Insurance Number
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
• Strona 1 z 1
Napisane przez nemmtor » 18 maja 2016, 11:11 Insurance Number
Czesc wam 
chcialem na poczatek zaznaczyc, że zdaje sobie sprwae ze watek byl juz poruszany ale tematy byly zakladane 4-6 lat temu wiec chce dla pewnosci dopytać.
Wiem że na insurance number z reguły czeka się minimalnie 2 tygodnie.
Pierwszy raz wyjezdzamy do anglii z dziewczyną w czerwcu i tu moje pytanie do was : czy sa przyjmowane osoby np. przez jakies agencje pracy bez wyrobionego insurance number? Czy wystarczy ten list potwierdzajacy ze sie czeka na Nin?
I moje kolejne pytanie to po zatelefonowainu do jobcenter ile z reguły czeka się na list (nie na spotkanie tylko na sam list potwierdzający)?
Z góry dziękuje i pozdrawiam
)

chcialem na poczatek zaznaczyc, że zdaje sobie sprwae ze watek byl juz poruszany ale tematy byly zakladane 4-6 lat temu wiec chce dla pewnosci dopytać.
Wiem że na insurance number z reguły czeka się minimalnie 2 tygodnie.
Pierwszy raz wyjezdzamy do anglii z dziewczyną w czerwcu i tu moje pytanie do was : czy sa przyjmowane osoby np. przez jakies agencje pracy bez wyrobionego insurance number? Czy wystarczy ten list potwierdzajacy ze sie czeka na Nin?
I moje kolejne pytanie to po zatelefonowainu do jobcenter ile z reguły czeka się na list (nie na spotkanie tylko na sam list potwierdzający)?
Z góry dziękuje i pozdrawiam

-
- nemmtor
- Przyczajony
- Reputacja: 0
0
Napisane przez Sowabezoka666 » 18 maja 2016, 23:20 Re: Insurance Number
Żadna agencja Cię nie przyjmie bez tego numeru. Jedynie list o tym, ze bedziesz mial appointment w jakis tam dzien to oni przyjmą ale później będą od Ciebie chcieli byś im dał swój numer który otrzymasz po rozmowie.
na list czeka sie od tygodnia do dwoch i potem na rozmowe okolo tez tyle samo moze ciut mniej
na list czeka sie od tygodnia do dwoch i potem na rozmowe okolo tez tyle samo moze ciut mniej
-
- Sowabezoka666
- Początkujący
0
Napisane przez TroyaN » 19 maja 2016, 06:16 Re: Insurance Number
Sowabezoka666 napisał(a):Żadna agencja Cię nie przyjmie bez tego numeru. Jedynie list o tym, ze bedziesz mial appointment w jakis tam dzien to oni przyjmą ale później będą od Ciebie chcieli byś im dał swój numer który otrzymasz po rozmowie.
1. Zadna agencja nie przyjmie Cie bez ninu? Bzdura totalna.
https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number
Poczytaj a potem pisz. Jesli procedura nadania ninu zostala rozpoczeta wtedy jak najbardziej mozesz pracowac.
2. Na rozmowe czeka sie od tygodnia do 2 moze ciut mniej? Nie wiem czy wiesz jak to dziala ale zalezy to od postkodu. Podczas umawiania sie na NIN konsultant przypisze Cie do jednego z jobcentre. Problem z tym ze system wyszukuje najblizszy wolny termin a nie najblizszy jobcentre. Co oznacza ze mieszkajac na West Brom mozesz zostac zapisany na wizyte w Stoke On Trent co daje ci ponad 30 mil bo tam akurat jest najblizszy wolny termin. Oczywiscie jesli poprosisz o zmiane na jakis jobcentre ktory jest blizej to zmienia. NIEMA REGOLY ILE CZEKA SIE NA SPOTKANIE O NIN bo jest to zalezne od ilosci zgloszen. Moze to byc tydzien a moze byc miesiac.
-
- TroyaN
- Raczkujący
- Reputacja: 4
0
Napisane przez malenkagdz » 19 maja 2016, 08:06 Re: Insurance Number
Sowabezoka666 napisał(a):Żadna agencja Cię nie przyjmie bez tego numeru. Jedynie list o tym, ze bedziesz mial appointment w jakis tam dzien to oni przyjmą ale później będą od Ciebie chcieli byś im dał swój numer który otrzymasz po rozmowie.
bzdura bzdura , przyjmie cie i dostaniesz temporary nin do momentu wyrobienia tego wlasciwego ktory im podasz
Class. Get some.
Life is much more beautiful to me when looking through the camera lens.
Life is much more beautiful to me when looking through the camera lens.
-
- malenkagdz
- Zaangażowany
- Reputacja: 47
0
Napisane przez nemmtor » 20 maja 2016, 07:57 Re: Insurance Number
Dziękuje wam serdecznie za wyczerpujące odpowiedzi nieco mi to rozjaśniło całą sytuacje
)

-
- nemmtor
- Przyczajony
0
Napisane przez nemmtor » 20 maja 2016, 13:51 Re: Insurance Number
A jak wygląda sytuacja zalozenia konta w banku bez ninu?
-
- nemmtor
- Przyczajony
0
Napisane przez Voltix » 21 maja 2016, 11:35 Re: Insurance Number
nemmtor napisał(a):A jak wygląda sytuacja zalozenia konta w banku bez ninu?
w banku nie potrzebny Ci nin, ale zapytaja o potwierdzenie adresu.
-
- Voltix
- Rozeznany
- Reputacja: 10
0
Napisane przez bastet87 » 8 lis 2019, 09:15 Re: Insurance Number
Hej wszytskim,
Mam pytanie.. Czy ktos z Waszych znajomych byl niedawno wyrabiac NIN?
kolega dopiero przylatuje do Anglii, i sie umowil na wizyte zeby zrobic NIN. Przez telefon mowili ze trzeba miec proof of employment i proof of address ze soba. kiedys tak nie bylo,dlatego pytam czy ktos moglby to potwierdzic?
Mam pytanie.. Czy ktos z Waszych znajomych byl niedawno wyrabiac NIN?
kolega dopiero przylatuje do Anglii, i sie umowil na wizyte zeby zrobic NIN. Przez telefon mowili ze trzeba miec proof of employment i proof of address ze soba. kiedys tak nie bylo,dlatego pytam czy ktos moglby to potwierdzic?
-
- bastet87
- Przyczajony
0
• Strona 1 z 1
-