Sztuka - to co lubię najbardziej

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez relentless » 8 lis 2012, 21:16 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Dla zainteresowanych jedna z najlepszych stron gdzie inni dziela sie swoimi pracami to paintingsilove.com , http://www.paintingsilove.com/image/show/111231/tigger . ladygoth na pewno ci sie spodoba ta strona
relentless
Rozeznany

Reputacja: 44
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 8 lis 2012, 21:44 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

mi zawsze rysowanie sprawia przyjemnosc najczesciej rysuje jak jestem np nie w humorze i odrazu czuje sie lepiej . ja mam juz kilka tatuazy zaprojektowanych ogolnie rysuje bardziej cos z wyobrazni niz np portrety . nigdy ze sztuka nie mialam stycznosci i tutaj trafiajac na kurs okazalo sie ze do tego jest art i dowiedzialam sie ze jestem niezla w tym co robie :)

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez MariuszJ » 8 lis 2012, 23:11 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

No tak, mam podobnie... włączam dobra muzykę, i znikam na pare godzin... poczym gdy skończe czuje się jak po dobrych zakupach które też sprawiają przyjemność.
Kiedyś miałem więcej wyobraźni, rysowałem zazwyczaj złe charakety, głównie smoki, dziwne stwory itp. głównie właśnie pod tatuaże.
Od niedawna zacząłem rysować skąpo ubrane kobiety oraz portety :)
Ale od tego weekendu zacznym rysować gwiazdy światowego formatu, widziałem wiele ciekawych projektów na DevianArt... często spotkać np Jack'a Sparrow'a lub też Bob'a Marley'a. Fajnie jest coś narysować co jest rozpoznalne.

Co do kursów nigdy na żadnym nie byłem, zacząłem rysować w podstawówce,potem w gimnazjum i szkole średniej , głównie celami stawały się postacie z książek... i przeważnie długopisem którym cieniowałem niemal że jak ołówkiem. A odkąd zacząłem pracować troche to odstawiłem, dopiero w marcu jakoś tego roku zacząłem na nowo wracać do tematu. Dziś wypróbowałem kredki pastelowe które zakupiłem w HobbyCrafcie w Wolverhmapton. Nieraz wpadam tam nabrać ochoty i kupuje sobie kredki lub ołówki :D Pierwszy raz się spotkałem z takim wyborem artykułów.

MariuszJ
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 8 lis 2012, 23:53 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

ja mam portretow kilka ale to raczej nic szczegolnego .kiedys zrobilam fajny portret mojego kolegi twarzy polaczone z elementami maszyny jak z terminatora . jak bylam mlodsza to raczej nie przejawialam potrzeby rysowania ale pozniej jakos sie potoczylo. rysowanie pomaga mi tez w fotografii czym sie na codzien zajmuje :)

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ladygoth » 12 lis 2012, 06:53 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

MariuszJ napisał(a):Wrzucam moją dzisiejszą pracę, wybaczcie za jakoś ale telefonem robione ;]

Obrazek

ladygoth
Portecik ładny :))

No no no ładny ;) Szkoda że zdjęcie nie jest lepsze. Znając mnie ja bym go jeszcze troszkę bardziej wycieniowała, żeby był jeszcze bardziej przestrzenny. Tak w ogóle to czym robiony?

Dodano: -- 12 lis 2012, 08:20 --

Też przy rysowaniu się odstresowuje, włączam muzykę biorę ołówki, farby albo coś innego i jestem nieobecna.

Trochę malarstwa:
Obrazek

Malowane w plenerze z natury
Obrazek

Z wyobrazni
Obrazek

Obrazek

Martwa natura
Obrazek

Dodano: -- 14 lis 2012, 13:10 --

To i tak przebija wszystko :D

Obrazek
ladygoth
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Marosu » 21 lis 2012, 18:26 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

a co tu tak cichutko? Czy nikt nie maluje/rysuje/tworzy juz? :)
Marosu
Raczkujący

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ladygoth » 21 lis 2012, 20:45 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

własnie tworzy dlatego cicho:D teraz robię projekty 3 ścian do restauracji na West Bromie

Dodano: -- 21 lis 2012, 21:45 --

własnie tworzy dlatego cicho:D teraz robię projekty 3 ścian do restauracji na West Bromie

Dodano: -- 21 lis 2012, 21:48 --

No dobra wrzucę ostatni portret na zamówienie- ołóweczki na A2

Obrazek

Dodano: -- 7 gru 2012, 08:51 --

Malarstwo w restauracji "Kredens" na west bromie obok salonu fryzjerskiego(dzisiaj mają otwarcie)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ladygoth
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez ketrab26 » 20 gru 2012, 20:20 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Witam tez czasami rysuje ale od jakiegos czasu maluje koszulki technika Airbrush zapraszam na ebay

AIRBRUSH T-SHIRT SKATEBOARD GIRL HIP HOP NEW SIZE L

ketrab26
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ladygoth » 22 gru 2012, 19:15 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

ciekawe właśnie widziałam, w jaki sposób malujesz te koszulki?
ladygoth
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez ketrab26 » 23 mar 2013, 23:00 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

moje prace pozdro...
Załączniki
c0628a30e7.jpg
5198fa2763.jpg
9109de74f7.jpg
16ade4b100.jpg

ketrab26
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez boszka » 24 mar 2013, 13:57 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Witam . Jestem pod wrażeniem, macie ludzie wielki talent. Wielki szacun!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja nie nadaję się do malowania ani do śpiewania. Trzeba mieć dar od Boga, ja go nie mam.

boszka
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez ketrab26 » 26 mar 2013, 19:04 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Boszka chyba kazdy ma jakis talent tylko trzeba go trafic ja nigdy nie rysowalem pare lat temu poprostu zlapalem olowek i tak sie zaczelo pozdro...

ketrab26
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 26 mar 2013, 19:46 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Też sobie czasem maznę cuś. Babiszczę jakąś albo tym podobne:

babiszcze:

Obrazek

Obrazek

tym podobne:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

albo jakieś osinobusy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czy malczurki:

Obrazek

lub garbusy:

Obrazek

8)
/sztuką co prawda tego bym nie nazwał, raczej rzemiosłem, ale zawsze cuś :)
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez ladygoth » 12 maja 2013, 13:56 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Portret Konia arabskiego na płótnie malowany na prezent
Obrazek

Projekt na zakrycie tatuażu na całe plecy
Obrazek

Lilie - obraz składany na płótnie na zamówienie, w planach domalowanie jeszcze na kilku płótnach
Obrazek

Gałąź jabłoni - obraz składany na płótnach na zamówienie
Obrazek

Projekt tatuażu na całą rękę już zrealizowany, na ciele wygląda jeszcze lepiej
Obrazek
ladygoth
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez boszka » 13 maja 2013, 13:18 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

hej , ale odjazd. Pozdrawiam artystów.

boszka
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona