Bezplatne porady

O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...

PostNapisane przez Guest » 22 wrz 2009, 10:59 Re: Bezplatne porady

naprawdę dziękuję za propozycje ale jak wyobrażasz sobie rozmowe osobistą, zapewe czasem również na tematy intymne przy świadku? myślisz, że taka terapia coś da? już raz kiedyś tu chodziłem do takiego lekarza, wątpie abym się otworzył przy kimś.

Guest

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 22 wrz 2009, 11:30 Re: Bezplatne porady

Draco napisał(a):naprawdę dziękuję za propozycje ale jak wyobrażasz sobie rozmowe osobistą, zapewe czasem również na tematy intymne przy świadku? myślisz, że taka terapia coś da? już raz kiedyś tu chodziłem do takiego lekarza, wątpie abym się otworzył przy kimś.

Pracuję właśnie jako taki tłumacz, którego Ci tu polecano (prosi się o niego umawiając termin u lekarza). Obowiązuje nas dotrzymywanie tajemnicy i usłyszane podczas wizyty sprawy i tematy nigdy nie są rozpowszechniane. Traktuje się nas jako cześć personelu po prostu - lekarza, pielęgniarki czy laboranta chyba się nie wstydzisz?
Ze względu na tę tajemnicę nie opowiem, z jakimi przypadkami się zetknęłam - w każdym razie często gdyby ktoś wcześniej zwrócił się o pomoc byłoby dla niego duuuużo lepiej.

No i nie ukrywam, że zaniepokoiły mnie Twoje opowieści o 180 na autostradzie... Możesz zrobić krzywdę nie tylko sobie ale Bogu ducha winnym współużytkownikom drogi.

Ale oczywiście to Twój wybór.

Galadriela
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

KobietaPostNapisane przez cwircwirek » 23 wrz 2009, 21:38 Re: Bezplatne porady

Draco rozumiem ze ciezko jest opowiadac komus o swoich prywatnych i intymnych sprawach, ale jesli piszesz, ze jest zle, to nie wiem na co czekasz. osoba ktora bedzie ci tlumaczyc jest ci tak samo obca jak lekarz, a czasami z obcym lepiej sie rozmawia o problemach niz z kims bliskim.
pozatym nie wydaje mi sie zeby tlumacz wykonywal swoja prace po to, zeby wieczorem siedziec w domu i nawijac kazdemu co uslyszal od pacjenta.
troche wiecej wiary w ludzi, glowa do gory i zasuwaj do GP :-)

cwircwirek
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 5 paź 2009, 01:10 Re: Bezplatne porady

tak stary musisz pójść do GP i dopiero on skieruje cię do psychologa oczywiście powiedz,że potrzebujesz interpretatora i napewno go zapewnią wiem z doświadczenia.Jednak to wszystko jest czasochłonne wiesz" biurokracja" :-D ,chociaż ja z wizyty u psychologa nie jestem zadowolony popierwsze na pierwszą wizytę czekałem pond miesiąc,nie zdążyłem dobrze zacząć jak jak był już koniec :roll: przepisali mi jakieś prochy "na lepszy sen"i see you,następna wizyta po kolejnych dwóch miechach trwała 10 min, zupełnie inny lekarz przeczytał tylko moją kartę wypisał kolejną receptę na leki i znowu see you, chrzanić takich psychologów :twisted:
może lepiej pogadać z kimś, wypić browara albo dwa tylko nie w samotności ;)

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 5 paź 2009, 21:23 Re: Bezplatne porady

no tylko te pogaduszki i browary to cieniutko wychodza. ludzie poprostu czasu nie maja.

Guest

KobietaPostNapisane przez katarzynaw » 23 lut 2010, 09:37 bezpłatne konsultacje psychologiczne

Polskie Centrum w Blue Coat Comprehensive,Birmingham Street, Walsall, WS1 2ND oraz Polish Psychologist Association zapraszają na bezpłatne konsultacje z psychologiem Katarzyną Wawer Dziedziak 20 marca (sobota) w godz. 9-11. Osoby zainteresowane proszone są o telefon na nr 0790 225 13 08, w celu ustalenia godziny konsultacji (jedno spotkanie przewidziane jest na 30 min.)

katarzynaw
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez maryy » 6 lip 2011, 15:14 Re: Bezplatne porady

Witam

Chce zarejestrowac sie w przychodni i poprosic o skierowanie na terapie do psychoterapeuty, moj angielski jest ok, ale nie na tyle aby mowic o skomplikowanych sprawach ktore siedza w mojej glowie :) czy na kazdej sesji terapetucznej moge miec przydzielonego tlumacza?

maryy
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 6 lip 2011, 19:00 Re: Bezplatne porady

Nie wiem ile w tem prawdy,ale ostatnio znajoma mi mowila,ze juz nie ma tlumaczy ktory przychodzi i siedzi z Toba,moze byc jedynie przez telefon,dowiedz sie u siebie w przychodni jak to teraz jest.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Poprzednia strona