MCI Logistic Solutions

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez Adrian2712 » 1 sty 2013, 16:17 MCI Logistic Solutions

Witam!Chciałem się dowiedzieć czy ktoś pracował dla agencji MCI Logistic Solutions bodajże w Oldbury,jeśli tak to bardzo proszę o opinie.Z góry dziękuje.Pozdrawiam
Adrian2712
Rozeznany

Reputacja: 18
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez BladyMamut » 6 sty 2013, 19:25 Re: MCI Logistic Solutions

Witam
W tamtym roku o tej porze było słabo z pracą u Bena w MCI. Zarejestruj się i przypominaj mu od czasu do czasu, że chcesz pracować, jak zaczniesz jeździć to nie wskazane jest mu odmawiać jak Ci proponuje jakiś kurs, bo będzie "kara" czyli nie będzie propozycji przez jakiś czas. Ben ceni dostępność całodobową, do tego może Ci zmieniać czas kiedy startujesz nawet i do 5 razy dziennie, nie każdy jest w stanie to wytrzymać na dłuższą metę. Możesz mieć też taką sytuacje, że nie będzie miał ofert aż pewnego dnia zadzwoni do Ciebie za pięć trzecia i powie adres i że masz być na trzecią godzinę, to jest pewnego test na to jak Ci zależy na pracy i taka przepustka. Jak sezon na jazdę się zacznie i znasz angielski na tyle żeby się płynnie komunikować to lepsze kursy będą. Powodzenia życze
BladyMamut
Początkujący

Reputacja: 26
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez BladyMamut » 6 sty 2013, 19:39 Re: MCI Logistic Solutions

Co konkretnie chcesz wiedzieć? Nie masz pracy i chcesz tam pracować?
BladyMamut
Początkujący

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Adrian2712 » 6 sty 2013, 21:31 Re: MCI Logistic Solutions

Witam!Założyłem ten wątek bo kiedyś(4 m-ce temu) zarejestrowałem się w tej agencji i przez około 3 tygodnie była cisza.Zadzwonili do mnie kiedy ja już wróciłem do swojej starej firmy i niestety odmówiłem.Ostatnio gdzieś przypadkiem usłyszałem ,ze MCI to bardzo przyzwoita agencja a u mnie w starej pracy to tylko roboty więcej a pieniądze te same,wiec pomyślałem ze może znowu dałbym im o sobie znać.Nie ukrywam ,ze zależałoby mi na pracy dla jednej firmy przez dłuższy okres a nie codziennie gdzieś indziej,ale z tego co piszesz wynika ,ze robi się tam raczej krótkie kursy?

Dodano: -- 6 sty 2013, o 21:34 --

Chciałbym jeszcze zapytać,w jakiej mniej-więcej branży jeździ się dla MCI?
Adrian2712
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez BladyMamut » 6 sty 2013, 21:44 Re: MCI Logistic Solutions

Pytanie powinno być raczej dla kogo :) kto tylko zapłaci, ja nie jeżdze dla nich od czerwca. A wtedy gry pracowałem to był Yodel ( tyle co się orientuje to już nie), Stobart (kilka lokacji) Steve Benson (koło lotniska Birmingham) DHL ( Hamshall jako podwykonawca do agencjii TempStaff , ) Kingsmill (piekarnia na West Bromwich tylko nie wiem czy ich inna agencja nie wygryzła) i wiele innych o których nie wiem.
Jak pozwalają CI godziny to spróbuj wkręcić się na weekend na początek
BladyMamut
Początkujący

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Adrian2712 » 6 sty 2013, 21:53 Re: MCI Logistic Solutions

No właśnie a czy jest opcja jazdy np.tylko w niedziele bo cały weekend odpada,nie chodzi tyle o godziny jazdy co o mojego małego potomka:)

Dodano: -- 6 sty 2013, o 21:55 --

Jeśli jeszcze mogę wiedzieć to czy często zmieniali Ci firme dla której jeździłeś?
Adrian2712
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez BladyMamut » 6 sty 2013, 21:57 Re: MCI Logistic Solutions

To już musisz z Benem rozmawiać i najlepiej tylko z nim, ciężko na niego w biurze trafić, umów się z nim i zanim wjedziesz z domu upewnij się że będzie na pewno, bo nie pamięta co komu obiecuje :)
BladyMamut
Początkujący

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Adrian2712 » 6 sty 2013, 22:03 Re: MCI Logistic Solutions

Aha,a czy proponowali Ci w którejś z firm przejść bezpośrednio pod nią?
Adrian2712
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez BladyMamut » 6 sty 2013, 22:16 Re: MCI Logistic Solutions

Nigdy
BladyMamut
Początkujący

Pokojowy