Szkoła dla dziecka jesteśmy nowi
Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...
To teraz wiem na czym stoję :) Znajoma mówiła, że ona wysyłała zgłoszenie do councilu, nie do szkoły i że oni szukają miejsca w szkole. Jak to jest?
-
-
Plumbum
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 0
-
Nie wiem jak to wyglada bez "losowania" admissions bo my korzystalismy z portalu i klepalismy miejsce normalnie. No i portal dziala tak jak pisalem wczesniej.
Mysle ze Counsil napewno moze pomoc w szukaniu szkoly ale to trzeba sie pewnie kontaktowac z nimi telefonicznie. Ale z drugiej strony zawsze mozna probowac na wlasna reke jesli ktos ma takie mozliwosci (czas+znajomosc jezyka na poziomie pozwalajacym na swobodna komunikacje w tym temacie) bo tutaj w szkolach ludzie sa bardzo pomocni i uprzejmi.
-
-
madbrain
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 12
-
dzięki za odpowiedz. Czas zaraz bedzie, jezyk tez jest pozostaje wypełnic aplikacje i w droge ;-)
-
-
Plumbum
- Początkujący
-
-
-
Witam wszystkich. Złożyłam aplikację bezpośrednio do danych szkół pod koniec czerwca tego roku, wszędzie mówili o liście oczekującej i że dostanę jeszcze listowne potwierdzenie. Zbliża się koniec sierpnia, nowy rok za pasem a ja nie mam żadnej odpowiedzi, czy moje dziecko jest na jakiejś liście oczekującej, czy się dostało, czy nie. Nie wiem, co powinno się w takiej sytuacji zrobić? Kiedy dowiem się, czy dostaliśmy się do szkoły? A jak nie, to co wtedy?
-
-
Gina83
- Początkujący
-
-
-
Dzięki Adam za odp. Też tak myślałam, tylko teraz szkoły są podobno pozamykane, bo sa wakacje, więc najwczesniej moge isc we wrześniu, a chciałabym wiedzieć coś na ten temat wczesniej.
Pozdrawiam
-
-
Gina83
- Początkujący
-
-
-
Powrót do SZKOŁY