Eryk1Ja o jednym - Ty o drugim.
Link który podałem mówi o _stwierdzonym_ zachorowaniu na błonicę pierwszym od -dziestu lat przez dziecko które nie było szczepione. A przy okazji o ospie, gruxlicy i takich
A Ty znów o braku wsparcia dla rodzin z chorymi dziećmi. I bicie piany o koncerny farmakologiczne.
Z czystej ciekawości przeczytałem pierwszy artykuł z Twojego linka i moge skomentować jednym słowem - bzdury.
Tak jeszcze jeden link z materiałem do przemyśleń:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... winno.htmlI spodobał mi się pierwszy komentarz pod tym artykułem, który pozwolę zobie przytoczyć:
turpin napisał(a):Szkopuł w tym, że ruchy anty-szczepionkowe skupiają szczególny rodzaj ludzi, wykazujących szeroko pojętą 'conspiracy theory mentality'. Wykresy wykresami, ale za szczepionkami stoi Wielka Zła Farma (to pojedynczy byt, poszczególne koncerny to jego emanacje), w szczepionkach jest rtęć, a ex-Dr Wakefield to męczennik i ofiara spisku. Ten sam szczególny podgatunek Homo (?)sapiens wierzy w amerykańskie sprawstwo 9/11, nieszkodliwość wirusa HIV, Zamach Smoleński i homeopatię. W zamożniejszych i spokojnieszych społeczeństwach to ok. 20% populacji, w zestresowanych i biednych może to być nawet połowa.
Racjonalne argumenty zostaną przez takich ludzi odrzucone lub zignorowane.
Thomas Absolutnie sie zgadzam z Twoim zdroworozsądkowym podejściem.
Pozdrawiam antyszczepionkowców