Aston Uni czy Bham Uni (MSc in Biotechnology)
Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...
Hej,
Szukam ludzi którzy studiowali lub studiują na Aston albo Bham Uni najlepiej biotechnologię albo coś bardzo podobnego i mogą mi doradzić który Uni wybrać.
Dostałam ofertę od obu MSc in Biotechnology (Aston) i MSc in Molecular Biotechnology (Bham) i mam kłopot co wybrać.
Chodzi mi głównie o jakość kształcenia w kierunkach biologicznych na tych uniwersytetach o to jak są postrzegane przez pracodawców lub ewentualne jakie są potem możliwości dalszego kształcenia się np. czy proponują albo trafiają się często jakieś studentship PhD na tych uniwerkach na które można by się załapać :)
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki ;)
-

-
ggusiak
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
hej,
obecnie studiuje na Aston, uczelnia jak najbarziej na dobrym poziomie. Mam znajomych, ktorzy dostali stupendia na Phd takze jest i taka mozliwosc. Jesli chodzi o drugi univerek, to musisz troszke jasniej napisac, czy chodzi Ci o Uni of Birmingham czy Birmingham Uni. Ten pierwszy jest dosc bogaty i ma napewno dobre zaplecze, ten drugi podejrzewam troche gorzej. Musisz zlapac kogos z Uni of Birmingham zeby dokladnie sie dowiedziec jak tam sprawy sie maja, ale i Aston i Uni of Bham sa dobre. Poszukaj tez rankigow w Twojej dziedzinie, powinno pomoc.
Powodzenia i pozdrawiam!!
-

-
dread
- Rozeznany
-
-
punktem wyjścia do udzielenia ci odpowiedzi jest researches pod kątem rankingu tych uczelni w twoim kierunku, z uwzględnieniem np. employability of graduates.
-

-
krisbrumm
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 75
-
Hej dzięki za odpowiedzi :)
Sorki za niedokładność chodziło mi o University of Birmingham.
Tak, tak rankingi już przeglądałam i z roku na rok szkoły mniej więcej się przeplatają jeżeli chodzi o miejsca dlatego miałam nadzieję, że ktoś ma jakąś opinię z pierwszej ręki ;)
Ale właściwie to już w sumie zdecydowałam się jednak na Uni of Bham, porównałam sobie opisy modułów i tamten uni ma takie które według mnie bardziej mi się przydadzą :)
-

-
ggusiak
- Przyczajony
-
-
Powrót do SZKOŁY