Mieszkanie Socialne

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 8 wrz 2010, 05:28 Re: Mieszkanie Socialne

to chyba lekka przesada pisać TO samo w 2ch wątkach

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Anetka83 » 26 wrz 2010, 22:02 Re: Mieszkanie Socialne

Nie rozumiem jak mozecie brac mieszkania socjalne i korzystac z benefitow. Jak rodziny pakistanskie lub hinduskie jestesmy Polakami i na wiecej wysilku nas stac niz obciazanie panstwa.

Anetka83

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 27 wrz 2010, 10:33 Re: Mieszkanie Socialne

Anetka sa rozne sytuacje w zyciu,ja tez osobiscie nie cierpie typowych beneficiarzy ktorzy nie robia nic, albo udaja ze cos robia i zeruja na panstwowych zasilkach,ale niekiedy naprawde ktos legalnie uczciwie pracuje,placi podatki ale niesttey ma niskie dochody i ciezko mu wiazac koniec z koncem,a taki dodatek mieszkaniowy to jednak jakis zastrzyk do budzetu rodzinnego jest i skoro sie nalezy dlaczego ten ktos ma z niego nie skorzystac?
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez izabellka81 » 27 wrz 2010, 17:01 Re: Mieszkanie Socialne

Anetka83 napisał(a):Nie rozumiem jak mozecie brac mieszkania socjalne i korzystac z benefitow. Jak rodziny pakistanskie lub hinduskie jestesmy Polakami i na wiecej wysilku nas stac niz obciazanie panstwa.

hehehehehehe

izabellka81
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kamalena » 19 paź 2010, 21:06 Re: Mieszkanie Socialne

Anastazja napisał(a):Anetka sa rozne sytuacje w zyciu,ja tez osobiscie nie cierpie typowych beneficiarzy ktorzy nie robia nic, albo udaja ze cos robia i zeruja na panstwowych zasilkach,ale niekiedy naprawde ktos legalnie uczciwie pracuje,placi podatki ale niesttey ma niskie dochody i ciezko mu wiazac koniec z koncem,a taki dodatek mieszkaniowy to jednak jakis zastrzyk do budzetu rodzinnego jest i skoro sie nalezy dlaczego ten ktos ma z niego nie skorzystac?

jezeli Ci sie cos nalezy prawnie, to czemu by z tego nie korzystac. Dla wielu ludzi zycie z benefitow jest koniecznoscia i ich wspieram. Dla grupy ludzi jest to wybor. Im mowie nie i cierpie na fizyczny wstret w stosunku do nich. W dniu, kiedy ja bede musiala isc na benefity (jezeli kiedykolwiek, miejmy nadzieje nigdy), z tej czy innej przyczyny, moja pierwsza mysla (mam nadzieje) bedzie : jak od nich odejsc, a nie jak najwiecej dostac.

kamalena
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

Poprzednia strona