CANNOCK ! ! !

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

KobietaPostNapisane przez lucy » 25 sty 2008, 13:57 CANNOCK ! ! !

Hej hej moi rodacy
;)
Od jakis 2 miesiecy zamieszkuje w przytulnej miescince Cannock 'czy jest tu kto z Polski? Czy wiecie cos moze na temat, gdzie mozna tu cos wynajac? czy moze kto chodzi na kurs jezyka do collage'u? ? ?

lucy
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 25 sty 2008, 14:28 Re: CANNOCK ! ! !

coz w cannock nie mieszkam, choc miasto nawet mi si epodoba, czasami przejezdzam tamtedy ahah. tu masz cos o kursach http://www.cannock.ac.uk/ , http://www.staffordshire.gov.uk/education/ , a to o staffordshire, czyli o cannock tez cos znajdziesz. co do mieszkan popatrz po agencjach w centrum lub w lokalnej gazecie, napewno takie sa.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez slimaczekzielon » 26 sty 2008, 03:05 Re: CANNOCK ! ! !

:mrgreen: nio i mam sasiadke jak mnie to cieszy. Jesli szukasz cosik taniego warto poszukac w gazetach i wybrac cos z prywatnych ogloszen. Co tydzien jest tego troche , a i w bezplatnej tez cos trafisz. Ciekawi mnie czy masz prawko jak tak to na spotkanka forumowiczow w Birmingham bedziemy moze jezdzic razem :)) Ty prowadzisz a choc raz w zyciu sie schleje:)) Narka
Załączniki
33m4.gif
33m4.gif (31.03 KiB) Przeglądane 9244 razy
slimaczekzielon
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez lucy » 12 lut 2008, 12:48 Re: CANNOCK ! ! !

slimaczekzielon napisał(a):Ciekawi mnie czy masz prawko jak tak to na spotkanka forumowiczow w Birmingham bedziemy moze jezdzic razem

Witaj moj sasiedzie! prawko mam, bynajmniej nie gwarantuje utrzymania jazdy we wlasciwym angielskim kierunku ;)

[ Dodano: Pią Lut 15, 2008 17:27 ]
kik1976 napisał(a):w cannock nie mieszkam, choc miasto nawet mi si epodoba

Wielkie dziekuje za rady! :grin: poki co dach nad glowa mam, choc nie wykluczam sprobowac znalezc cos samodzielnego.
Mnie sie tez to miasteczko podoba, jest jak juz pisalam bardzo przytulne i mozna by rzec przyjacielskie, gdyz jeszcze sie nie spotkalam tu z agresja, przynajmniej w stosunku do mnie. Niestety ta przytulna, mala miescinka ma swoje wady, na przyklad co do kursow, ktore slyszalam iz w innych wiekszych miejscowosciach sa w collage organizowane bezplatnie dla obcokrajowcow. Tu niestety nie.

lucy
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez florek71 » 1 kwi 2008, 08:45 Re: CANNOCK ! ! !

lucy, kursy masz w stafford tj jakies 8 mil od cannock ogolnie wszedzie sa platne a cannock jak staford mala dziurka:)

florek71
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez lucy » 1 kwi 2008, 10:36 Re: CANNOCK ! ! !

Dziękuję za informacje:) jak narazie jedynym miejscem o jakim słyszałam gdzie kurs jest dla obcokrajowców za darmo jest Newcastle under Lyme.

lucy
Raczkujący

Neutralny