primary school

Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...

KobietaPostNapisane przez agamiltko » 13 sie 2007, 15:31 primary school

Hej. Czy w Angli jest "before and after school program", czy jest platny, a moze moja corka moze sama chodzic do szkoly (9lat). Dzieki za pomoc

agamiltko
Rozeznany

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez emcia04 » 14 sie 2007, 07:10 Re: primary school

Tak sa zajecia pozalekcyjne w ktorych dziecko moze uczestniczyc. W wiekszosci szkol sa one odplatne. Raczej nie bedzie mogla jeszcze sama chodzic do primary school ale to zalezy od szkoly.

emcia04
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agamiltko » 14 sie 2007, 14:55 Re: primary school

Czyli powinnam sie spytac w szkole?
Teraz jestem w usa i niby dzieci nie moga same chodzic do 13 roku zycia, ale malo kto tego przestrzega. Ile takie zajecia kosztuja?
Dzieki

agamiltko
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 14 sie 2007, 14:59 Re: primary school

zapytam tak z innej beczki, czemu przeprowadzasz sie z usa? Czyzby nie bylo tam tak kolorowo? ostatnio cos sporo amerykancow sie tu znalazlo, a opowiadali co to nie to w usa
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agamiltko » 14 sie 2007, 15:13 Re: primary school

Ameryka, moze i nie ta. Ja pod wzgledem finansowym nie narzekam. Przez 4 lata dorobilismy sie calkiem niezlych pieniedzy, fajnego samochodu, i ogolnie zyje sie fajnie. jest tylko jeden probleb-legalnosc pobytu. ostatnia ustawa imigracyjna zostala zablokowana, wiec teraz kolejne kilka lat oczekiwan. Zreszta to jest kraj absurdu. Moj maz prowadzi wlasna firme i jest ok. Ja moge tylko pracowac w malutkich firmach, bo nie mam greeen card. Dwa lata przepracowalam w sklepie w nieciekawym miescie, bo tam nie chcieli ss, pozniej w 2 biurach, ale tez na zasadzie placimy mniej bo nie mozesz legalnie pracowac itd. Oczywiscie sprzatanie tez sie trafialo, bo pieniadze calkiem dobre Zreszta ten nielegalny pobyt chyba nie jest dla mnie. Ja jednak mysle, ze usa jest fajnym krajem, tylko trzeba miec green card. Chociaz duzo osob ma i nic z tym nie robia. Jestem pewna, ze wiekszosc ludzi przyjechalo do Angli wlasnie z tego pewodu.

agamiltko
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 14 sie 2007, 16:48 Re: primary school

do szkoly to raczej sama chodzic nie powinna, bo tu tego pilnuja, nie wszedzie, ale jak ktos zglosi do szkoly albo opieki, to beda problemy. zajecia sa, zalezy od szkoly. moj achodzila na dance klub - zajecia taneczne, ale byly tez tam krykiet i cos w rodzaju krajoznawczych. i byly bezplatne. natomiast jesli trafia sie platne sa to naprawde nieduze pieniadze. i przewaznie zajecia roznego typu sa w placowkach - cos jak dom klutury lub przy kosciolach.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agamiltko » 14 sie 2007, 16:55 Re: primary school

Fajnie. Dzieki. Super, ze takie zajecia sa w szkolach.

agamiltko
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 14 sie 2007, 18:51 Re: primary school

Jej chodzi pewnie o takie zajecia, jak nie ma co z dzieckiem zrobic i przed praca lub po pracy, sa i platne
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny