potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
Napisane przez KA i PE » 15 paź 2009, 19:20 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
rozumisz?
pe
-
- KA i PE
Napisane przez mamuśka twins » 15 paź 2009, 21:19 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
Dodatkowo przestań Pe udawać Polonistę!!! Nie lubię takich ludzi! :wink:
-
- mamuśka twins
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez KA i PE » 16 paź 2009, 06:05 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
jesli chodzi naomiast o w miare poprawna ortografie, stylistyke i interpunkcje to sa to cechy tak samo swiadczace o jednostce ludzkiej jak poprawna werbalizacja, czyste gacie i to czy komus wali z ryja czy nie. jesli ktos walnie takiego klocka jak ten post wlasnie tutaj to raczej nie mozna domniemywac ze regularnie zmienia bielizne i myje zeby. czyli ze odrazajacym osobnikiem jest ogolnie.
pozdrawia i zyczy wiecej tolerancji dla nietolerancyjnych
pe
-
- KA i PE
Napisane przez Luiza » 16 paź 2009, 08:39 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez kik1976 » 16 paź 2009, 11:42 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
takze na samym poczatku trzeba bylo zlozyc poprawnie formularze i penie nie bylo by problemow. a prawnik , to niestety kase wezmie i to samo ci powie.
-
- kik1976
- Zadomowiony
- Reputacja: 5
Napisane przez eric27 » 16 paź 2009, 17:49 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
kik1976 napisał(a):takze na samym poczatku trzeba bylo zlozyc poprawnie formularze i penie nie bylo by problemow. a prawnik , to niestety kase wezmie i to samo ci powie.
Dokładnie tak!Niestety :cry:
-
- eric27
- Stały Bywalec
- Reputacja: 18
Napisane przez mamuśka twins » 16 paź 2009, 18:59 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
kik1976 napisał(a):widze, ze pe juz wyjasnil
Jak dla mnie, aż nazbyt dokładnie!!! :wink:
-
- mamuśka twins
- Stały Bywalec
Napisane przez agg » 16 paź 2009, 19:27 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
PE, ale dlaczego jestes taki niemily?? :mrgreen:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez marcin.p » 16 paź 2009, 20:34 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
PE , ja tez robię straszne byki , ale gatki czyste na glancuś i ząbki regularnie myje....
Loża szyderców rules !!!!
-
- marcin.p
- Zadomowiony
-
Napisane przez AdamBoltryk » 17 paź 2009, 07:17 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
Ale jedno skomentuję
KA i PE napisał(a):(...)proponuje sprowadzic tutaj swoja rodzine, (...)
wkurza mnie wrzucanie wszystkich do jednego worka i ocenianie sytuacji wedle statystyk. Nie znasz wszystkich przesłanek, ba, nie znasz ani jednej, dla których on jest tu, a rodzina tam. Każdy ma swoje powody, od których wara innym. To jest jego (ich) prywatna sprawa.
Gwoli wyjaśnienia. Jestem w podobnej sytuacji (ja tu, rodzina tam). Bardzo bym chciał, żeby byli tutaj, ale pewnie nie pojmiesz, że to nie jest _moja_ decyzja (ja swoją podjąłem wyjeżdżając tutaj), bo przecież tak prosto sprowadzić rodzinę tutaj. Mówisz "Rodzino przyjeżdżaj" i wszyscy potulnie pakują manatki i lecą za Panem. To nie tak działa.
rozumisz?
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
Napisane przez KA i PE » 18 paź 2009, 18:26 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
AdamBoltryk napisał(a):rozumisz?
nie
pe
[ Dodano: Nie Paź 18, 2009 20:12 ]
stary, nie kwestionuje kolesia motywow dla ktorych postanowil rozlaczyc sie z rodzina (moge tutaj wyluszczyc swoja opinie dlczego sadze ze to dobre czy zle itd), ale fakt ze usiluje dostac kase ktora mu sie nie nalezy a do tego nie probuje pojac ze na rodzine w polsce tej kasy nie dostanie. malo tego twierdzi ze jest :
a przez 3 lata nie pojal ze to nie takie w kij pierdzial proste.miki567 napisał(a):tylko oszukiwany przez ludzi tam pracujących i jeszcze żadne pieniądze mi nie zostały wypłacone
ale jak to mowia "uderz w stol a nozyce sie odezwa"................
pozdr
pe
-
- KA i PE
Napisane przez AdamBoltryk » 19 paź 2009, 06:24 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
miki567 napisał(a):(...)Mam przyznane te benefity na dzieci i zone w polsce (...)
oraz
miki567 napisał(a):(...) byłem tez w citzen bioro i oni prowadzili moją sprawę przez 3 lata i też ręce rozkładają do ludzi tam pracujących (...)
Więc skoro po 1sze przyznali mu je na rodzinę w Polsce, a po 2gie CAB stwierdza, że to wina urzędu, a nie że się nie należy (ja tak rozumiem tą wypowiedź) to jednak coś jest na rzeczy.
A nawet, jeśli naciąga. Nie on pierwszy, nie ostatni. Nie tylko Polacy naciągają i doskonale o tym wszyscy wiemy. Anglicy tez kombinują, o innych nacjach nie wspominając. Kiedyś czytałem w Metro artykuł o parze, która pobierała świadczenia na 11 dzieci, których w ogóle nie było :D:D Anglicy, żeby nie było.
Każdy żyje jak chce i postępuje jak chce. Nie nam uczyć innych, obcych ludzi moralności. Ani z nas nie nauczyciele, ani mentorzy, ani policjanci, ani inne urzędasy. A jak się raz sparzą, to albo się nauczą, albo i nie.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
Napisane przez KA i PE » 19 paź 2009, 12:37 Re: potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
AdamBoltryk napisał(a):Mam przyznane te benefity na dzieci i zone w polsce
prawdopodobnie tylko chb, ewentualnie ktos automatycznie przyslal mu papier z wyliczeniem naleznych pieniedzy (3 lata temu bylo to latwiejsze) a na etapie wyplaty faktycznych srodkow kontroler zatrzymal przelew bo dopatrzyl sie brakow, dokladniej braku rodziny. sadze ze CAB nie rozklada rak na podatkownie tylko na kolesia :-)
pozdr
pe
-
- KA i PE
-