studia

Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...

MężczyznaPostNapisane przez pawel23 » 5 mar 2007, 13:30 studia

witam serdecznie!
od pol roku mieszkam i pracuje w birmingham. wpolsce ukonczylem studia licencjackie. mam pytanie zwiazane z kontynuacja studiow za granica. czy istnieje taka mozliwosc kontunuacji studiow licencjackich w anglii. czy tego typu studia sa w ogole uznawane tutaj w anglii??
moze jest na forum ktos studiujacy zorientowany w tym temacie :wink:
w polsce studiowalem germanistyke. czy na uniwersytetach w birmingham mozna konczyc ten kierunek?? gdzie najlepiej uzyskac informacje na ten temat??
zamieszczam to pytanie na forum bo obecnie mam malo czasu zeby samemu pojezdzic i sie popytac. z gory dzekuje za pomoc oraz za wszelkie informacje!!
pozdrawiam

pawel23
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mio » 6 mar 2007, 13:17 Re: studia

Skontaktuj sie z NARIC

http://www.naric.org.uk/

Zajmuja sie porownywaniem dyplomow miedzy krajami.
Robilem to jakies 3 lata temu i z polskiego mgr dostalem tutaj Bachelors Honours.
A teraz jak jest to nie wiem.
mio
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

KobietaPostNapisane przez te-ha » 6 mar 2007, 22:37 Re: studia

ja niestety nic nie wiem

ale mogę się dowiedzieć
więc jak coś wyniucham
to napiszę

ale z tego co wiem
raczej nie będzie problemu z kontynuacją studiów
z licencjata na magistra

te-ha
Zaangażowany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez acmd » 21 mar 2007, 12:38 Re: studia

Hej,
w Anglii normalna procedura jest robienie najpierw licencjata a potem magista, wiec nie powinno byc problemu. Nie wiem jakdokladnie dziala uznawanie dyplomow. Germanistyka powinna byc na University of Birmingham, ktory jest generalnie bardzo dobrym uni. Ich strona to bham.ac.uk
Oczywiscie za studia w Uk sie placi - na UofB magisterskie z humanistyki to 3000 funotw rocznie, o ile sie nie myle.

acmd
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez aniakg » 23 mar 2007, 10:31 Re: studia

jezyk niemiecki na poziomie MA mozna tez studiowac na moim macierzystym Aston University:) zajrzyj na strone www.aston.ac.uk, jesli chodzi o uznanie dyplomu - skontaktuj sie z uczelnia, nie potrzebujesz robic tego przez NARIc, w Anglii uczelnie podchodza uznaniowo do tego, czy masz odpowiednie wyksztalcenei, zeby podjac studia na poziomie postgraduate, czy nie. powodzenia!
pawel23 napisał(a):witam serdecznie!
od pol roku mieszkam i pracuje w birmingham. wpolsce ukonczylem studia licencjackie. mam pytanie zwiazane z kontynuacja studiow za granica. czy istnieje taka mozliwosc kontunuacji studiow licencjackich w anglii. czy tego typu studia sa w ogole uznawane tutaj w anglii??
moze jest na forum ktos studiujacy zorientowany w tym temacie :wink:
w polsce studiowalem germanistyke. czy na uniwersytetach w birmingham mozna konczyc ten kierunek?? gdzie najlepiej uzyskac informacje na ten temat??
zamieszczam to pytanie na forum bo obecnie mam malo czasu zeby samemu pojezdzic i sie popytac. z gory dzekuje za pomoc oraz za wszelkie informacje!!
pozdrawiam

aniakg
Przyczajony

Neutralny