ortopeda w Bham

O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...

KobietaPostNapisane przez anna121 » 28 gru 2010, 10:32 ortopeda w Bham

moj maz przed swietami upadl i doznal bardzo mocnego stluczenia i podejrzewalam pekniecie zeber. Zglosilismy sie do szpitala celem konsultacji a tu zaskoczenie...przyjal nas lekarz /pakistanczyk/ podotykal, posluchal sluchawkami , dal srodki przeciwbolowe i na tym koniec...a bol jest przeogromny az spac nie moze w nocy.....co zrobic dalej ? moze ktos wie co w tym wypadku mam dalej robic..

anna121
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez KRUSZKA » 28 gru 2010, 10:50 Re: ortopeda w Bham

mam polamane zebra od paru lat juz sie nie zrosna zbyt polamane nie ma jak nastawic jedynie operacyjnie ale to nie warto jak nie boli raz czy dwa razy do roku mam tylko cos w rodzaju skurczu kolki ze az lzy ida ale to nic da sie z tym zyc mysle ze kazdy majacy cos wspulnego z boksem zna ten bul idzcie jeszcze raz do szpitala niech przeswietla czy aby polamane zebra nie narobia juz wiecej szkod i olejcie paracetamol jest za slaby lepiej cos mocniejszego na bul powodzenia w leczeniu!!!

KRUSZKA
Raczkujący

Reputacja: -12
Wyśmiewca

KobietaPostNapisane przez anna121 » 28 gru 2010, 11:13 Re: ortopeda w Bham

a jak wymusic na nich przeswietlenie ????? przeciez sam lekarz powinien zadecydowc o tym...mhm

anna121
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez KRUSZKA » 28 gru 2010, 15:56 Re: ortopeda w Bham

morze paki nie wiedzial ze wynalezli taka maszyne ja bym jechal na pogotowie jeszcze raz i powiedzial ze boli i nie da sie wytrzymac morze traficie na normalnego lekarza albo zasugerujcie mu ze trzeba przesfietlic

KRUSZKA
Raczkujący

Reputacja: -12
Wyśmiewca

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 28 gru 2010, 22:45 Re: ortopeda w Bham

Ból na pewno, tylko pamiętajcie, że żebra, to nie ręka czy noga i nie wsadzi się w gips. Musi się zrosnąć. Pomaga w tym odpowiednia dieta - golonka, kurze łapki, wszystko, co zawiera dużo ścięgien - żelatyny. Ale nie chodzi o owocowe galaretki. Można bandażować, to trochę pomaga, ale całkowicie unieruchomić się da. Przecież trzeba oddychać.
Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ulak » 29 gru 2010, 09:55 Re: ortopeda w Bham

sorki , ale leczenie czy w Polsce, czy w ANGLII, JEST TAKIE SAMO odnosnie zlamanych zeber, zgadzam sie z Boltrykiem...i pozdrawiam...sprawa nie jest ani latwa ani przyjemna, czas leczy rany.....przykro mi

ulak
Raczkujący

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 29 gru 2010, 12:25 Re: ortopeda w Bham

Pęknięte żebra idzie z diagnozować przez dotyk, nie musi być RTG gdyby żebro było złamane to co innego. Boleć musi i będzie bolało tak jest przy każdym stłuczeniu a przy pęknięciu tym bardziej. Moja mama przyleciała do mnie na święta z pękniętą ręką , stłuczoną łopatką , kolanem i nadwyrężonymi ścięgnami ( wywinęła orła na krawężniku w Polsce) i lekarz też nie robił jej żadnego RTG , przepisał maść przeciw bólową i tyle.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany