Problemy z nerkami

O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...

KobietaPostNapisane przez Anula82 » 29 paź 2008, 10:44 Problemy z nerkami

Witam. Mam problem z nerkami - kamica nerkowa i w jednej nerce mam podwojny uklad kielichowo miedniczkowy, czyli tzw podwojna nerka. Kiedy mieszkalam jeszcze w Polsce mialam 2 razy rozbijane kamienie i dostalam lek ktory musze brac do konca zycia, ale przy ktorym musze robic badania kontrolne krwi i cisnienia bo lek ten ma wiele niebezpiecznych skutkow ubocznych. Podczas ostatniego pobytu w Polsce mialam robione usg i wyszlo mi ze mam 7 nowych malych kamieni. Kiedy poszlam z moim problemem do angielskiego lekarza (bo niestety nie stac mie na comiesieczne wyjazdy do Polski) lekarz stawierdzil ze jestem zdrowa, popatrzyl na mnie jak na hipochondryczke i wyslal do domu.
Jezeli ktos z Was slyszal o jakis specjalistach nefrologach (nie wiem czy taka specjalizacja tu nie istnieje - ale nie moglam zadnego w Anglii znalezc) lub urologach. Najlepiej dla mnie bylyby okolice Rugby, Coventry, Birmingham, ale jezeli znacie kogos w dalszej odleglosci rowniez prosze o informacje. z gory dziekuje za pomoc

Anula82
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 29 paź 2008, 12:01 Re: Problemy z nerkami

http://www.polskaprzychodnia.co.uk/przychodnia.php?id=3 zobacz tam, zadzwon popytaj sie czy nie maja jakiegos polskiego lekarza ktory sie na tym zna, zreszta masz robic tylko badania wiec pewnie sie beda znac.Wiecej nie jestem w stanie pomuc. Powodzenia
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anula82 » 29 paź 2008, 13:21 Re: Problemy z nerkami

Dziekuje serdecznie. Na pewno sprawdze

Anula82
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 29 paź 2008, 14:30 Re: Problemy z nerkami

proponuje zmienic lekarza, te wyniki badan z polski przetlumaczy i ten lek. jesli zacznie cie bolec, wybrac sie na pogotowie i troche poudawac. fakt, ze tu troche inaczej podchodza do niektorych chorob, ale takie olewanie, jest nie do przyjecia. mozesz tez zadzwonic na infolinie nhs.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 29 paź 2008, 17:55 Re: Problemy z nerkami

Mozesz isc do tego dornia i poprosic oswiadzczenie na pismie ze jestes zdrowa. Pewnie odmowi ale nie poddaj sie. Potem mozesz zlozyc na niego skarge. Potem z twoja historia choroby z Polski i jego oswiadzczeniem stwierdzajacym ze jestes zdrowa, mozesz mu zalozyc sprawe. On straci prawo do wykonywania zawodu a ty dostaniesz duuuuze odszkodowanie (wystarczajace na przeszczep nerki).
W miedzyczasie zmien jednak lekarza bo ktos wykwalifikowany powinien sie toba zajac.

Bardzo czesto ludzie z dosyc powaznymi schorzeniami sa tu splawiani. Za kazdym razem nalezy poprosic o orzeczenie na pismie. Przestrasza sie troche i moze zaczna leczyc.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Anula82 » 30 paź 2008, 08:32 Re: Problemy z nerkami

Dziekuje Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi. Jestescie kochani

Anula82
Początkujący

Neutralny