Housing Benefit - o co chodzi?

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

MężczyznaPostNapisane przez rosak » 30 cze 2011, 10:20 Housing Benefit - o co chodzi?

Witam,

dostałem włanie pismo z Council Office i nie do końca wiem o co chodzi, napisano:

Further Evidence Required to Complete Your Claim for Benefit

Further to your claim for Housing Benefit and Council Tax Benefit made on 31.05.11, we have assessed your claim based on the evidence provided and your award letters will be sent to you shortly.

However, we still require further information to confirm that your award is correct. Please provide the following information/evidence:

Please provide 4 more wageslips for your new job. (...)

Czy to oznacza że przyznali mi benefit i niedługo wypłacą a potem będą weryfikować kwotę na podstawie aktualnych payslipów?
Czy przyznają i wypłacą dopiero kiedy im wyślę kolejne payslipy?

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

rosak
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 30 cze 2011, 12:13 Re: Housing Benefit - o co chodzi?

rosak napisał(a):(...)Please provide 4 more wageslips for your new job. (...)

Proszę dostarczyć 4 dodatkowe payslipy z nowej pracy.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez rosak » 30 cze 2011, 13:12 Re: Housing Benefit - o co chodzi?

Dzięki,
jednak chodzi mi bardziej o odpowiedź na pytanie niż tłumaczenie wyrwanego z kontekstu zdania.
Pozdrawiam

rosak
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 30 cze 2011, 15:17 Re: Housing Benefit - o co chodzi?

rosak napisał(a):Czy to oznacza że przyznali mi benefit i niedługo wypłacą a potem będą weryfikować kwotę na podstawie aktualnych payslipów?
Czy przyznają i wypłacą dopiero kiedy im wyślę kolejne payslipy?

Wydaje mi się,że przyznali ale dla potwierdzenia sluszności tej decyzji proszą o dostarczenie(dosłanie) czterech payslipów z nowej pracy.

Pozdrowionka :D

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agna78 » 30 cze 2011, 19:12 Re: Housing Benefit - o co chodzi?

Do momentu, gdy nie masz decyzji potwierdzajacej przyznanie Ci bebefitu nie masz nic pewnego. Z tego listu tak wlasnie wynika, po prostu prosza o 4 ostatnie payslily, poniewaz sa im one potrzebne do tego, zeby zakonczyc sprawe i wydac decyzje:)

agna78
Rozeznany

Reputacja: 52
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez martaf5 » 30 cze 2011, 20:55 Re: Housing Benefit - o co chodzi?

Ani na pierwsze ani na drugie pytanie z tresci informacji nie mozna odpowiedziec..Poinformowano Cie ze Twoja sprawa jest rozpatrywana i w dozakonczenia sa potrzebne dodatkowe informacje w postaci peyslipow, Doszukujesz sie sensu ktorego tu nie ma....Chyba zanadto probujesz sobie cos interpretowac...Moze lepiej uzbroic sie w cierpliwosc....

martaf5
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 30 cze 2011, 21:30 Re: Housing Benefit - o co chodzi?

rosak napisał(a):Dzięki,
jednak chodzi mi bardziej o odpowiedź na pytanie niż tłumaczenie wyrwanego z kontekstu zdania.
Pozdrawiam

Wystarczy pomyśleć - jak mogli Ci przyznać cokolwiek (podjąć decyzję) jeśli wciąż proszą o uzupełnienie dokumentacji?

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez xao » 1 lip 2011, 06:54 Re: Housing Benefit - o co chodzi?

To normalna procedura. Na podstawie dowodow , ktore musisz dostarczyc, moga podjac decyzje czy dostaniesz benefit i jaka kwote. Nie zdziw sie , bo moga takze zapytac sie o rzeczy jak np.wyjasnienie kwoty wplywajacej na konto w ostatni czasie , jesli to nie byla wplata od pracodawcy. Pytaja o rozne rzeczy, moze byc i tak ,ze cos przeoczyli (mi kiedys zgubili kopie P45 i musialem znowu dostarczyc = strata czasu i oczekiwanie dluzej).

Wazne jest, aby jak najszybciej dostarczyc o co prosza. Jesli nie masz ostatnich payslipow, popros pracodawce aby Ci je wydrukowal.
xao
Raczkujący

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 1 lip 2011, 12:04 Re: Housing Benefit - o co chodzi?

xao napisał(a):(...) Jesli nie masz ostatnich payslipow, popros pracodawce aby Ci je wydrukowal.(...)

Dwukrotnie byłem w sytuacji, gdy zaginęły moje payslipy i dwukrotnie pracodawcy (różni) odmówili wydania kopii payslipa tłumacząc się tym, że jest to technicznie niewykonalne. Jedyne co wówczas dostałem, to pismo od pracodawcy z wykazem moich zarobków obejmujący zaginiony payslip.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Beata » 24 lip 2011, 16:14 Re: Housing Benefit - o co chodzi?

Czy moze ktos wie, gdzie mozna zlozyc wypelniony formularz Housing Benefit?
Czy w nablizszym mojoge miejsca zamieszkania Neighbourhood Office?
Beata
Stały Bywalec

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez anika m » 24 lip 2011, 17:16 Re: Housing Benefit - o co chodzi?

tak,spokojnie możesz zanieść do Neighourhood Office

anika m
Raczkujący

Reputacja: 9
Neutralny