zyciew birmingham

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

KobietaPostNapisane przez agamiltko » 16 maja 2008, 18:01 Re: zyciew birmingham

Hej. Ja osobiscie mam dobre zdanie i o Polakach i o Hindusach, acha o Anglikach tez. Sa oczywiscie wyjatki. Tak serio, to zawsze podchodze do kazdej osoby pozytywnie i przewaznie to sie oplaca.
Co do Birmingham, to znalezlismy sie tu troszeczke przypadkiem. Na poczatku mial byc Londyn, ale jest za drogi, za duzy, za glosny itp. I padlo na Birmingham (w duzej mierze dzieki tej stronce). Ja nie zaluje, Birmingham to moje miejsce. Nie myslalam, ze tak szybko sie przyzwyczaje do zycia tutaj. Co do pracy, to wydaje mi sie, ze nie jest zle. Poczatki sa zawsze trudne, znajomosc angielskiego jest wazna. Do odwaznych swiat nalezy! Zapraszamy.

ps. Prosze nie piszcie ciagle jacy to Polacy sa wredni, zli, niedobrzy itp. Kurcze to tylko wyjatki przy calej masie super ludzi, ktorzy tu mieszkaja.

ps2. Wsiaz ty to masz zawsze jakies ale, ale o wszelkich przekretach, kombinowaniu to wlasnie ty piszesz, dziwne...
Ostatnio edytowano 16 maja 2008, 19:26 przez agamiltko, łącznie edytowano 1 raz

agamiltko
Rozeznany

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agnieszkadata » 16 maja 2008, 19:09 Re: zyciew birmingham

Dziekuje za pozytywne opinie!!!!przyznam sie szczerze iz zaczynalam watpic w dobrych Polakow ale jednak istnieja!!!!welkie dzieki za prawde i opinie.

agnieszkadata
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 16 maja 2008, 21:24 Re: zyciew birmingham

Chyba zle zrozumieliście intencje "agnieszkadata"
Ona nie chciała wynająć sobie domu i wypuścić wolny pokój żeby było im lżej płacić za dom.
Ja zrozumiałem ze ww pani robi czysty interes, wynajmując dom i podnajmując w nim z osobna wszystkie pokoje. Ona sama pewnie mieszkałaby sobie w przytulnym mieszkanku ze swoja połówką.
Reasumując pani "agnieszkadata" stanowiłaby zbędne ogniwo (pośrednik) miedzy wlascicielem(zwykle ci..a) po przez agencje, a wynajmującym lokum.

Tyle jest wolnych domów, mieszkań, i studio, i pokoju. Czemu akurat wynajmujecie od ci..a? jeśli kogoś nie stać na wzięcie samodzielnie mieszkania, to czy nie lepiej znaleźć sobie znajomych np. na www.bham.pl i wynająć wspólnie lokum i uczciwie sie podzielić rachunkami?
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 18 maja 2008, 09:21 Re: zyciew birmingham

agnieszkadata, wedlug mnie miasto samo w sobie jest raczej brzydkie ale najgorszym minusem sa wyzej wymieniani ci..a, jest tu ich poprostu za duzo, np. wczoraj przejezdzalem przez sparkbrook i potrzebowalem szybko skozystac z internetu, w cafejce syf tylko jedno miejsce wolne reszta zajeta przez ci..a oczywiscie smierdzi potem i curry ale co tam se mysle pol godziny wytrzymam, nagle zachcialo mi sie do toalety, otwieram drzwi a w korytarzu jeden z tych matolow rozwinal sobie dywanik i napierdala poklony do allaha! i sie jeszcze tak ulozyl ze nie szlo go obejsc... sorry for my french, dlaczego nie zdecydujesz sie na jakiekolwiek inne duze miasto: machester, liverpool etc... sa o niebo lepsze niz bham, jesli juz koniecznie musi to byc bham ostroznie wybieraj dzielnice bo niektore z nich to doslownie pakistan. Ja obecnie mieszkam w centrum ale za jakis miesiac kupuje mieszkanie na pipe hayes.
Mike
Zadomowiony

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez kucza21 » 20 maja 2008, 02:00 Re: zyciew birmingham

Jeżeli chodzi o Birmingham i takie nie sumienne zarobki to oczywiście jak masz troszkę sprytu w sobie to nie będzie z tym problemu. Aczkolwiek ja twierdzę, że przyjemniej jest pomagać za darmo lub za przysłowiową flaszkę, takimi " przekrętami " nie nachapiemy się za wiele.

kucza21
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

Poprzednia strona

Powrót do MIESZKANIE