Collage w UK - co i jak?
Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...
Witam,
Chciałabym się zapytać co trzeba zrobić, aby dostać się do collage'u? Na jakim poziomie trzeba znać j.angielski?
-

-
Madelinee
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
-

-
VA
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 112

college college'm ale jaki kurs
-

-
malenkagdz
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 47
-
Madelinee napisał(a):Witam,
Na jakim poziomie trzeba znać j.angielski?
A jak myślisz?
Zakładam, że na takim, żebyś rozumiała co się do Ciebie mówi i to nie tylko hał ar ju, ale również treść wykładów, polecenia na ćwiczeniach i takie tam "mało znaczące" pierdółki, jak to w szkole.
Bo zakładam, że w szkole nie musisz odpowiadać na żadne pytania i w ogóle nie musisz się wypowiadać.
Pozdrawiam
-

-
AdamBoltryk
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 183

a może jakieś kursy zawodowe?
-

-
Madelinee
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
tak zalezy na jaki kurs i do jakiego college ja chodze do South Birmingham College (SBC) i jak tam skladalam papiery to pytali mnie o moje kwalifikacje gdy poszlam na interview co prawda zadnych angielskich kwalifikacji nie mialam ale potrafilam mowic po angielsku wiec mnie przyjeli bo mozna zrobic sobie L2 podczas trwania kursu na lekcjach zwanych functional skills ale nie wiem jak jest w innych college ;)
-

-
kamila20
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 3
z reguly na wyzszy level np L2 nie podstawowy (L1) wymagana jest znajomosc angielskiego i posiadanie kwalifikacji GCSE minimum grade to D na L3 minimum C z matematyka jest podobnie .. no i oczywiscie zawsze na poczatku robia testy by sprawdzic poziom gramatyki, slownictwa itd by pozniej dac osobe na okreslony level functional skills .. moga zrobic oba testy na matematyke i angielski zaleznie od kursu albo tylko na angielski
-

-
malenkagdz
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 47
-
Powrót do SZKOŁY