opryszczka w trakcie ciazy- czym leczyc ??

O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...

KobietaPostNapisane przez yoko » 23 gru 2008, 10:10 opryszczka w trakcie ciazy- czym leczyc ??

problem jak w temacie.

wyskoczylo mi zimno na ustach, a Zoviraxu w czasie ciazy nie powinno sie uzywac :(
smaruje olejkiem z drzewa herbacianego - ale on ma smak i zapach pasty do butow (tak mi sie wydaje :D), a przy ciazy ciezko sie takie zapachy i smaki znosi :/

'ciezarowki' i nie tylko prosze o rade :)

Pozdrawiam
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 23 gru 2008, 10:50 Re: opryszczka w trakcie ciazy- czym leczyc ??

Nigdy nie mialam opryszczki, ale w dawnych czasach szkolnych dziewczyny smarowaly pasta do zebow. Nie mam pojecia czy dziala, ale napewno nie szkodzi w czasie ciazy.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 23 gru 2008, 20:14 Re: opryszczka w trakcie ciazy- czym leczyc ??

Yoko ja w ciazy z Aleksem mialam opryszczke, w aptece dostalam masc ktora mozna stosowac w ciazy,tylko nie pamietam nazwy :saddokladnie ale chyba sore lip ale jesli powiesz ze jestes w ciazy i potrzebujesz masci to napewno dostaniesz,moja byla superowa,dziala w miare szybko ,

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 24 gru 2008, 08:51 Re: opryszczka w trakcie ciazy- czym leczyc ??

dzieki kobietki :)

pytalam w dwoch aptekach i w obu odeslali mnie do lekarza :/
Zadzwonilam do poloznej - kazala usta smarowac wazelina (sic!) :evil: albo isc do lekarza :evil: :evil:

poki co w domu smaruje pasta do zebow a w pracy tym chol....m olejkiem z drzewa herbacianego :mad:

Merry Christams Everyone!!! :mrgreen:
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny