kurs angielskiego

Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 22 paź 2010, 11:20 kurs angielskiego

Hejka. Chciałabym sie zapytac zorientowanych - jaki musiałabym skonczyć kurs angieslkiego w Uk, zeby moc uczyc Angielskiego w szkole w Polsce. Pedagogike mam zrobiona. Chodzi mi głownie tylko o kurs językowy. Narazie ucze sie na Esol, ale po skonczeniu levelu 2 chciałabym zrobic kurs, który by był akceptowany równiez w Polsce. Myslalam o opcji zdawania egzaminu w Pl, ale sama nie wiem jak dlugo jeszcze bede tu mieszkała. Z gory dziekuje za wszelkie informacje i mam nadzieje, ze moj post w miere jest zrozumiały ;)

Ps. szukałam podobnego tematu w opcji wyszukiwania, nie znalazlam infrmacji ciekawej dla mnie. Mam nadzieje, ze tematu nie powielam. Jesli tak to przepraszam i prosze o odnosnik.
mamuśka twins
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 22 paź 2010, 12:42 Re: kurs angielskiego

Wszystko będzie zależeć od szkoły w PL. Szkolnictwo ma jakieś wymagania, ale oczywiście nie ma nauczycieli odpowiednich więc przyjmują różnych ludzi. Moja koleżanka np. uczyła po znaniu EFL Advanced.
Międzynarodowo uznawane certyfikaty to CELTA i DELTA. Popatrz na kursy w Brasshouse College.
Aby się dostać na takowy kurs trzeba potwierdzić odpowiedni poziom języka ang. - EFL Proficiency, ale nie jestem pewien czy po L2 będziesz już na ten kurs gotowa.
Jeżeli chcesz zrobić CELTA lub DELTA to jeszcze przed Tobą kilka lat nauki :grin:
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez KEM » 23 paź 2010, 11:18 Re: kurs angielskiego

Z tego co ja wiem, a parę lat temu uczyłam w PL angielskiego , kiedyś, żeby uczyć w podstawówce wystarczył CAE (Certificat in Advanced English) choć byli skłonni przyjmować tez z FCE (First Certificate in English) obydwa to certyfikaty Cambridge-prawie każdy college w UK oferuje kursy do nich. Istnieje również CPE (Certificate of Proficiency in English) tez Cambridge i z tym to nawet w Liceum przyjmowali do pracy. Jednak w 2005 roku weszły przepisy, ze trzeba mieć przynajmniej licencjat Filologi Brytyjskiej lub Amerykanistyki żeby uczyć w szkole średniej. Nie wiem jak dokładnie sprawa wygląda obecnie z Gimnazjami i Podstawówkami bo nigdy nie uczyłam ale z tego co pamiętam szkoły zawsze narzekały na bark Anglistów więc może dyrektor się zgodzi Cie zatrudnić pod warunkiem,że równocześnie zaczniesz zaocznie robić Licencjat. Nie wiem jednak czy ESOL Level 2 się w PL liczy.Tak czy inaczej to odpowiednik FCE wiec możne być trochę za nisko. Już lepsza CELTA lub DELTA (Jak VA radził) takie kwalifikacje powinny wystarczy żeby załapać się do uczenia na kursach w prywatnej szkole językowej a te rosną jak grzyby po deszczy. Zawsze może też własna założyć ;-)
Są też jeszcze przedszkola państwowe i prywatne gdzie nie koniecznie dyrektorzy tak bardzo zwracają uwagę jakie ma się kwalifikacje.
Wydaje mi się, że najlepiej namierzyć konkretną szkołę w PL i się dowiedzieć.
Powodzenia :)
KEM
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 23 paź 2010, 19:08 Re: kurs angielskiego

KEM napisał(a):Wydaje mi się, że najlepiej namierzyć konkretną szkołę w PL i się dowiedzieć.

a czykolwiek trudno jesli sie nie ma sprecyzowanej daty powrotu. ;) Dzieki duzo pomogliscie!!! :*
mamuśka twins
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 24 paź 2010, 08:45 Re: kurs angielskiego

Podstawówka? 90% rusycystów się "przekwalifikowało".
Taka jest prawda.
no, może nie 90, ale na pewno duuużo ich.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez madziorekm » 6 lis 2010, 08:31 Re: kurs angielskiego

pytanie odnośnie kursów w Wednesbury/ gdzie polecacie w tej miejscowości ? a może collage?

madziorekm
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny