Paszport w Manchesterze

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez jolantaB87 » 27 cze 2012, 08:10 Paszport w Manchesterze

Witam.
Mieszkam w Bham i chciałam jechać do Manchesteru złożyć wniosek o paszport dla swojego dziecka ale ostatnio koleżanka mnie nastraszyła że to nie jest nasz rejon i musze jechać do Londynu.
Czy to prawda z tym rejonem..

jolantaB87
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez karmelek » 27 cze 2012, 09:24 Re: Paszport w Manchesterze

Bo to prawda. Wystarczy wejść na stronę ambasady i wszystko pisze.

NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA wraz z odpowiedziami

Pytanie: Mieszkam i pracuję w Wielkiej Brytanii. Kończy się ważność mojego paszportu. Gdzie mogę złożyć wniosek o wydanie nowego paszportu?

Odpowiedź: Obywatele polscy zamieszkujący na stałe na terenie Wielkiej Brytanii mogą składać wnioski o paszport zgodnie z miejscem zamieszkania w:

Wydziale Konsularnym Ambasady RP w Londynie, w którym przyjmowane są wnioski o wydanie dokumentów paszportowych od obywateli polskich na stałe zamieszkałych na terenie hrabstw: Bedfordshire, Berkshire, Bristol, Buckinghamshire, Cambridgeshire, Cornwall, Devon, Dorset, East Sussex, Essex, Gloucestershire, Greater London, Hampshire, Herefordshire, Hertfordshire, Kent, Norfolk, Northhamptonshire, Oxfordshire, Somerset, Suffolk, Surrey, Warwickshire, West Sussex, Wiltshire, Worcestershire, West Midlands, Isle of Wright, Wysp Normandzkich, Channel Islands (Jersey, Guernsey) oraz na Gibraltarze.

Konsulacie Generlanym RP w Manchesterze,
w którym przyjmowane są wnioski o wydanie dokumentów paszportowych od obywateli polskich na stałe zamieszkałych w: Cheshire, Cumbria, Derbyshire, Durham, Greater Manchester, East Riding of Yorkshire, Lancashire, Leicestershire, Lincolnshire, Merseyside, Northumberland, Nottinghamshire, Shropshire, Staffordshire, Tyne and Wear, North Yorkshire, Rutland, South Yorkshire, West Yorkshire, Isle of Man oraz na całym obszarze Walii. Strona internetowa: http://www.manchesterkg.polemb.net/

Konsulacie Generalnym RP w Edynburgu, w którym przyjmowane są wnioski o wydanie dokumentów paszportowych od obywateli polskich na stałe zamieszkałych na terenie Szkocji oraz Irlandii Północnej. Strona internetowa: http://www.edynburgkg.polemb.net/

karmelek
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 27 cze 2012, 14:30 Re: Paszport w Manchesterze

niestety Londyn wita ;)

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez konrad_uk24 » 30 cze 2012, 10:48 Re: Paszport w Manchesterze

23-24 czerwca byl konsul w Peterborough, mozna bylo zlozyc wniosek z mozliwoscia wysylki paszportu do domu za dodatkowa oplata 6f

konrad_uk24
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny