Jak to jest z tym sprawdzeniem

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 13 lip 2011, 16:57 Jak to jest z tym sprawdzeniem

Witam zaczelismy szukac mieszkania.Wolelibysmy prywatnie ale niestety na ten moment nic niema i jestesmy gotowi szukac przez agencje,co oczywiscie wiaze sie z dodatkowymi kosztami.Ale nie o tym zastanawiam sie jak tak naprawde agencje sprawdzaja ludzi,gdyz jedni znajomi mieli niedobra historie kredytowa a mieszkanie z agencji dostali bez problemu.Wiec co oni sprawdzaja???

Z gory dziekuje za odpowiedzi a złosliwców prosze o niekomentowanie i omijanie z daleka mojego postu,za wszelkie błedy ortograficzne przepraszam :D

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Adrian2712 » 13 lip 2011, 20:10 Re: Jak to jest z tym sprawdzeniem

Witam!W moim przypadku,jak wynajmowałem mieszkanie(a wnioskuje ,ze o to Ci chodzi) to musiałem dostarczyć do agencji trzy ostatnie payslipy,wydruki o stanie konta z przed ostatnich trzech m-cy.Payslipy dostarczyłem ale z przed prawie roku.Wyciągi o stanie konta przedstawiłem tez tylko dwa, a i chcieli tez numer telefonu do poprzedniej agencji,żeby zapytać o opinie ale nie miałem i zmyśliłem jakiś.Mieszkanie wynajęto mi bez problemu,więc w moim przypadku wniosek z tego taki,ze nie sprawdzili nic.Opłata agencyjna tylko trochę duża bo 350£.
Adrian2712
Rozeznany

Reputacja: 18
Neutralny

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 13 lip 2011, 21:57 Re: Jak to jest z tym sprawdzeniem

no takich kosztow wlasnie sie spodziewamy.Ale z tego co wiem to sprawdzaja check credit i niewiem czy sprawdzaja nieplacone rachunki,jakies dlugi czy o tak sobie biora te wszytskie koszty.Ale dzieki za odpowiedz tak wlasciwie to niewiadomo jak to jest z tymi agencjami :grin:

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Gaba76 » 4 wrz 2011, 14:22 Re: Jak to jest z tym sprawdzeniem

witam... z mojego doswiadczenia wynika ze wszystko zalezy od agecji, ta z ktorej teraz mamy mieszkanie faktycznie wszystko sprawdza i o maly wlos bysmy go nie dostali a to dlatego ze TV licence oddalo sprawe do sadu za nieplacenie abonamentu, wprawdzie po kilku tygodniach sie dopatrzyli ze popelnili blad i sprawe wycofali ale oskarzenie w ewidencji zostalo. mysle ze najlepiej podpytac w danej agecji jak wyglada sprawa sprawdzania bo najczesciej troche to kosztuje i sa to pieniadze bezzwrotne w naszym przypadku bylo to 150f. pozdrawiam i zycze powodzenia :-)
Gaba76
Stały Bywalec

Reputacja: 49
Pokojowy

Powrót do MIESZKANIE