Pies z polski

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez bigspot » 3 cze 2013, 13:58 Re: Pies z polski

Elka96 napisał(a):Bez wzgledu na to jaki masz paszport dla psiaka i tak musisz przejsc odprawe zwierzaka przy wiezdzie do UK. Pies musi byc odkleszczony i odrobaczony przed wiazdem. Od chwili szczepienia musi minac 24 godziny ale nie moze minac 48. I dobrze radze dopilnowac tych godzin bo inaczej Francja, tak jak kolega pisze powyzej:) Trzecia pieczatka to o badaniu psa przez weterynarza . Kursuje od lat ze swoim dwa razy do roku i wiem cos o tym:)

Doskonale wiem jak odbywa się transport psów do lub z UK. Chodzi mi tutaj o rasę PITBULL. Czy z nim nie będzie problemu..

bigspot
Początkujący

Reputacja: 10
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 3 cze 2013, 16:12 Re: Pies z polski

alkad napisał(a):"Sama go sobie przewieź i po kłopocie".
VA
Czy miales na mysli zabrac psa do samochodu I przewiezc tak po prostu przez granice ( oczywiscie majac na mysli wszystkie potrzebne dokumenty ), czy mam go przewiezc srodkami I trasam wyznaczonymi przez UK?

Dzieki

Tak, własnym samochodem.
Jak ma pies paszport to znaczy że może podróżować i przekraczać granice. "Środki i trasy", o których wspomniałaś, są dla psów transportowanych, czyli przesyłanych jak paczki.

Oczywiście warto na bieżąco sprawdzać przepisy przed podróżą najlepiej u źródła. Ostatnio sporo się zmieniło, na szczęście na korzyść naszych pociech :)
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

Poprzednia strona