadku samochodowym...

czuwaj..
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 7 gru 2011, 19:05 Re: Pomocy Poznan pomocy !

dziekuje za odpowiedz

jeszcze raz dodam ze:

Krew mozna oddawać na terenie całej Polski trzeba tylko podać nazwisko imie osoby dla której to ma byc i nazwe szpitala. Stacje to załatwiaja między soba. Prosimy wszystkich o pomoc!!!!
Nie musisz mieć tej samej grupy krwi, wystarczy, że przy rejestracji wypełnisz formularz zawierający imię i nazwisko pacjenta, który potrzebuje krwi, oraz powiesz, w którym szpitalu on leży. dane w pierwszym poscie

mozliwe ze 16tego ciagle krew bedzie potrzebna- bede pisac

podbijaniem tematu tez pomagacie- dzieki wielkie!!!!
dorotajab
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez testowy » 8 gru 2011, 14:32 Re: Pomocy Poznan pomocy !

trzymam kciuki
tyle mogę
testowy
Zaangażowany

Reputacja: 78
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Steinik » 14 gru 2011, 20:27 Re: Pomocy Poznan pomocy !

podbijam...i jak jest krew?
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 16 gru 2011, 11:30 Re: Pomocy Poznan pomocy !

Krew jest zawsze potrzebna- Tomek prosi zeby pamietac o danych i zachowac "swistek" po oddaniu. Ela jest po dwoch operacjach i poki co jej stan jest ciezki, ale stabilny.

krew zawsze mozna przepisac na inna osobe w pozniejszym terminie...nie wiem dokladnie jak to dziala, ale dostalam taka informacje.

Dziekuje i zycze Wesolych Swiat ;srece:

Dodano: -- 30 sty 2012, o 09:29 --

Wiadomosc od Tomka:

Witam. Wczoraj moja mama Elzbiete Zakrzewicz zostala przewieziona z oddzialu intensywnej terapi na oddzial ortopedji :) Jest przytomna i czuje sie dosc dobrze :) Prosila abym w jej imieniu podziekowal wszystkim ktorzy oddali krew ,i wszystkim ktorzy pomogli w jej zdobyciu. Wielkie dzieki dla wszystkich za wszystko :) ps.Jesli udostepnisz dalej to moze podziekowania dotra do wszystkich ;)

;srece: :roza:

Dodano: -- 30 sty 2012, o 09:30 --

Wiadomosc od Tomka:

Witam. Wczoraj moja mama Elzbiete Zakrzewicz zostala przewieziona z oddzialu intensywnej terapi na oddzial ortopedji Jest przytomna i czuje sie dosc dobrze Prosila abym w jej imieniu podziekowal wszystkim ktorzy oddali krew ,i wszystkim ktorzy pomogli w jej zdobyciu. Wielkie dzieki dla wszystkich za wszystko ps.Jesli udostepnisz dalej to moze podziekowania dotra do wszystkich

;srece: :roza:
dorotajab
Zaangażowany

SzanowanySzanowany