Tuner TV do telewizora???
Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp
• Strona 1 z 1
Napisane przez Provler » 28 sty 2009, 19:43 Tuner TV do telewizora???
Mam pytanko: Jak się zwie to co rozszerza liczbę kanałów w Anglii z normalnej anteny.
Jestem w Polsce i chciałem coś tu takiego ojcu kupić bo uparł się na stary telewizor a nie wszystkie kanały z kablówki mu odbierają (głowica stara - nie kablowa jest w tym TV)
No i ewentualnie ile kosztuje to cudo
Z góry thx
Jestem w Polsce i chciałem coś tu takiego ojcu kupić bo uparł się na stary telewizor a nie wszystkie kanały z kablówki mu odbierają (głowica stara - nie kablowa jest w tym TV)
No i ewentualnie ile kosztuje to cudo
Z góry thx
-
- Provler
- Początkujący
- Reputacja: 0
0
Napisane przez Luiza » 28 sty 2009, 21:05 Re: Tuner TV do telewizora???
Chyba chodzia ci o FreeView. Najtanszy widzialam w cyhba w Tesco za ok 20 GBP. A to w PL bedzie dzialac? (nie znam sie na tym :razz: )
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
0
Napisane przez MAXIMO » 28 sty 2009, 22:02 Re: Tuner TV do telewizora???
Nie będzie działałol napewno w polsce. to jest technologia dekodowania a nie powiekszania ilości kanałów (nic z częstotliwościami nie ma wspólnego)
-
- MAXIMO
- Początkujący
0
Napisane przez Provler » 28 sty 2009, 22:48 Re: Tuner TV do telewizora???
MAXIMO napisał(a):Nie będzie działałol napewno w polsce. to jest technologia dekodowania a nie powiekszania ilości kanałów (nic z częstotliwościami nie ma wspólnego)
Ja jestem w Polsce więc nie kupię tego "czegoś" angielskiego. Domyślam się, że chodzi tu o dekodowanie bo miałem w Anglii w miarę nowy TV. ...ALE... żeby coś odkodować to trzeba złapać sygnał o odpowiedniej częstotliwości i potem go "obrobić". Mi chodzi o coś co rozszerzy zakres odbieranych częstotliwości (żeby było więcej niż na głowicy tunera w TV). Wcześniej robiłem mu to poprzez video które miało dużo pojemniejszy tuner.
Chodzi mi o to żeby kablówkę podłączyć do tej skrzyneczki i żeby wszystkie kanały odbierały.
Bo ten zewnętrzny (?tuner?) to będzie kosztował jak tu @Luiza napisała ok. 20GBP a dłubanie przy TV i wymiana wew. głowicy dużo więcej.
-
- Provler
- Początkujący
0
Napisane przez MAXIMO » 28 sty 2009, 23:05 Re: Tuner TV do telewizora???
myślę,że to pytanie powinieneś zadać na jakimś polskim forum , najlepiej elektronicznym. np.:Elektroda.pl. Oni tam mają napewno większe rozeznanie niż my tu.
ja poprostu wymienił bym sobie TV ale jak rozumiem nie chcesz robiś sobie kosztów.
ja poprostu wymienił bym sobie TV ale jak rozumiem nie chcesz robiś sobie kosztów.
-
- MAXIMO
- Początkujący
0
Napisane przez Provler » 28 sty 2009, 23:24 Re: Tuner TV do telewizora???
Tak zrobię @Maximo, po prostu chciałem zapytać o nazwę tego "cuda" i od razu wejść na jakiś sklep internetowy. TV nowy też będzie ale wiesz, pokolenie naszych rodziców nie wyrzuca rzeczy tylko je naprawia (choćby się nie opłacało) i chomikuje gdzieś np. wstawia do drugiego pokoju czy coś.
-
- Provler
- Początkujący
0
Napisane przez daavid » 30 sty 2009, 22:20 Re: Tuner TV do telewizora???
Angielski "freeview" za Chiny Ludowe nie będzie odbierać programów w Polsce. Jest też dekoder którego podłącza się do talerza i wtedy tv cyfrowa idzie z satelity, więc angielską tv cyfrową można odebrać w Polsce.
Natomiast naziemna tv cyfrowa w Polsce ma być nadawana w formacie MPEG4.
Natomiast naziemna tv cyfrowa w Polsce ma być nadawana w formacie MPEG4.
-
- daavid
- Początkujący
- Reputacja: 1
0
Napisane przez MAXIMO » 1 lut 2009, 00:51 Re: Tuner TV do telewizora???
satelity ? ciekawostka :D a ja znam takie co dekodują sygnał z zwykłej anteny :D .....
Ostatnio edytowano 1 lut 2009, 21:56 przez MAXIMO, łącznie edytowano 1 raz
-
- MAXIMO
- Początkujący
0
Napisane przez samotny » 1 lut 2009, 20:47 Re: Tuner TV do telewizora???
chyba najprostszym i najtańszym rozwiązaniem jest wspomniany przez ciebie MAGNETOWID może być niesprawny odtwarzacz ale musi być sprawny tuner i problem masz rozwiązany myślę że w 50 pln spokojnie się zamkniesz nabywając u jakiegoś magika naprawiającego tego typu sprzęt.
Może chodzi tobie o tuner DVB-T jeżeli tak to poczytaj sobie jak to się w pl rozwijaDVB-T w Polsce
Może chodzi tobie o tuner DVB-T jeżeli tak to poczytaj sobie jak to się w pl rozwijaDVB-T w Polsce
-
- samotny
- Rozeznany
- Reputacja: 29
0
Napisane przez sasiadstar » 17 lut 2009, 20:38 ??
samotny napisał(a):Może chodzi tobie o tuner DVB-T jeżeli tak to poczytaj sobie jak to się w pl rozwijaDVB-T w Polsce
To to akurat telewizja cyfrowa a raczej przekaz cyfrowy (nie dostepna w polsce).Proponuje zadzwonic do jakiegos elektronika i zapytac o przestrojenie albo wymiane glowicy w tv.
-
- sasiadstar
- Początkujący
0
• Strona 1 z 1