Czy sa inne sposoby???

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez Viola » 6 mar 2010, 05:09 Czy sa inne sposoby???

Bedac ponad 4 lata w Uk , nigdy nie mialam problemow z podlaczeniem polskiej telewizji !! Natomiast teraz mam problem tego typu - dwa dni temu przeprowadzilam sie do nowo wybudowanych apartamentow w Walsall i nie ma opcji na umieszczenie anteny satelitarnej na budynku:( Landlord nie wyraza zgody :( Czy sa inne sposoby na odbior polskiej telewizji? Jedyne co mozliwe to podlacznie sie stacjonarne do Sky Tv ale ja nie chce !!!! Tyle sie dzieje w moich serialach teraz :razz: ,moje dziecko oglada regularnie swoje ulubione bajki !!! A po za tym chce miec na biezaco informacje o tym co sie dzieje w Pl :) no niech ktos poradzi , tylko nie IPLA.PL bo jest troche opozniona :) z gory dziekuje za podpowiedzi , jak takie beda :) :mrgreen:

Viola
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez bartsimson » 6 mar 2010, 07:13 Re: Czy sa inne sposoby???

Witam sa anteny takie domowe do satelity,ze możesz w domu sobie postawić.Widziałem ze nie którzy montują anteny na kominie i to akurat polacy

bartsimson
Raczkujący

Reputacja: -6
Wyśmiewca

KobietaPostNapisane przez roberto231 » 6 mar 2010, 09:57 Re: Czy sa inne sposoby???

Można spróbować założyć coś co nie wygląda jak talerz satelitarny :)
np: ebay

Czasami oglądam polskie programy na stronie: Justin TV

Pozdrawiam.

roberto231
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 6 mar 2010, 22:31 Re: Czy sa inne sposoby???

a moze warto zacisnac zeby i odciac sie od tej polskojezycznej pepowiny. jesli chodzi o progeniture to bbc ma rewelacyjna oferte a dla doroslych tez sporo mozna znalezc. uwierz mi ze po jakims czasie ogladania innych rzeczy polskie seriale wygladaja jak cos z trzeciego swiata :-)

pozdr

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez Kitka » 6 mar 2010, 22:42 Re: Czy sa inne sposoby???

KA i PE Haha a niby w angielskich serialach to wielki świat, tak? :wink: Tak na poważnie, też nie mam polskiej TV i jakoś daję radę. Teraz nawet nie wiem czy chciałabym bym mieć, kwestia przyzwyczajenia chyba :neutral:
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

PostNapisane przez KA i PE » 6 mar 2010, 22:58 Re: Czy sa inne sposoby???

doookladnie, to tylko nalog :-)

a wielki swiat? no pewnie: east enders na przyklad hehe

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez yoki » 7 mar 2010, 12:26 Re: Czy sa inne sposoby???

KA i PE napisał(a):a moze warto zacisnac zeby i odciac sie od tej polskojezycznej pepowiny.

Dokladnie :mrgreen:
Nigdy polskiej telewizji nie mialam,mieszkajac kilka lat w Holandii jak i 1,5 roku w UK.
Internet pozwala mi ogladnac niektore programy,serialowa nie jestem :wink:

yoki
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez testowy » 7 mar 2010, 22:48 Re: Czy sa inne sposoby???

popieram angielską tv,
często oglądam programy i filmy bbc przez net, bo telewizora nie mam,
nie mam, bo nie lubię,
za to oglądanie angielskich programów to dobra okazja do nauki angielskiego,
bo w domu i pracy po polsku się gada niestety...
KA i PE, East Enders.... oł noł...
raczej wiadomośći, Top Gear, seriale historyczne, Merlin etc,
oczywiście Doctor Who,
no i polecam też Krod Mandoon - parodia seriali typu Merlin... :mrgreen:
na bbc juz nie ma ale na jutubce mozna sobie pooglądać, o tu: http://www.youtube.com/watch?v=-QfWUo9GmEg
testowy
Zaangażowany

Reputacja: 78
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez TheRektor » 8 mar 2010, 01:07 Re: Czy sa inne sposoby???

@Viola masz 2 wyjścia, jak napisał roberto231, możesz zamontować antenę płaską, nikt nie wtajemniczony nie będzie wiedział co to jest. Albo anteny całkowicie ukryte, Antena lampa - DIGIGLOBE antena ta ma kształt półprzeźroczystej kuli o srednicy 45cm. ANTENA SCHODEK (pod taka nazwą rozpowszechniana w polsce). Gdzie to tutaj kupić, nie mam pojęcia.
Załączniki
lconbel.jpg
lconbel.jpg (23.61 KiB) Przeglądane 14466 razy
digitalkugel02.gif
digitalkugel02.gif (7.27 KiB) Przeglądane 14468 razy
plask1.gif
plask1.gif (8.62 KiB) Przeglądane 14468 razy

TheRektor
Rozeznany

Reputacja: 11
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Viola » 9 mar 2010, 21:34 Re: Czy sa inne sposoby???

Witam ... pytalam czy sa inne sposoby na odbior polskiej telewizji a nie kto co oglada , popiera do czego jest przyzwyczajony , czy kiedykolwiek mial polska telewizje na obczyznie ;/no ale tego mozna bylo sie spodziewac...na kazdym formu , tak szybko mozna odbiec od tematu. Dziekuje za pomoc mimo wszystko.

Viola
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoki » 9 mar 2010, 21:40 Re: Czy sa inne sposoby???

nie od dzis wiadomo,ze OT sa najbardziej popularne na forumie :mrgreen:

yoki
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny