Collage w UK - co i jak?

Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...

KobietaPostNapisane przez Madelinee » 5 maja 2011, 21:12 Collage w UK - co i jak?

Witam,

Chciałabym się zapytać co trzeba zrobić, aby dostać się do collage'u? Na jakim poziomie trzeba znać j.angielski?

Madelinee
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 5 maja 2011, 21:52 Re: Collage w UK - co i jak?

O o jaki college pytasz?
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 5 maja 2011, 22:21 Re: Collage w UK - co i jak?

college college'm ale jaki kurs

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 5 maja 2011, 22:55 Re: Collage w UK - co i jak?

Madelinee napisał(a):Witam,
Na jakim poziomie trzeba znać j.angielski?

A jak myślisz?
Zakładam, że na takim, żebyś rozumiała co się do Ciebie mówi i to nie tylko hał ar ju, ale również treść wykładów, polecenia na ćwiczeniach i takie tam "mało znaczące" pierdółki, jak to w szkole.
Bo zakładam, że w szkole nie musisz odpowiadać na żadne pytania i w ogóle nie musisz się wypowiadać.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Madelinee » 6 maja 2011, 00:07 Re: Collage w UK - co i jak?

a może jakieś kursy zawodowe?

Madelinee
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 6 maja 2011, 08:19 Re: Collage w UK - co i jak?

Do większości kursów zawodowych jest wymagany angielski na poziomie L2, oczywiście zarówno w piśmie, mowie jak i czytaniu. Przeważnie college'e robią wewnętrzne testy językowe przed zapisaniem na kurs. Na wielu kursach wymagana jest również matematykę i z tego też robią testy. Przy testach on-line zapewne można trochę pościągać, bo podczas zapisów i tak nikt nie pilnuje z jakich zasobów korzystasz. Przez np. Matthew Boulton Campus (obecnie BMC) podczas zapisów przewija się codziennie tysiące ludzi.
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kamila20 » 18 cze 2011, 17:05 Re: Collage w UK - co i jak?

tak zalezy na jaki kurs i do jakiego college ja chodze do South Birmingham College (SBC) i jak tam skladalam papiery to pytali mnie o moje kwalifikacje gdy poszlam na interview co prawda zadnych angielskich kwalifikacji nie mialam ale potrafilam mowic po angielsku wiec mnie przyjeli bo mozna zrobic sobie L2 podczas trwania kursu na lekcjach zwanych functional skills ale nie wiem jak jest w innych college ;)
kamila20
Początkujący

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 22 cze 2011, 16:42 Re: Collage w UK - co i jak?

z reguly na wyzszy level np L2 nie podstawowy (L1) wymagana jest znajomosc angielskiego i posiadanie kwalifikacji GCSE minimum grade to D na L3 minimum C z matematyka jest podobnie .. no i oczywiscie zawsze na poczatku robia testy by sprawdzic poziom gramatyki, slownictwa itd by pozniej dac osobe na okreslony level functional skills .. moga zrobic oba testy na matematyke i angielski zaleznie od kursu albo tylko na angielski

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

Powrót do SZKOŁY