Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
bogini,moich dwoch szkrabow mialo wlasnie te smoczi z Nuka(Marcelek caly czas ma :-) a Kacprowi pamietam kupilam jakis inny,to nie chcial go ssac,pozniej wlasnie sprobowalam z Nukiem i te mu odpowiadaly.Dokladnie ksztalt ortodoncztyczny i latexowe tylko,ze trzeba je czesto wymieniac,bo pozniej "kapciuszki"sie z nich robia,tez podobno sa silikonowe,ale akurat ja latexowe kupuje.Tu masz link jak cos,mozesz przez ebaya zamowic,ja tak robie,jak juz z Polski mi sie skoncza. http://cgi.ebay.co.uk/NINE-9-NUK-orthod ... 483b167466
Pozdrawiam i zycze milego weekendziku :wink: Ja sie z mezem zaraz biore za pokoj synka,bedziemy go malowac i jakies naklejeczki ponaklejam na sciane :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 4 lip 2010, 17:17 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kindzulinaa, i jak tam dekorowanie pokoiku dla synka(i ktorego, tego starszego czy mlodszego ;) ) :-D ? Nasze malenstwo juz od ponad 2 miesiecy w swoim pokoiku spi. Ojj, musze przyznac, ze bylo mi bardzo ciezko pogodzic sie z faktem, ze synus nie bedzie juz blisko mamusi :-P . No, ale na koncu wyszlo to nam wszystkim na dobre, bo i synek lepiej w nocy spi a co za tym idzie my tez :-D

Dzisiaj bylismy na malym village fayre. Byl pokaz lotow sowich i sokolich, do tego lapanie zyjatek w stawie. Synkowi bardzo sie podobalo, wszedzie zagladal i na wszystko pokazywal, zwlaszcza na ogromniaste sowy :-D
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Mamuski,podpowiedzcie mi,jak to jest z niemowletami na besenie?
Wybieram sie z córka na basen a ze ma 4 miesiace to nosi pampersy i wlasnie nie wiem jak to z tymi pampersami na basenie jest. Czy trzeba te papmersy sciagac dziecim i z golymi pupkami do wody czy wlasnie z papmersami do wody? :roll:
Wiem ze sa takie specjalne majteczki dla niemowlat z takiej ceratki i tez nie wiem czy te majteczki to na pampersa sie zaklada czy na gola dupcie.Metlik mam. :oops:
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

W sklepach sa takie specjalne pampersy do wody i problem z glowy :)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 6 lip 2010, 12:21 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

agniecha, mozesz kupic malej specjalne pampersy do plywania little swimmers, lub poprostu te majteczki z ceratki, ktore w srodku sa wyslane materialem przypominajacym recznik ;) . Zadnego pampersa pod nie zakladasz ;). My obecnie mamy te majteczki, ale szczerze jak maly z nich wyrosnie to chyba zaczniemy uzywac pampersow do plywania ;)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 6 lip 2010, 18:49 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

dokladnie jak pisze kitty - little swimmers sa ok! a kiedy dziecko juz kontoluje kupki, to bez pieluchy mozna smialo :smile: bo czy to majtki czy pieluszki to i tak tylko przed kupka do basenu chronia :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 7 lip 2010, 18:52 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

ojjjj, cos mamusie ucichly :-( A tak fajnie sie rozmawialo ;)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

Kitty, odpoczywaja:P moj daje mi w kosc dzisiaj maridzi jak stara baba w tancu :P i krzyz mnie boli od tego kluska kurde 3mcce i ponad 6,5kg a dluugii ehh bedzie wielki po tacie(191cm..mama tez nie najnizsza bo 170:P)
pgolnie zly dzien... maly marudzi duzy mnie wkurza i zelazko sie popsulo:PP ehhhh potrzebujakapieli relaxujacej :P
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 8 lip 2010, 07:54 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8 napisał(a):Kitty, odpoczywaja:P moj daje mi w kosc dzisiaj maridzi jak stara baba w tancu :P i krzyz mnie boli od tego kluska kurde 3mcce i ponad 6,5kg a dluugii ehh bedzie wielki po tacie(191cm..mama tez nie najnizsza bo 170:P)
pgolnie zly dzien... maly marudzi duzy mnie wkurza i zelazko sie popsulo:PP ehhhh potrzebujakapieli relaxujacej :P

No wlasnie tez mi sie tak wydaje, ze odpoczywaja :-D
Ale Cie wszystko na raz zlapalo, i do tego to zelazko ;) . My mamy dwa, takze jakbys blizej mieszkala to wiesz, problem bylby szybko zazegnany ;) . Tak sobie ostatnio patrzylam na pociagi jakie jezdza do solihull (pomyslalam sobie, ze moze wpadlambym kiedys z odwiedzinami :-D ), i kurcze trzeba sie przesiasc w Birmingham New street i isc do jakies stacji na Moor street czy jakos tak :neutral: . A ja przed BNS bronie sie rekami i nogami, takze wizyta chyba odpada :cry:

ps. To Twoj malutki chyba nie bedzie taki malutki, skoro mamusia i tatus tacy wysocy ;) . U nas maz ma troche ponad 180cm, a ja 162cm :-D takze synus pewnie wyladuje gdzies po srodku :wink:
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

Kitty, o fajnie by bylo:) bez przesiadek sie nieda;/ ale lipaa:( aczemu tak sie bronisz przed bns?:)))
no od tego malutkiego to mam bole plecow;P
kurde za tydzien w sobote do polski strasznie sie boje jak maly podroz zniesie:(( i jeszcze przed samym wyjazdem w poniedzialek szczepionka :(((nr2.. pierwsza maly zle zniosl:(plakac mi sie chce jak sobie mysle;/

[ Dodano: Czw Lip 08, 2010 13:36 ]
a aa Kity jestes dobra z anglika :P bo kurde niewiem jak wypelnic ta aplikacje dla malego moglabys to przetlumaczyc: ,,applicants under 16 : to obtain an EHIC for child under 16 the parent should apply as the main applicant and include the child as dependent,,
wyrabialas malemu ta karte?

[ Dodano: Czw Lip 08, 2010 13:44 ]
i trzeba tam wpisac nazwisko rok urodzenia i numer nhs i wlasnie niewiem to mam na nawisko i rok urodzenia moj a malego nhs number wpisac>?bo malego jak sie rok urodzenia wpisuje to nie mozna ztwierdzic, bo ja mam ta swoja karte i niewiem kurde jak to uczynic..zamotane to jest:P
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 8 lip 2010, 13:02 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8 napisał(a):,,applicants under 16 : to obtain an EHIC for child under 16 the parent should apply as the main applicant and include the child as dependent,,

dziecko do lat 16 musisz dopisac do swojej aplikacji.

ja juz dawno ta karte wyrabialam wiec nie pamietam jak ten kwestionariusz wyglada. jak masz problem to zawsze mozesz zlozyc aplikacje przez telefon :-)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 8 lip 2010, 13:11 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8, tak tak, wszyscy mamy ta karte ;). A czy taka dobra jestem to nie wiem :-P
"Aby uzyskac karte EHIC dla dziecka ponizej 16 roku zycia, rodzic powinien sie ubiegac jako glowny aplikant a dziecko dodac jako zalezne/podrzedne" ;)

My caly formularz wzielismy z poczty. I tam pamietam byl aplikant glowny, w ktorym wpisalam siebie, po czym pod spodem byla kolejna rubryczka, w ktorych wpisywalo sie osoby podrzedne czyli mojego synka i wszystkie jego dane ;) .

[ Dodano: Czw Lip 08, 2010 14:12 ]
hehe, co chwile biegam do gory do synka bo sie przebudza i nawet nie zauwazylam, ze agg, Ci juz odpisala ;)

[ Dodano: Czw Lip 08, 2010 14:22 ]
bogini8, co do tego dworca, to poprostu jest zbyt chaotyczny:roll:
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

Kitty, dzieki no wlasnie tak to zrozumialam tylko ze w tej aplikacji nie ma jak i gdzie dopisac dziecka..bez sensu to jest grrr dlatego chcialam sie spytac ;// https://www.ehic.org.uk/Internet/home.do

[ Dodano: Czw Lip 08, 2010 16:45 ]
o kurde znalazlam, jakk przechpdzi sie dalej sa dane partnera i dziecka uahaaah ale ze mnie burak :P dzieki dziewczyny :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 8 lip 2010, 18:37 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8 napisał(a):o kurde znalazlam, jakk przechpdzi sie dalej sa dane partnera i dziecka uahaaah ale ze mnie burak :P dzieki dziewczyny :)

hahaha :-D Kazdemu moze sie przytrafic ;)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

dziewczyny czy zauwazylyscie u waszych dzieci tzw SKOKI ROZWOJOWE W 1 ROKU ZYCIA? natknelam sie na artykul o tym i wszystko co opisuja odnoscnie 11-12 tygodnia sie sprawdza wmoim przypadku, zwalalam wine na zeby ale juz sama nie wiem... moj synek normalnie z dnia na dzien z aniolka sie przeistoczyl w diabelka!! zawsze po kapaniu dostawal cycka ,ladnie jadl i szedl spac a teraz od2-3 dni po kapaniu jak tyllko go przystawiam to jakby go ten cyc parzyl wrzeszczy zapiera sie rekmai i nogami i nie chce jesc i juz .mam nadzieje ze to nic powaznego, i wydaje mi sie ze jego kupki z zoltego zmienily kolor na lekko zolto zielonkawy. powinnam sie martwic czy dzieci tak po prostu maja? musza przejsc swoj skok ( albo wyskok:P) i juz :D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona