praca w Wolverhampton w okresie wakacji

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MężczyznaPostNapisane przez cicinho90 » 23 kwi 2010, 16:14 praca w Wolverhampton w okresie wakacji

Witam. Wybieramy sie w 3 osoby do znajomej ktora studiuje w Wolverhampton. Bedziemy tam jednak sami gdyz znajoma wraca na wakacje do Polski i sami bedziemy zmuszeni szukac pracy. Mam pytanie czy w okresie wakacji jest wiecej ofert pracy niz w ciagu roku? Jak wyglada zatrudnienie w fabrykach czy w ogole w tej okolicy sa jakies fabryki? Jak z zatrudnieniem w roznego rodzaju restauracjach, barach etc.? Jakie biura posrednictwa pracy sprawdzone tam juz na miejscu polecilibyscie? Za wszelkie pomocne wpisy serdecznie dziekuje. Pozdrawiam.

cicinho90
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez FX » 23 kwi 2010, 17:51 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

Ponizszy post nalezy traktowac jako moja prywatna opinie i punkt widzenia.

czy w okresie wakacji jest wiecej ofert pracy niz w ciagu roku?

NIE nie ma wiecej ofert pracy w wakacje.Te wiesniaki w Polsce (i tu pojawia sie moja opinia) dalej mysla ,ze tutaj jest ziemia obiecana.

Ilosc i JAKA praca bedzie zalezy ogolnie od tego czy bedzie sie dobrze biznes krecil.

Jak wyglada zatrudnienie w fabrykach czy w ogole w tej okolicy sa jakies fabryki?

Zatrudnienie w fabrykacj jest takie ,ze to agencja ma kontrakt z fabryka a agencja zatrudnia ciebie a ty idziesz do agencji ...

ale Wolverhamton to jest w ogole odzielne miasto ... nie wiem jak tam sprawa wyglada z praca itd...

Jak z zatrudnieniem w roznego rodzaju restauracjach, barach etc.?

Jezeli umiesz mowic biegle po angielsku ... czyli tak zeby nie mowic jak paralityk ...dogadac sie z pracodawca i zrozumiec klienta przy stoliku ...to czemu nie ?

!cheers!
FX
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 23 kwi 2010, 18:23 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

birmingham czy wolverhampton (bardzo mala miescina) to nie sa miasta turystyczne. wiecej pracy w wakacje nie ma, jest jej ciagle tu tyle samo. miejscowosc nad morzem cz nawet londyn - tam w wakacje moze byc wieksza szansa.
w uk ciagle jest recesja a przynajmniej pieniadze dostepne na nastepny rok sa bardzo ograniczone.
moim zdaniem do okolic bham na 3 miesiace nie oplaca sie przyjezdzac. wiele nie odlozysz.

pozdrawiam

pinsleepe
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Petergo » 23 kwi 2010, 23:54 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

cicinho90 napisał(a):Wybieramy sie w 3 osoby do znajomej ktora studiuje w Wolverhampton. Bedziemy tam jednak sami gdyz znajoma wraca na wakacje do Polski

Rozbawilo mnie to....

Petergo
Raczkujący

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mahol » 24 kwi 2010, 11:17 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

zależy czy macie doświadczenie w pracy na wyspach i czy macie wyrobione papiery typu NIN czy pozwolenie na pracę - z tym zawsze łatwiej. Wolverhampton ma bezpośrednie połączenie z Birmingham metrem więc nie musicie się ograniczać tylko do tego miasta.
Nie zgodzę się z pinsleepe, że nie odłożycie, ja kiedyś jeździłem do Anglii tylko na wakacje i zawsze odłożyłem. Znam agencję w birmingham, która rejestruje ludzi bez doświadczenia i wysyła do pracy na nocki - problemem jest tylko dojazd, ale z tego co wiem to pracują tam ludzie z wolverhampton, jak coś to mogę dać namiary na prv, życzę powodzenia i pozdrawiam
mahol
Stały Bywalec

Reputacja: 44
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 24 kwi 2010, 12:49 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

mahol napisał(a): ja kiedyś jeździłem do Anglii tylko na wakacje i zawsze odłożyłem.

dobrze to powiedziales: "kiedys"

nikt nie wie jakie numery na loterii wygraja w nastepny piatek. to samo tyczy sie waszego przyjazdu. moze znajdziecie prace juz nastepnego dnia? kto wie. ja bym stawiala na londyn, osobiscie...

zreszta tyle osob na forum szuka pracy. moze oni sie wypowiedza na temat sytuacji na rynku pracy.

niech ziemia obiecana bedzie wam laskawa

pinsleepe
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez FX » 24 kwi 2010, 17:14 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

Na mnie cos takiego : "Chcialbym przyjechac do Anglii znalezc prace na wakacje"

dziala jak czerwona plachta na byka ...

skad to sie wzielo ?

Az zapytam w pracy czy spotkal sie ktos z czyms takim zeby wyjezdzac do innego kraju na wakacje zeby pracowac ...?

To chyba domena taniej sily roiboczej czy nie mam racji ... ?
FX
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 24 kwi 2010, 23:55 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

Ja też uważam,że jak szukać pracy na wakacje lepiej wybrać miejsce na południu Anglii lub Walii zwłaszcza w Kornwalli oraz w Londynie ale powodzonka w Bham :mrgreen:

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Kiba » 25 kwi 2010, 08:28 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

W Wolverhampton nie ma pracy :P Jedyne co tutaj można znaleźć to Freshway (Red Rock on site agencja), APC Overnight (nie mam pojęcia kto teraz rekrutuje) albo gdzieś na "legendarne" carrotsy (czyli na farmę). A poza tym bez NI to ciężko tutaj o jakiekolwiek zatrudnienie.
Kiba
Przyczajony

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 25 kwi 2010, 16:08 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

FX napisał(a):(...)

Az zapytam w pracy czy spotkal sie ktos z czyms takim zeby wyjezdzac do innego kraju na wakacje zeby pracowac ...?

To chyba domena taniej sily roiboczej czy nie mam racji ... ?

Let me guess - studenci na całym świecie z USA na czele?
Widać, że nie studiowałeś...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez FX » 25 kwi 2010, 17:30 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

Let me guess - studenci na ca³ym ¶wiecie z USA na czele?
Widaæ, ¿e nie studiowa³e¶...

Dzieki za pozywke :D ocenie twopja wypowiedz:

"Let me guess - studenci na ca³ym ¶wiecie z USA na czele? "

O jezu gdzie sie angielskiego nauczyles ?
Czy jestes jedna z tych osob co rozmawiajac z polakami uzywa 90% polskiego a 10% angielskiego :D

To jest tzw. polskie koltunstwo

studiuj dalej ... najlepiej w Toruniu ...

Chodzilo mi raczej o kwestie ekonomiczna niz kulturowa ...
Prawda jest ,ze studenci z USA pracuja ... ALE U SIEBIE W KRAJU !
To tylko my ze wschodu jezdzimy na zachod ...

Nik z zachodu nie pojedzie na wschod bo nie ma tam pracy ...

dzieki ... za wysluchanie
FX
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 25 kwi 2010, 20:07 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

tia... jak się nie ma do czego przyczepić, to się czepia byle czego.

Kończę karmić trolla, bo to szkoda prądu.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez FX » 25 kwi 2010, 20:33 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

Tak czepilem sie byle czego ...

Prawda jest ,ze studenci z USA pracuja ... ALE U SIEBIE W KRAJU !
To tylko my ze wschodu jezdzimy na zachod ...

zgasilem Cie ...

Slepy jestes napisalem ci ...

Jestem Trollem ... hehehe i czepiam sie chamstwa ...
FX
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Bartsun » 25 kwi 2010, 22:09 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

Kiba napisał(a):APC Overnight (nie mam pojęcia kto teraz rekrutuje)

best connection, 30h tygodniowo

pzdr
Bartsun
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mahol » 26 kwi 2010, 19:18 Re: praca w Wolverhampton w okresie wakacji

FX, program work&travel to wg Ciebie też wielka porażka? czy nie mam racji?...
mahol
Stały Bywalec

Reputacja: 44
Pokojowy