Polskie Przedszkole

Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 4 lut 2007, 11:18 Polskie Przedszkole

Witam wszystkich. Chcialbym Was zapytac czy ktos z was bylby zainteresowany polskim przedszkolem . A raczej malym przytulnym miejscem gdzie nasze dzieci mogly by milo spedzic czas. Zozwijac swoje male pasje. Miejsce to pozwolilo by wam rodzicom skupic sie na pracy, a nasze dzieci mogly by spedzac czas w ciekawym miejscu , pod okiem profesjonalnej opiekunki. Przedszkole bylo by dwu jezyczne, co ulatwilo by start do szkoly podstawowej. Czekam na wsze opinie, sugestie ....

Wasz glos przyczyni sie do stworzenia idealnego miejsca dla naszych dzieci. Wiec do pracy kochani rodzice, czekam na kreatywne posty.

Pozdrawiam Marcin

marcin.p
Zadomowiony

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 4 lut 2007, 13:32 Re: Polskie Przedszkole

Nie jestem rodzicem ale chetnie podejme sie nauczania dzieci angielskiego.
Pomoce naukowe jakos sie zdobedzie- moja mama jest mgr nauczania poczatkowego :mrgreen:
a poza tym lubie dzieci :wink:
Lukaas85
Wtajemniczony

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez emcia04 » 4 lut 2007, 14:49 Re: Polskie Przedszkole

lukaas85.....no powinienes widziec moja mine jak przeczytalam tego twojego posta. szczeka przy podlodze. ja do tej pory wszystkie twoje wypowiedzi ktore mialam okazje na forum przeczytac to byly raczej dosc....powiedzmy niemile - choc kazdy ma prawo do wlasnego zdania w jakikolwiek sposob nie byloby ono wyrazone:) a tu prosze taka niespodzianka:)

co do tematu to jestem w 99% za a ten jeden procent wynika z mojego obecnego doswiadczenia z dwujezycznoscia dzieci. moja trzy letnia corka chodzi do angielskiego nursery codziennie od dwoch tygodni (wczesniej chodzila tylko dwa razy w tygodniu) a w domu mowimy po polsku i z tych dwoch powodow moje dziecko skleca takie oto zdania: daddy can I have piciu please. albo: mom poczekaj for ania. i jeszcze mase innych. zastanawiam sie czy jakbym teraz nagle nie zmienila jej otoczenia dzieciecego na polskie to czy to jej jeszcze bardziej w glowie nie namiesza. ja zawsze wychodzilam z tego zalozenia ze jednak angielski jest dla niej wazniejszy bo jak pojdzie do szkoly to bedzie musiala sama sobie tam poradzic. ale generalnie sam pomysl z przedszkolem uwazam za fajny.

emcia04
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Lee » 4 lut 2007, 14:50 Re: Polskie Przedszkole

marcin.p, heh wiem juz duzo ....
Lee
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 4 lut 2007, 15:41 Re: Polskie Przedszkole

emcia04 napisał(a):lukaas85.....no powinienes widziec moja mine jak przeczytalam tego twojego posta. szczeka przy podlodze. ja do tej pory wszystkie twoje wypowiedzi ktore mialam okazje na forum przeczytac to byly raczej dosc....powiedzmy niemile - choc kazdy ma prawo do wlasnego zdania w jakikolwiek sposob nie byloby ono wyrazone:) a tu prosze taka niespodzianka:)

'niemile'??!!
'niespodzianka'??!!
to znaczy ze mam juz naklejke 'w klatce dzikie zwierze'?
DO I CARE?

co do przedszkola- podtrzymuje (na czesc etatu)
Lukaas85
Wtajemniczony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 4 lut 2007, 19:00 Re: Polskie Przedszkole

Stop moi drodzy rodzice. Konkretne opinie prosze. Pod tym linkiem mozecie byc kreatywni ile sie da. Chce zebrac wasze opinie na temat polskiego przedszkola . Wlasnie teraz mozecie na nie wplywac, a ja zrobie wszystko zeby ono bylo takie jakie sobie wymazycie.

pozdrawiam

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 4 lut 2007, 19:33 Re: Polskie Przedszkole

wydaje mi sie , ze to dobre dla rodzicow dzieci , ktorzy zamierzaja wrocic do kraju. dla tych co zamierzaja tu zostac bardzo dlugo, to np jak ja , nie dawalabym dzieci do polskeigo przedszkola, mialy by problem z jezykiem. polscy nauczyciele angielskiego nigdy nie naucza tutejszego akcentu, pozatym niestety maja calkiem inny system nauczania. jako cos dodatkowego, to moze sie by przyjelo, ale nie zamiast angielskeigo dziennego.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 4 lut 2007, 19:35 Re: Polskie Przedszkole

Np. 'basen' z plastikowymi kulkami (takie jak w wesolym miasteczku), podluzna plansze z alfabetem i rysunkami pod spodem np A apple itd albo plansza do tanca (podlacza sie do playstation i sledzi ruchy postaci na ekranie)..
Lukaas85
Wtajemniczony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 4 lut 2007, 19:50 Re: Polskie Przedszkole

ok a moze przedszkole w jezyku angielskim, prowadzone przez brytyjke, pod polskim zarzadem.I ogólno dostepne. Czyli dzieci polski i dzieci lokalne

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Edyta » 5 lut 2007, 12:02 Re: Polskie Przedszkole

Ja tez uwazam pomysl z polskim przedszkolem za fajny :smile:
Edyta
Zadomowiony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 9 lut 2007, 11:42 Re: Polskie Przedszkole

Kto z was ma dzieci w wieku 2 - 5 lat i chcialby e pozostawic pod opieka odpowiedzialnych ludzi ???

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny

PostNapisane przez kat82 » 9 lut 2007, 11:59 Re: Polskie Przedszkole

Polskie przedszkole tak, ale tylko jeśli będą w nim dzieci zarówno polskie jak i angielskie! Jestesmy w Aglii, lepiej od małego dziecku pomagać łamać barierę językową, aniżeli rzucać je na głeboką wodę w podstawówce!

kat82

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 9 lut 2007, 13:19 Re: Polskie Przedszkole

jak najbardziej przedszkole bedzie bi lingual

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 9 lut 2007, 19:27 Re: Polskie Przedszkole

a gdzie by mialo byc? masz jakies wstepne plany?

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 9 lut 2007, 21:18 Re: Polskie Przedszkole

mysle edgbaston lub smetwick

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny

Następna strona