Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez Katik » 15 gru 2009, 17:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
malaroksi napisał(a): Teraz czekam już tylko na dobre wiesci od was dziewczyny, że groszek rośnie dobrze, że badania neurologiczne wyszły ok, że mama przyjechała i odrazu wnusio przyszedł na świat, no i że katik ma mnóstwo energii i że wsyzstkie się dobrze czujecie. :-D
No u mnie cos sil ubywa z chwili na chwile :cry: W weekend poszalalam, zrobilam projekt pokoiku dla corenki , i tak sie wzruszylam siedzac i wyobrazajac sobie to wszystko, ze przebeczalam pol godziny, az mnie maz musial pocieszac hahahah.
Odliczam do swiat, by naladowac akumulatory. Chcialabym co najmniej jeszcze caly styczen popracowac, a jakby sie dalo to i luty, a marzec sobie zostawic na odpoczynek. No i na Zajaczka zrobic sobie wymarzony prezent, ale jak bedzie to zobaczymy.
Malaroksi - trzymam kciuki, teraz to juz nim sie obejrzysz Synus bedzie z Wami! Trzymaj sie dzielnie!!!!
-
- Katik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez AngelinaJ » 15 gru 2009, 17:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
malaroksi, kindzulinaa, tak wam zazdroszcze, ze bedziecie spedzaly juz teraz pierwsze swieta z malymi szkrabami. Prezenty juz kupione :?: :-D
My sharemka, musimy sobie powtarzac, ze to juz niedlugo zeby czas nam szybciutko uplynal, jak na wakacjach w jakichs cieplych krajach :-D na plazy :-D
Tak z ciekawostek dostalam ostatnio takiego linka od szwagierki bo tez czeka na malenstwo i chyba szuka jakichs alternatywnych rozwiazan na bol :twisted: W kazdym badz razie bardzo mnie zainteresowaly historyjki kobiet, ktore mozna przeczytac. sa w prawym dolnym rogu pod Birthing stories.
http://www.orgasmicbirth.com/
-
- AngelinaJ
- Rozeznany
- Reputacja: 7
Napisane przez marzencia2333 » 15 gru 2009, 21:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Mi masaz robila chwile moze minute albo mniej i prawie nic nie czulam. Mialam 2 centymetry rozwarcia i jak pisalam wyzej zaraz po przyjsciu do domku czulam juz jak moja coreczka pcha sie zeby wyjsc i urodzilam o godzinie 22.10 tego samego dnia. Nie martw sie na zapas moze jutro cos zacznie sie dziac bo jak maz juz 3 centymetry rozwarcia to moze juz niedlugo. Powodzenia i naprawde odpoczywaj bo sily bedziesz musiala miec na porod.
kindzulinaa, to teraz masz juz pomoc w domku bedzie ci zapewne potrzebna jak sie urodzi malenstwo (wiem cos o tym)
bogini8, na pewno ci spac nie daje po nocach :)
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez malaroksi » 16 gru 2009, 09:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
No ale moje dzieciątko to leniwe po tatusiu i uparte po mamusi i nie chce wyjść. Musze się dziś trochę poruszać oczywiście bez szaleństw tym razem, w nocy sie przebudziłam o 4.30 mój już spał bo wrócił z pracy więc pomyślałam że mogło by się zaczynać coś potrwało by to do południa wiec spoko, ale nic. Zaczęłam ugniatać końcówki sutek i poczułam znowu ból tak jakby jajników, miażdżyłam te moje biedne sutki tak z 20 minut i nic, mam nadzieje że mój wysiłek przyniósł jakiś cm rozwarcia no i sutki dobrze przygotowane to miętolenia przez dziecko już nie powinny tak boleć jak przy Roksi aż nie dałam rady jej karmić z bólu.
bogini8to twój synuś pewnie jakimś piłkarzem będzie , zobaczysz z każdym tygodniem jak wyraźne i bolesne potrafią być niewinne kopniaki dzidzino chyba że ci oddaje za niezadowolenie z płci ;)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 16 gru 2009, 10:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
AngelinaJ,ciekawa ta stronka :)
Malaroksi,ja tez mialam ten masaz szyjki w pierwszej ciazy,troszke dziwne uczucie,ale za bardzo nie bolalo no i troche pozniej krew leciala,ale to tak moze byc.No Ty juz gora za 2 dni trafisz do szpitala na porodowke hihi ale Ci fajnie :-D
Wczoraj te skurcze wieczorem mi ustaly,ale maly sie mocniej wierci i nogi mi mocno zaczely puchnac,nawet jak siedze,czy leze.U nas weselej w domu,myslelismy ze Kacperek bedzie sie troche wstydzil babci,bo juz rok czasu nie widzielismy sie na zywo,tylko co przez skypa,ale Kacperek caly szczesliwy chodzi i babci wszystko pokazuje,tuli sie i w ogole fajnie jest :-) A wczoraj maly nie chcial isc spac,bo babcia i babcia hehe jak go polozylismy to troche poplakal ale w koncu usnal.A teraz znowu szaleje :-D
Oki,ide sie szykowac,bo idziemy na maly spacerek.Trzymajcie sie dziewczyny ;)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez sharemka » 16 gru 2009, 12:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
widze ze juz sie wszystkie Panie zameldowaly ;)
malaroksi cierpliwosci i sily...oby dzis...
kindzulinaa dobrze, ze tesciowa jest to chociaz Kacperkiem sie zajmie...a i zawsze w domu weselej :grin: czas Ci szybciej minie do 19-tego ;)
AngelinaJ ach...wakacje przydalyby mi sie jak nic na swiecie, nie bylam na urlopie ponad 1.5 roku...a ja glupia mam wyrzuty ze czasem poleze...I wiesz? Czas tez nam szybko minie :smile: Ja az nie moge uwierzyc, ze zostaly mi 4 tyg i 3 dni?!
Katik widze tez juz zajecia szuka ;) wkrótce pokoik na rózowo odszlifuje :-D
bogini8 niech Cie zdrowo kopie Twój synek...jesli czasem mój jest spokojniejszy, to Go sami kikamy, zeby oddal :-)
Milego dnia :-D
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez kindzulinaa » 17 gru 2009, 11:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez malaroksi » 17 gru 2009, 13:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
sharemka daj znać jak tam groszek ile waży i czy wszystko ok.
Ja już sie tak przyzwyczaiłam do tego 10 tego miesiąca ciązy że nawet mi się już fajnie w nocy spało :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 17 gru 2009, 14:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
No wlasnie sharemka daj znac co i jak z dzidziunia Twoja.
A mnie brzuch dalej pobolewa i nogi mam jak banki,nie schodzi opuchlizna.Pytam sie niunia kiedy w koncu wyjdzie ale bez odezwu ;) hihi
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez marzencia2333 » 17 gru 2009, 15:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja to juz myslalam, ze na porodowce jestes. Ale tak jak pisze kindzulinaa, do poniedzialku bedziesz mila synka w domku. Trzymam kciuki za lekki porod.
kindzulinaa, mi na spuchniete nogi pomagaly oklady z zimnej wody.
No powodzonka dziewczyny :)
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez sharemka » 17 gru 2009, 15:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
po wizycie w szpitalu postanowilam odwiedzic kolezanke i jej 3 mc. córeczke:) Stwierdzilam, ze to napewno moja ostatnia wizyta w szpitalu (prócz porodu) i juz nie bede tak daleko od domu sie wychylac, wiec albo teraz albo dopiero na lato...
Skan pozytywnie aczkolwiek wciaz w sercu obawy...groszek przybral na wadze i ma 2200g. Wciaz waga pod liniá z zielonej ksiazeczki, ale rosnie...Pani doktor stwierdzila, ze juz sie nie martwi, bo to znaczy ze nabiera masy ale jest drobny...Jeszcze raz mamy badanie serduszka i aktywnosci malego w sobote i w srode 23-go przed swietami extra skan z tym specjalista...
Ciesze sie ,ze PRZYBIERA NA MASIE...aczkolwiek jakby bylo wiecej, to balabym bardziej sczesliwa :roll: ...aktywny jest jak pilkarz, dzis w nocy az bolaly te kopniaki i wariuje mi caly dzien...
Dzis zobaczylam dziewczyne w bólach porodowych :cry: i stwierdzilam, ze niemozliwe jest niewiedziec, ze to te bóle :mrgreen: ...malo tam z emocji sie nie rozplakalam :-) ...i krzyknelam: "BEST OF LUCK" a Ona spojrzala na mnie jakby chciala powiedziec F...O :sad:
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez kindzulinaa » 17 gru 2009, 16:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Dobrze,ze sie tak Wami zajmuja,przynajmniej jestescie na biezaco ze wszystkim :-)
A ta dziewczyna,to moze w tych bolach nie umiala Ci podziekowac.
Pozdrowionka :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez sharemka » 17 gru 2009, 16:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A Ty kindzulinaa gotowa jestes?
Ja mysle co musze jeszcze bezwlocznie zrobic? ... Dopóki chodze :-) hehe...
Spakowalam torbe do szpitala, poukladalam w komódce ubranka, jutro poczyszcze sofy, bo patrzec na nie nie moge :-P a potem juz tylko zakupy i Swieta :-D
PS. A nie mówilam, ze bedzie padal snieg :-) szkoda tylko ze tak malo :sad:
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez malaroksi » 17 gru 2009, 17:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez sharemka » 17 gru 2009, 17:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Wyczytalam, ze waga dla 35 tyg. to przedzial od 2150g -2500g. wiec moze nie jest az tak zle... :-| najwazniejsze zeby mu przybywalo :-)
Jeszcze nienarodzone te nasze pociechy a tyle zmartwien... :roll:
Popatrzylam na malá kolezanki, 3mc. 6kg. zywej wagi- urocza :-) i tak pomyslalam: lepiej z tym brzuchem czy bobasem na rekach? Ach te dzieci... :mdleje:
Czy nie lepiej byloby jak u zwierzát? Okres godowy...bzyk bzyk bzyk :-D ciáza...urodzic, odchowac mlode i przez nastepny rok odpoczywac ;) i starego nie ma na karku ;) ???
-
- sharemka
- Rozeznany
-