Przeprawa promem.
Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;
• Strona 1 z 1
Napisane przez kruper86 » 22 lut 2015, 19:35 Przeprawa promem.
Witam,
Chce sie zapytac czy jest mozliwosc wjechania na prom na dolny poklad, z tego wzgledu ze w aucie posiadam gwintowane zawieszenie i jest mocno obnizone takze nie ma mowy o wjezdzie na gorny level.
Zaraz powiecie ze zawieszenie gwintowane to moze sie podniesc, fakt, moze, ale nie wystarczajaco. Jakies sugestie ?
Chce sie zapytac czy jest mozliwosc wjechania na prom na dolny poklad, z tego wzgledu ze w aucie posiadam gwintowane zawieszenie i jest mocno obnizone takze nie ma mowy o wjezdzie na gorny level.
Zaraz powiecie ze zawieszenie gwintowane to moze sie podniesc, fakt, moze, ale nie wystarczajaco. Jakies sugestie ?
-
- kruper86
- Raczkujący
- Reputacja: 5
0
Napisane przez Thomas » 22 lut 2015, 21:41 Re: Przeprawa promem.
Myślę ze powinieneś ich o tym uprzedzić.
Zobacz czy przy rezerwacji online jest opcja wpisania uwag, jeśli nie to zadzwoń do nich.
Zobacz czy przy rezerwacji online jest opcja wpisania uwag, jeśli nie to zadzwoń do nich.
-
- Thomas
- Zaangażowany
- Reputacja: 67
0
Napisane przez wielkimar » 22 lut 2015, 21:46 Re: Przeprawa promem.
Myślę, że będziesz się tym ...ewentualnie martwił na miejscu :D . Kiedyś jechaliśmy samochodem tak ociążonym, że dupskiem tarliśmy po asfalcie...kombinowali z rampą parę minut, ale dali radę . :D
-
- wielkimar
- Rozeznany
- Reputacja: 25
0
Napisane przez vanilia » 23 lut 2015, 08:29 Re: Przeprawa promem.
kruper86, jesli jeszcze nie kupiles biletu to moze warto zastanowic sie nad eurotunelem? My ostatnio kupowalismy bilet i roznica w biletach zaledwie 20£ a zaoszczedzasz mnostwo czasu, bo sama przetrawa trwa 35min i nie martwisz sie o zadne poziomy. Pozdr
-
- vanilia
- Zadomowiony
- Reputacja: 47
0
Napisane przez garek87 » 23 lut 2015, 09:45 Re: Przeprawa promem.
ja sie podlacze - jesli chodzi o Eurotunel - jade na wielkanoc do PL samochodem i w jedna strone mam prom ale jeszcze nie wiem dokaldnie jakiego dnia bede wracac - jakie sa koszty promu i eurotunelu bez rezerwacji albo co jesli zarezerwuje prom i nie zdaze jakie koszta?
-
- garek87
- Przyczajony
- Reputacja: 0
0
Napisane przez AdamBoltryk » 23 lut 2015, 14:23 Re: Przeprawa promem.
Nie prościej zajrzeć na stronę z cenami biletów? Jest wiele czynników wpływających na koszt, a nie podałeś żadnej informacji - ani kiedy, ani o której godzinie, ani jaki samochód, ani ile osób itd....
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
0
Napisane przez jaackoo » 23 lut 2015, 15:13 Re: Przeprawa promem.
Kiedys wjezdzalem na prom z niskim zawieszeniem, pogadalem z panem i postawili mnie razem z tirami, więc chyba jest taka mozliwosc by nie wjezdzac pod gore. I to byl my ferry link.
Pozdrawiam wszystkich z zawiasem niskim.
Pozdrawiam wszystkich z zawiasem niskim.
-
- jaackoo
- Początkujący
- Reputacja: 8
0
Napisane przez kruper86 » 23 lut 2015, 15:15 Re: Przeprawa promem.
Dzieki wszystkim za odpowiedzi.
Jeśli chodzi o porównanie cen promu i euro tunelu to rożnica moim zdaniem jest znaczna. Przykładowo w maju w jedna stronę cena tunelu jest drozsza o 30 funtów. Biorąc pod uwagę powrót to jest 60 - ponad 60 funtów.
Tunel, owszem był brany pod uwage na samym początku, ale jak sprawdziłem koszty-zrezygnowałem. Napisałem natomiast do DFDS - odpisali mi, że nie mogą decydować za obsługę czy wpuszczą mnie na dolny pokład, podali nr telefonu i musze się skontaktować osobiście.
Garek, jesli spóźnisz sie/bedziesz wcześniej niż planowany rejs, możesz popłynąc późniejszym/wcześniejszym nie ponosząc przy tym żadnych kosztów. Nie wiem jakie są koszta kiedy spoźnisz się dobre pare godzin. Masz opcje wyboru biletu flexi-gdzie płacisz wiecej i to Oni dostosowują się do godziny przeprawy.
Jeśli chodzi o porównanie cen promu i euro tunelu to rożnica moim zdaniem jest znaczna. Przykładowo w maju w jedna stronę cena tunelu jest drozsza o 30 funtów. Biorąc pod uwagę powrót to jest 60 - ponad 60 funtów.
Tunel, owszem był brany pod uwage na samym początku, ale jak sprawdziłem koszty-zrezygnowałem. Napisałem natomiast do DFDS - odpisali mi, że nie mogą decydować za obsługę czy wpuszczą mnie na dolny pokład, podali nr telefonu i musze się skontaktować osobiście.
Garek, jesli spóźnisz sie/bedziesz wcześniej niż planowany rejs, możesz popłynąc późniejszym/wcześniejszym nie ponosząc przy tym żadnych kosztów. Nie wiem jakie są koszta kiedy spoźnisz się dobre pare godzin. Masz opcje wyboru biletu flexi-gdzie płacisz wiecej i to Oni dostosowują się do godziny przeprawy.
-
- kruper86
- Raczkujący
- Reputacja: 5
0
• Strona 1 z 1
-