Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez malaroksi » 17 gru 2009, 19:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Z tymi zwierzętami to troche tak jak z niektórymi facetami , okres godowy , bzyk bzyk bzyk-spłodzić dziecko potem odejść, odpoczywać i kobiety nie mieć na karku ;)
Tak mi się przypomniało że przecież ja mam spakowaną torbę do szpitala na moment w którym bym trafiła już z bólami a co jeśli poleżę tam z kilka dni? Muszę się przepakować dorzucić kilka rzeczy dla mnie kosmetyków i bielizny więcej. Ale mam stracha ja nie wiem czy ja zasnę wogóle dzisiejszej nocy. Myślałam że jestem psychicznie przygotowana ale jednak nie jestem,lepiej by było jakby mnie wzięło z nienacka a nie że teraz będe się męczyć chodząc w tą i spowrotem po korytażu szpitalnym i oczekiwać na bóle odejscie wód itd ech :518:
Mój właśnie pojechał do pracy mam nadzieje że skończy wcześniej i puszczą go do domu by sie mógł wyspać przed cięzkim dniem.
[ Dodano: Pią Gru 18, 2009 07:24 ]
hej dziewczyny, juz ranek, położyłam się z córką spać o 20tej i zasnęłam szybciej niż ona chyba :) Mój wrócił o 3ej z pracy położył się spać ja już nie mogłam zasnąć poleżałam do 4,30 i wstałam do ubikacji jakież było moje zaskoczenie kiedy zauważylam śluz z krwią :) Wstałam poszłam do kuchni ugotowałam zupę pomidorową z makaronem dla małej , czekam jeszcze 10 minut budzę mojego i dzwonimy do szpitala czy muszę przyjeżdżać na oddział czy czekac na bóle i zjawić się w pełni gotowości na porodówke :) Oczywiście wysprzatałam już cały salon, kuchnie, rozłożyłam koszyczek wiklinowy by mały mógł sobie spać w dzień w salonie, wyciągłam chuśtawkę i wszystko mam przygotowane dla Roksi jak zawieziemy ja do znajomej jadąc do szpitala . Moja Kochana dzidzia może urodzi się bez wywoływania no i tatuś już ma urlop do 3stycznia więc będziemy wszyscy razem w domku :) Ale jestem szczęsliwa, teraz żeby tylko jeszcze udało się szybko bez problemowo urodzić i szybko wrocić do domku :) Trzymajcie mocno kciuki mam nadzieje że dostane niebawem jakiś skurczy :smile:
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez AngelinaJ » 18 gru 2009, 09:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- AngelinaJ
- Rozeznany
- Reputacja: 7
Napisane przez malaroksi » 18 gru 2009, 09:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez sharemka » 18 gru 2009, 10:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
malaroksi napisał(a):hej dziewczyny, juz ranek, położyłam się z córką spać o 20tej i zasnęłam szybciej niż ona chyba :) Mój wrócił o 3ej z pracy położył się spać ja już nie mogłam zasnąć poleżałam do 4,30 i wstałam do ubikacji jakież było moje zaskoczenie kiedy zauważylam śluz z krwią :) Wstałam poszłam do kuchni ugotowałam zupę pomidorową z makaronem dla małej , czekam jeszcze 10 minut budzę mojego i dzwonimy do szpitala czy muszę przyjeżdżać na oddział czy czekac na bóle i zjawić się w pełni gotowości na porodówke :) Oczywiście wysprzatałam już cały salon, kuchnie, rozłożyłam koszyczek wiklinowy by mały mógł sobie spać w dzień w salonie, wyciągłam chuśtawkę i wszystko mam przygotowane dla Roksi jak zawieziemy ja do znajomej jadąc do szpitala . Moja Kochana dzidzia może urodzi się bez wywoływania no i tatuś już ma urlop do 3stycznia więc będziemy wszyscy razem w domku :) Ale jestem szczęsliwa, teraz żeby tylko jeszcze udało się szybko bez problemowo urodzić i szybko wrocić do domku :) Trzymajcie mocno kciuki mam nadzieje że dostane niebawem jakiś skurczy :smile:
Wzruszylam sie :cry: Trzymam kciuki...najwytrwalsza z ciezarówek!!!
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez kindzulinaa » 18 gru 2009, 11:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez sharemka » 18 gru 2009, 13:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja wlasnie porozmawialam ze swoja midwife z przechodni...powiedziala, ze z doswiadczenia radzi przygotowac sie na wczesniejszy poród, waga malego jest niepokojáca ale w granicach normy...najwazniejsze jest spotkanie z tym specjalistá w srode i ze malenstwo jest bezpieczne, bo jutro konczymy 36 tydz. i wciaz jest bardzo aktywny; pluca rozwiniete...najwyzej zostaniemy w szpitalu dluzej :neutral: :oops:
kindzulinaa a mówiá cos jak malenstwo jest male???
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez kindzulinaa » 18 gru 2009, 15:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Sharemka z tego co z tesciowa wlasnie rozmawialam,to mowila ze dzieci z rozna waga sie rodza nawet mniejsza niz 2200 i ze Ty moze tak byc,ze donosisz do 40 tyg.a jak nawet wczesniej urodzisz,to taka waga dzidzi moze byc,bedziecie pod opieka lekarzy i bedzie wszystko dobrze.Zobaczysz jeszcze bedziesz tak pisac jak dlugo dzidzius ma zamiar jeszcze tam siedziec tak,jak Malaroksi i moze ja(bo ja tez nie wiem kiedy urodze),a juz tez jestem niecierpliwa hihi.
36 tydzien to mowia,ze ciaza donoszona :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez malaroksi » 18 gru 2009, 16:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez sharemka » 18 gru 2009, 16:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Chcialam sie Was zapytac na której stronie w naszych zielonych ksiazeczkach jest o engagemennt bo nie moge znalezc a polozna dzis zapytala czy czuje ból w kroczu, bo glówka jest juz dosc nisko, wiec chce zobaczyc czy cos tak nagrezmolila?
[ Dodano: Pią Gru 18, 2009 16:38 ]
znalazlam...wpisala 3/5
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez agg » 18 gru 2009, 17:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
jak juz naprawde chcesz jechac to jedz i powiedz, ze malo ruchow czujesz... zrobia Ci ktg i pewnie juz zatrzymaja. pozatym po podaniu globulki z prostogladyny i tak sie dalej czeka... mi po 6 godzinach dali druga i dopiero sie zaczelo.
bedzie dobrze, powodzenia :!:
[ Dodano: Pią Gru 18, 2009 17:46 ]
Ooooo, moj 500 post :smile: no to musi byc dobrze :!: ;)
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez bogini8 » 19 gru 2009, 13:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
:arrow: Lece wlasnie do Polski wiec chcialam zyczyc Wam wszystkim cieplych, radosnych swiat Bozego Narodzenia , duuuuuzo prezentow oraz szczesliwego Nowego Roku (i szczesliwych roziwazan:-) :grin:
Buziaki :****
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez kindzulinaa » 19 gru 2009, 16:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Dzisiaj nasz termin :) ale nic mnie nie bierze,zeby jechac do szpitala.Skurcze sa od czasu do czasu,ale zanikaja :roll:
Ciekawa jestem jak malaroksi,nic nie pisze to moze juz w szpitalu(mam nadzieje).
A jak Wasze samopoczucie,bobaski kopia??
Bogini8 szczesliwej podrozy :-) No i zycze spokojnych i radosnych swiat oraz szczesliwego Nowego Roku 2010 :-D Pozdrawiam!
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez testowy » 19 gru 2009, 20:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
od wczoraj malaroksi nie pisze,
wie ktoś co u niej?
jakoś byłbym spokojniejszy jak by już wszystko szczęśliwie się zakończyło,
pozdrowienia dla wszystkich ciężaróweczek :)
-
- testowy
- Zaangażowany
- Reputacja: 78
Napisane przez sharemka » 19 gru 2009, 21:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
kindziulinaa oby twoj byl bardziej wyrozumialy I oszczedzil mamie nerwow ;)
testowy milo ze nam kibicujesz!
Mysmy z groszkim ubrali zywa choinke, zrobilam tez stroik na stol...pachnie swiatecznie :-) groszek od 3 dni jest nie do wytrzymania...polozna dzis w szpitalu nie wierzyla wlasnym oczom, ze tak sie wierci I kopie :roll:
brzuch twardy jak skala i lekko boli mnie w kroczu... W razie nasilen I skorczy co 5 min. Mam prosto przyjezdzac do szpitala :neutral:
Niech lepiej nie wywija mi numeru w tym roku ;)
[ Dodano: Nie Gru 20, 2009 12:37 ]
Dzien dobry :-)
wszyscy chyba z niecierpliwoscia czekamy na wiadomosc od malaroksi, kindziulinaa tez milczy?! Chyba ze rozpieszczona przez tesciowa lezy na kanapie przed tv :-D...
Bo ja siedze przed tv a synek w brzuszku mnie ugniata :-D
usciski :-)
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez malaroksi » 20 gru 2009, 16:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
-