czy mamy szanse na mieszkanie socjalne?
Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...
Czy Waszym zdaniem jest sens skladac aplikacje o mieszkanie socjalne?Obydwoje z mezem pracujemy i zarabiamy po ok L1300 na osobe, ale jestem w ciazy i w grudniu juz nie bede mogla pracowac, a po skonczeniu urlopu macierzynskiego na pewno nie wroce do pracy na caly etat.Teraz mieszkamy w pokoju, w wynajmowanym domu razem ze znajmomymi.Nie bedziemy mogli zostac tam z dzieckiem.Na kupno wlasnego mieszkania jeszcze nas nie stac, a juz na pewno nie uzbieramy na depozyt jak przyjdzie nam wynajac mieszkanie tylko we dwojke.Postanowilismy starac sie o mieszkanie z councilu, tylko mam watpliwosci co do tego czy nie mamy za wysokich dochodow na chwile obecna.Napiszcie prosze co o tym sadzicie.
-
-
ludzik
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
-
mysle ze rozwiazaniem bedzie wynajecie swojego lokum i zlozenie aplikacji o housing benefit. dodadza wam cos tam do czynszu, plus ty dostaniesz benefity jak przestaniesz pracowac.
-
-
olivka
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: 6
-
Przy tych zarobkach w jeden miesiac mozecie odlozyc na depozyt a drugi na czynsz...wiec bez obaw mozecie znalezc sobie wlasne mieszkanie a nie liczyc na garnuszek królowej:)
[ Dodano: Wto Cze 23, 2009 09:00 ]
Chodzi mi o depozyt w zwiazku z wynajeciem mieszkania.
Nie martw sie napewno sobie poradzicie :mrgreen: i wszystko sie ulozy kiedy sie urodzi Wasze dzieciatko :mrgreen:
-
-
sharemka
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 0
-
-
Powrót do MIESZKANIE