Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 4 cze 2009, 06:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Yoko piekny synus wielkie gratulacje,niech sie synus zdrowo chowa :mrgreen:

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Agadz27 » 4 cze 2009, 07:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi, hej hej:) jestem jestem i moja Olcia tez:) Urodziłam 21 maja. Wzieli mnie na wywolanie, jak pisałam 18 maja i czkałam az do czwartku:( skurcze sie pokazały zaraz po podaniu tabletki ale niestety na drugi dzien ustapiły no a pozniej było takie busy na porodowce ze musiałam czekac na wolny pokoj. Cale szczwscie wszystko było ok z dzidziusiem .po podaniu oksytocyny wszystko sie zaczeło, najpierw powoli no i poznie to juz masakra:) Uparłam sie ze nie wezme zadnych srodkow przeciwbolowych ale wymiekłam , połozna i pani anestezjolog namowily mnie na epidrual i jestem im za to bardzo wdzieczna, choc troszke za pozno sie zdecydowałam , ale itak na te kilkanascie minut warto było!!!Nie potrzebnie sie tak meczyłam. A gaz prawie wogole mi nie pomogł, moze troche lepiej mi sie oddychało.
No i musze powiedziec ze jestem BARDZO zadowolona z opieki, bylam w szoku jak o mnie dbali, nie to co przy moim pierwszym porodzie w Polsce:(
Olcia milala 53 centymetry i wazyła 4.15 takze miałam co rodzic:) a mimo to czuje sie swietnie w ten sam dzien juz mogłam normalnie chodzic,załatwic sie wziasc prysznic. Naprawde jestem w szoku:)
Pozdrawiam wszystkie Ciezarówki i zycze powodzenia!
Agadz27
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 4 cze 2009, 09:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: Agadz27 gratuluje coreczki :) Niech sie zdrowo chowa! Naprawde sporo wazyla,ale najwazniejsze ze mala zdrowa i Ty sie dobrze czujesz :)
Jednak ostatnio sie slyszy,ze wiecej kobiet zachwala opieke w szpitalu,ja tam tez mialam wspaniala przy pierwszym porodzie,zobaczymy co teraz bedzie hihi ;) mam nadzieje,ze bedzie tak samo ok.Czy ktoras z Was miala porod w wodzie,albo sie teraz decyduje??Ja chcialam przy pierwszej ciazy rodzic w wodzie,ale pozniej mi wylecialo to z glowy,tyle co mi pielegniarka napuscila wody do wanny,to na te pierwsze skurcze troche zlagodzilo,moze z 15 minut siedzialam w wodzie...no a teraz sie zastanawiam...co myslicie dziewczyny??
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 4 cze 2009, 22:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Agadz27, no to suuper, Olcia ma buziaczka ode mnie . Moja córa była jeszcze większa bo prawie 4,5kg :) ale przynajmniej sprawniej nam szła opieka nad nią typu przebieranie, kąpanie bo ciałko było fajnie ubite i stabilniejsze :)

Dziś miałam pierwszy scan

Hormony chyba zadziałały bo zobaczyłam że dziecko się rusza i poszły mi łzy ze szczęścia. Wreszcie poczułam że jestem w ciąży , dotarło do mnie że tam naprawde jest żywa istota. Wcześniej wiedziałam że jestem w ciązy ale nie wiedziałam czy aby napewno :wink:
Ciąża jest pojedyńcza , termin wg rozmiaru głowki na 6.12 :mikolaj: (wg stosunku powinno być na 8-go a wg miesiączki na 12.tego ciekawa która data będzie najbliższa )
Dziecko bardzo radosne i żywe akurat się bawiło robiło fikołki, dotykało ścinki gdzie położna naciskała aparatem, wystawiło stópki do pokazania, bawiło się rączkami, naprawde niesamowity widok, a najdziwniejsze jest to że tak se bryka a ja nic a nic nie czuję :smile: już się doczekać nie mogę kiedy usłyszę bicie serduszka, no i 20lipca mam 2 scan.
Mam wrażenie że emocjonalnie przeszłam to bardziej niż w pierwszej ciązy, za pierwszym razem nic nie widziałam na monitorze i bardzo długo do mnie nie docierało że jestem w ciązy teraz wszystko tak dokładnie widziałam a widok tych malusich stópek poprostu mnie powalił,dziecko tak szybko fikało ze nie szło nawet zdjęcia zrobić.
kindzulinaa, czekamy teraz na twój scan :)

[ Dodano: Czw Cze 04, 2009 23:31 ]
acha , yoko cukiereczek ten twój synuś , tak się patrzę i pocichu mam nadzieje że może mi się też synuś urodzi :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 5 cze 2009, 08:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: malaroksi napewno fajne uczucie widziec swoje drugie malenstwo prawda?? :smile: Musiala dzidziunia pokazac mamusi,ze tam sobie rzadzi w brzuszku hihi.Szkoda,ze zdjecia nie udalo sie zrobic,bo to fajna pamiatka,a oglnie tutaj piekne zdjecia robia z usg,napewno nastepnym razem sie uda :-) Acha jak piszesz,ze masz cicha nadzieje,ze bedzie synek,to tak samo ja mam na dziewczynke (miejmy nadzieje,ze sie spelnia te nasze cichutkie marzenia,ale najwazniejsze to zeby dziecko bylo zdrowe i sie urodzilo bez zadnych komplikacji). Ja ten pierwszy scan nie bede miala w szpitalu,tylko w Rookery Road school,zdziwilam sie bardzo,bo w pierwszej ciazy do szpitala musialam jezdzic,ale przynajmniej mam blisko :-D Moj maz bedzie mi towarzyszyl(jak zwykle) i tez sie z tego powodu ciesze :smile: Nie wiem czemu ale ja wczoraj mialam takie wrazenie,jakby juz moja dzidzia tam dawala mi lekkie znaki,nie wiem czy to moja wyobraznia juz dzialam,czy co?? ;) A moj synek,jak pokazuje mu,ze dzidzia jest w brzuszku,to doslownie podnosi mi bluzke do gory i caluje brzuch,jakby rozumial...moze i rozumie...on jest bardzo cwany hihi ;) Pozdrowionka gorace!!! ;) Ps.Mialas juz spotkanie z polozna,bo ja jeszcze nie...tylko z lekarzem i pielegniarka.
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 5 cze 2009, 09:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

miałam piersze spotkanie jakies 5tyg temu, 2gie bedzie za 11dni.
Mam zdjęcie z usg Roksany jak ssie kciuka i trzyma nózki w górze cały profil twarzy i ciała wyraznie widać :)
kindzulinaa, pewnie ze się nasze ciche marzenia spełnią , dzieci bedą piękne , zdrowe i kochane no i oczywiście życzę ci dziewczynki sobie chłopczyka :) ( ten chłopczyk to tak bardziej dla mojego mi to naprawde wszystko jedno ;) )
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anek » 5 cze 2009, 18:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Rowniez urodzilam w srode wieczorem, jak dojde do siebie napisze cos wiecej 3 tygodnie przed terminem wszystko jest ok :wink:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Agadz27 » 5 cze 2009, 18:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek, gratulacje:)
Agadz27
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 5 cze 2009, 18:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek, Jestem w szoku ze tak wcześnie! Ale ciesze sie ze wszystko jest w porzadku. Jak znajdziesz chwilke czasu i odpoczniesz to naskrob cos wiecej.

Mnie zaczął brzuch na dole boleć od czasu do czasu, tak jak przy okresie, juz w zeszła niedziele, a tak poza tym to cisza...... Ale czas sie niesamowicie dłuuuuży. Już nie wiem co ze soba robić!

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 5 cze 2009, 23:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: Anek gratulacje!
:arrow: Ewulka to juz niedlugo,skoro Cie brzuch boli,pewnie sie obniza do porodu :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez olivka » 6 cze 2009, 07:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek napisał(a):Rowniez urodzilam w srode wieczorem
GRATULACJE!!!
yoko - super masz tego dzidziulka, cudny jest......
olivka
Zadomowiony

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 6 cze 2009, 08:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek, All the best :)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anek » 6 cze 2009, 13:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Tak na szybkiego. Alex urodzil sie 3 tygodnie wczesniej, wieczorem w srode w nasza 3 rocznice slubu. Oboje mamy sie dobrze. Dzien wczesniej odeszly mi wody wiec zostalam na obserwacji w szpitalu. Maluszek mierzy: 50 cm i wazy 3.19kg (no nie mial kiedy dobic wiecej :wink: ) Rowniez gratulacje dla Was dziewczyny. Wrzucam focie:
Załączniki
Image015.jpg
Image015.jpg (6.29 KiB) Przeglądane 23757 razy
Image010.jpg
Image010.jpg (6.02 KiB) Przeglądane 23763 razy
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 6 cze 2009, 14:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: Anek sliczy chlopczyk,na drugim zdjeciu chyba sie usmiechnal co??Niech sie dobrze chowa :) Ps. imie tez mi sie podoba :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 6 cze 2009, 17:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek, jaki śliczny!!! Gratulacje i wszystkiego dobrego!!

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona