PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez rolka » 14 kwi 2009, 14:48 PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

hej dziewczyny! poszukuję prywatnej kliniki w birmingham w której mogłabym urodzić. jesli macie jakieś informacje to z góry dziekuję.
pozdrowienia

rolka
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 14 kwi 2009, 20:11 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

sorry ze zapytam ale dlaczego nie chcesz rodzic w normalnym szpitalu??

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 14 kwi 2009, 20:29 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

To chyba do polski :roll:
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez myszka_823 » 14 kwi 2009, 20:40 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

a dlaczego chcesz rodzic w prywatnej klinice a nie w normalnym szpitalu ja rodziłam i jestem bardzo zadowolona.
myszka_823
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez rolka » 15 kwi 2009, 17:05 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

chciałabym mieć cesarkę na zamówienie a to możliwe jest tylko w prywatnych szpitalach. na pewno są jakies w birmingham-szukalam na necie ale nie moge znależć żadnych informacji.

rolka
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 15 kwi 2009, 17:20 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

rolka, a w ktorym tygodniu jestes? moze jeszcze zmienisz zdanie?
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bluebery » 15 kwi 2009, 20:10 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

Jesli nie jest to twoje pierwsze dziecko, to mozesz bez problemu ustalic swoj plan porodu z polozna, w tym wyrazic sie jasno zechcesz miec cesarke, jesli nie bedzie przeciwskazan to napewno bedzie tak jak chcesz.
Ale jesli to pierwsze dziecko to chocby ze wzgledu na twoje kolejne ewentualne ciaze nie zalecaja cesarki o ile nie ma jakis powiklan. Nie wiem czy uda ci sie to zalatwic, nie wazne ze chcesz placic za to.
Ze tak zazartuje : TOO POSH TO PUSH?? ;)
A powaznie jesli chodzi o samopoczucie i szybkosc dochodzenia do siebie to porod naturalny jest :706: najlepszy ale napewno wiesz juz wszystko w tym temacie :-)
bluebery
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sandi1 » 16 kwi 2009, 08:48 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

PRIORY HOSPITAL JEST PRYWATNY, NA EDGBASTON (ALE JAK DROGI, NIE MAM POJECIA).

sandi1
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez rolka » 16 kwi 2009, 16:39 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

jestem w 10 tygodniu wiec początki na razie i pewnie jeszcze zmienie zdanie, ale na razie wolę się ubezpieczyć. całe zycie miałam chory strach przed porodem-nie mogę nic oglądać z tym zwiazane ani nawet słuchać bo od razu jest mi słabo. no więc nie 'too posh' tylko ostra schiza:)

rolka
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 16 kwi 2009, 18:00 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

Jak zaszłam w ciażę to myslałam tak jak ty, też chciałam cc i nawet nie było mowy o naturalnym porodzie, znalazłam gdzieś prywatną klinikę gdzie robią cc na życzenie, cena ok 4tyś funtów, no i mi się odechciało...Rodziłam naturalnie, dostałam ZZO i nie bolało :mrgreen:

gaga01
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 16 kwi 2009, 18:59 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

rolka, gwarantuje Ci, że zmienisz danie :wink:
pewnie z 80% kobiet ma taka "ostra schize" :-D
ja to zarzekalam sie, ze nawet w ciaze nie zajde, no bo jak, pozniej trzeba urodzic, a cesarka byla dla mnie jeszcze gorsza wizja :!: :neutral:
no i jak doszlo co do czego to rodzilam 27 godzin, a na koniec i tak mnie ciachneli :roll: i nawet dalam sie uspic :-P
wiec wszystko przed Toba, poki co nie mysl o porodzie, bo to tylko "chwila", a masz przed soba jeszcze 7 wspanialych miesiecy :grin:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bluebery » 17 kwi 2009, 19:43 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

prawde mowiac ja tez podczas porodu blagalam o cesarke :roll: wlasciwie mialam w planie cesarke ze wzgledu na cisnienie, a tu niespodziewajka : urodzilam sobie naturalnie choc ze wszystkimi mozliwymi wspomagaczami przeciwbolowymi ( he he dziwna sprawa z tym gazem :-) wy tez zachowywalyscie sie jak nieco pijane???)
A tak w ogole rolka to jeszcze kooooossssmosss przed toba skarbie :-) dasz rade !!! A teraz wcinaj warzywka i owoce, chrup cudowna salate z kwasem foliowym i popijaj zabojczo- vitaminowym sokiem , mur-beton dzidzius urodzi sie pulchniutki i rozbrajajaco cudowny :-D
bluebery
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez rolka » 19 kwi 2009, 09:09 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

dzięki dziewczyny za słowa otuchy. powoli zaczynam przyzwyczajać się do myśli że miałabym urodzić naturalnie choc na razie nie umiem nawet sobie tego wyobrazic. a jakie rodzaje znieczulenia polecacie?

rolka
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 20 kwi 2009, 10:59 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

Wbrew pozorom cesarka wcale nie jest mniej bolesna. Przede wszystkim trzeba pamiętać że to jest operacja jak każda inna i niesie ze sobą ryzyko i dla matki i dla dziecka. Kolejnym argumentem za porodem naturalnym jest to że już po paru godzinach od porodu wstajesz z łóżka i możesz sie w miare ogarnąć, po cesarce leżysz conajmniej dobe. Ja rodziłam naruralnie, po wyjściu ze szpitala byłam w stanie sama zająć sie i dzieckiem i domem, szwagierka która miała cesarke nie była w stanie sama dojść do łazienki...
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 20 kwi 2009, 11:25 Re: PORÓD W PRYWATENEJ KLINICE!

Ja rodzilam mojego pierwszego synusia naturalnie bylo ciezko a drugiego cesarka bylo duzo gorzej,mam porownanie mimo ze mialam kilkadzesiat szwow po porodziie sn bylam w stanie sama zajc sie synkiem po porodzie cc bylo duzo gorzej na 2-gi dzien bylo mi bardzo ciezko wstac z lozka a jakiekolwiek prace domowe byly wyzwanie na cale szczescie moja mama nam pomagala.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

Następna strona