Wybielanie zębów na koszt NHS

O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...

KobietaPostNapisane przez malpa3000 » 5 lis 2013, 09:50 Wybielanie zębów na koszt NHS

Witam, może ktoś coś wie na temat wybielania zębów na koszt NHS. Już niedługo kończy mi się maternity card, na którą miałam recepty i mogłam się leczyć u dentysty za darmo. Chciałbym wybielić sobie zęby, ale mój dentysta powiedział, że oni są oddziałem prywatnym i niestety muszę zapłacić. Doradził mi, żebym spytała się w oddziałach państwowych NHS. No właśnie jak znaleźć takie przychodnie dentystyczne? Czy są one tylko w szpitalach?

malpa3000
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 5 lis 2013, 11:59 Re: Wybielanie zębów na koszt NHS

Nie slyszalam by wybielali zeby na nhs gdziekolwiek

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez dana79 » 5 lis 2013, 13:42 Re: Wybielanie zębów na koszt NHS

Zazwyczaj tacy dentysci maja napisane na szyldach nhs, mozna poszukac u wujka google tam tez powinni byc. Gdzies slyszalem od kogos ze jest mozliwe wybielenie zebow ale trzeba to detyscie dobrze wytlumaczyc ze sie nie czujesz komfortowo nie usmiecjasz sie itp i ciezko ci isc do pracowawcy w takim stanie bo sie wstudzisz.

dana79
Raczkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewanowakowska » 5 lis 2013, 15:09 Re: Wybielanie zębów na koszt NHS

Wybielanie zebow z nhs? jesli masz karte to przysluguje ci darmowe leczenie i leki...ale wybielanie to zabieg kosmetyczny wykonywany odplatnie. Wybielanie nie jest drogie, mozna rozlozyc platnosc na 2 czasem 3 raty.

ewanowakowska
Raczkujący

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malpa3000 » 7 lis 2013, 12:07 Re: Wybielanie zębów na koszt NHS

Na pewno można po ciąży, trzeba tylko trafić na odpowiednią placówkę. Czasami jest 100% refundowane a czasmi trzba np. 50% samemu zapłacić.

malpa3000
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 7 lis 2013, 16:20 Re: Wybielanie zębów na koszt NHS

Can you have your teeth whitened on the NHS?

You can only have your teeth whitened on the NHS if there's a medical reason for it. For example, this might be to lighten teeth that have discoloured because the nerve has died.

Otherwise, teeth whitening by a dentist or other dental professional can only be done privately because it’s considered to be a cosmetic treatment. Costs vary and, as a general rule, laser whitening is more expensive than professional bleaching.

i tyle w tym temacie

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy