Co po maturze?

Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...

MężczyznaPostNapisane przez Micho88 » 29 mar 2007, 13:03 Co po maturze?

w maju najprawdopodobniej zdam maturę. Kiedy już uda mi się ta sztuka, mam w planach wyjazd do B'ham. Oczywiście chcę tam kontynuować naukę. Gdzie mam szukać pomocy? Jaką szkołę wybrać? Wiem, że na studia jest za późno, bo uczelnie przyjmowały aplikację do 15 stycznia. Rozmawiałem z pewną kobietą, Polką, która pracuje w ministerstwie oświaty i powiedziała mi, że powinienem znaleźć sobie jakiś college i po roku lub dwóch złożyć aplikację na uczelnię. Czy to jest jedyna możliwość?

Micho88
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 29 mar 2007, 15:48 Re: Co po maturze?

Chyba nie jest jedyna, ale jest bardzo dobra moim zdaniem. ja właśnie tak robię w tej chwili. Po zrobieniu takiego rocznego, czy 2 letniego kursu w collegu możesz podjąć już dobrą prace, oczywiście jesli jestes obrotny. A studia możesz robić kiedy chcesz. Moje collegowe doświadczenie zakończy się za 3 lata a co będzie dalej to zobaczymy.
Żeby złoźyć papiery na studai musisz mieć zdany egzamin IELTS 6.5 i jakiekolwiego lepsze wynki z Polskiej Matury. Gdybyć coś jeszcze to pytaj o gadu na prywatnej wiadomości albo coś... Pozdro

Insanity
Wtajemniczony

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 31 mar 2007, 12:39 Re: Co po maturze?

Klik Proszę, to strona jednego z colleg'ów, moim zdaniem jednego z naj...

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Micho88 » 17 kwi 2007, 19:04 Re: Co po maturze?

A czego w ogóle można się w takim college'u nauczyć? Co jest w programie? Jakie przedmioty? Jak wyglądają lekcje?

Micho88
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 17 kwi 2007, 19:48 Re: Co po maturze?

Hm, masz linka w moim poście before, więc tam masz wszystkie obecne courses. Zobacz sobie. Jeśli wybierzesz kurs, to wtedy idziesz na iterview i jak je przejdziesz, to zaczynasz naukę. Tylko musisz tu być, żeby to wszystko robić... Jak się zdecydujesz, przyjedziesz i zdecydujesz się na Walsall to jestem do dyspozycji i pomocy...
Na interview muszisz zaliczyć anglika i matematyke, ale nie we wszystkich kursach. Matma jest na poziomie baaaardzo podstawówkowym, a anglik troszkę większy, niż Polski FCE. Jak zrobisz 3 lata takiego course w college to poten bez problemu i egzaminów dostajesz się na Uni.

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 18 kwi 2007, 07:07 Re: Co po maturze?

wejdz na strone councilu, zakladka o edukacji tam podane sa wszystkie college i uniwerki w b-ham, a te co maja swoje strony mozesz odrazu sprawdzic. ale nie ma jak samemu sie ruszyc i pojsc popytac.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 18 kwi 2007, 09:06 Re: Co po maturze?

kik1976 napisał(a):samemu sie ruszyc i pojsc popytac.

Zgadzam się z kik, chodzenie samemu i załatwianie tutaj rzeczy osobiście to podstawa...

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny

PostNapisane przez kat82 » 18 kwi 2007, 10:41 Re: Co po maturze?

tak, tak , też sie z wami zgadzam, tylko trzeba zabierać ze sobą dużo cierpliwości, bo czasami trafiamy na bardzo niekompetentnych ludzi...

kat82

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 19 kwi 2007, 06:43 Re: Co po maturze?

kat82 napisał(a):tak, tak , też sie z wami zgadzam, tylko trzeba zabierać ze sobą dużo cierpliwości, bo czasami trafiamy na bardzo niekompetentnych ludzi...

Oj, tak... tutaj każdy jest od czegoś innego, i każdy mówi coś innego już się z tym spotkałem i w pewnym momencie byłem tak zamieszany, ze nie wiedziałem co i jak... Teraz już wiem.
Dziś mam kolejne spotkanie w sprawie studiów...

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 19 kwi 2007, 20:43 Re: Co po maturze?

No i stało się!
Dziś miałem Testy i Interview w sprawie mojego przyjęcia na studia w collegu.
Zaczynam od wrzesnia, czyli zdałem. ( Jestem genialny ) Od września zaczynam robić 3 letniego licencjata z Travel and Tourism and Passport for Airport Industry, a potem tylko 2 lata uzupełniającego magistra na Univerku wybranym- i muszą mnie przyjąć... bez egzaminów. Opłacało się poszukać...

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Lola » 21 kwi 2007, 21:29 Re: Co po maturze?

Moj fiance skonczyl tutaj Bussines Combain Studies na UCE i wydaje mi sie ze to jest tez dobra opcja dla kogos kto juz studiowal w Polsce a chce pociagnac jakies studia w Anglii zwiazane z biznesem, przepisuja oceny ze studiow w Polsce i w ciagu roku mozna miec licencjata :mrgreen:
Lola
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 22 kwi 2007, 10:53 Re: Co po maturze?

Ja sobie na koniec mojej kariery ucznia zrobię, IBM cours i to mi wystarczy, żeby w pełni się rozwinąć tak jak planuję... :mrgreen:

Sis, busi na dzień dobry:*

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Lola » 22 kwi 2007, 23:23 Re: Co po maturze?

Insanity napisał(a):Ja sobie na koniec mojej kariery ucznia zrobię, IBM cours i to mi wystarczy, żeby w pełni się rozwinąć tak jak planuję... :mrgreen:

Sis, busi na dzień dobry:*

No buzi buzi ale to juz raczej na dobranoc :sad: :sad: :sad: ale ten czas leci...
Lola
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez lipton » 1 maja 2007, 00:58 Re: Co po maturze?

witam, potrzbuje troche pomocy albo raczej rady, chodzi o to ze chcialbym tu zrobic jakis kurs taki roczny zeby podniesc swoje kwalifikacje, mam 21 lat w polsce skonczylem ekonomik i chcialbym pojsc w tym kierunku.
Jest sens robic tu cos takiego, i czy jest szansa zlapac jakos ciekawa prace po takim kursie czy to w ogole nic nie warte jest dla angielskiego pracodawcy. Z gory dzieki POzdro.

lipton
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 5 maja 2007, 17:42 Re: Co po maturze?

Przeczytaj ten temat od poczatku, Ciebie też się to Tyczy, w razie czegoś to pw...

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny

Następna strona