Tężec

O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...

KobietaPostNapisane przez Justys26 » 14 cze 2010, 14:38 Tężec

Witam
Jakiś czas temu przyjechał do mnie brat na wakacje.
Sprzatalismy ogródek i biedaczek stanał na jakąs deskę z której wystawał gwóżdz chcąc wyciągnąc stopę drugą stanął również na gwóżdz:-( Wszystko się ładnie goi ,ale ja się niepokoję nie wiem czy powinniśmy jechac do szpitala na zastrzyk przeciwtężcowy mówił że miał go około 5 lat temu w szkole ale ja naprawdę się boję.Oczytałam się na temat tężca. No i nie wiem na obu stopach nie ma zaczerwienienia nic nic z niepokojących rzeczy tylko strupki się zrobiły,ale na wszelki wypadek no nie wiem potrzebuję rady.....
Chodzi mi o to czy On nie mieszkajac w UK może zgłosic się do szpitala bezpłatnie??Osobiscie myslę,że tak ponieważ UE,ale chciałabym miec pewnosc.

Justys26
Przyczajony

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 14 cze 2010, 16:10 Re: Tężec

Jeżeli nie wyrobił w PL Europejskiej Karty Zdrowia (chyba tak to się nazywało) to bezpłatnie nic nie załatwi. Może też zapłacić, wziąć rachunek i ubiegać się o zwrot kosztów z funduszu zdrowia.
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez madzia8585 » 14 cze 2010, 16:42 Re: Tężec

witam.Mi rok temu wdało sie zakarzenie od glupiego otarcia buta poszłam do lekarz bo zauwazyłam czerwona pręge któr szła mi od uszkodzonego naskórka lekarz mi oczyscił to mniejsce i kazał wykupic szczepionke przeciw tężcowi.taka szczepionka ma działanie 10 lAT tak wiec jesli twoj brat miał 5 lat temu to mysle ze jeszcze powinna działac i jesli nie ma zaczerwienienia w miejscu skaleczenia to powinno sie szybko zagoic i byc w porzadku

madzia8585
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

Powrót do ZDROWIE