Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Hej kobitki :-)
Ta pogoda jak dla mnie to jakas jest dziwna dzisiaj...Slonce by sie przydalo!
Ja niedawno skonczylam robic salatke grecka,uwielbiam ja...
Wczoraj to mi serce prawie do gardla podeszlo.Synek wlecial do domu (z ogrodu) caly zakrwawiony.Ledwo co ja zdazylam zebrac pranie i wejsc z nim do domu,a on polecial na hulajnoge.Przewrocil sie i najprawdopodobniej uderzyl sie glowka o cegle.
Postanowilismy z mezem jechac do szpitala,bo sie balam ze jakies zakarzenie sie wdalo do srodka,bo ranka dosc gleboka byla.W szpitalu 2 godziny spedzilismy.A malemu zmierzyli cisnienie i puls sprawdzili.No i na koniec zdezynfekowali ranke i przykleili specjalne plasterki,ktore za 5-7 dni mam zdjac i wtedy do lekarza jeszcze raz mamy jechac.
Jejku normalnie dziecka na minutke nie mozna spuscic z oczu...no ale to nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz.Ach...co my sie mamy z dziecmi.Najwazniejsze,ze jest wszystko ok.A i w tym samym czasie do szpitala tez przyjechala mama z dzieckiem dwuletnim,ktory tez musial przygramolic w cos,bo mial guza.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa, dobrze że się to tak skończyło ..... i obyło się bez szycia
i fakt ....
oczy dookoła głowy to i tak mało :roll: przy takich wichurach jak dzieci w takim wieku :roll:

kindzulinaa napisał(a):Ta pogoda jak dla mnie to jakas jest dziwna dzisiaj...Slonce by sie przydalo!

bezsens totalny ta pogoda :-|
wyszliśmy z domu przed 11 to świeciło ostro słońce i gorąco się zapowiadało
po 40minutach juz chmury i nawet coś pokropiło z nieba
i odrazu chłodniej
i słonce sie juz nie pojawiło :evil:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

kindzulinaa, oj biedny, aż mi się gorąco zrobiło . No Ja to normalnie moją to tak stresuję bo co wychodzi to ja tylko uważaj , ostrożnie, uważaj ... aż dziecko nie chce wychodzić samo :)
Bardzo duży wybór DYWANÓW jest na ebayu, ja tak swoje zawsze kupuję , rozmiary do wyboru do koloru i ceny też fajne oczywiście chodzi mi o nowe nie jakieś tam używane od kogoś :)
Moje palce już są przyzwyczjone non stop nimi o coś zachacze, przywale, albo mnie dziecko złapie :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi napisał(a):Bardzo duży wybór DYWANÓW jest na ebayu, ja tak swoje zawsze kupuję , rozmiary do wyboru do koloru i ceny też fajne oczywiście chodzi mi o nowe nie jakieś tam używane od kogoś :)

no nasz był własnie kupiony na Ebay :-)
i chwale sobie go już prawie 3latka :wink:

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

Dobry wieczor :)

A ja nie mam dywanow,mam za to wszedzie paskudne wykladziny :-P Ja nie wiem co ci tubylcy widza w tych wykladzinach wszedzie je klada nawet w kosciolach ehheeh

A ja robie ciasto dla Bulinki mam nadzieje ze nie przypale niczego :)

Oj to prawda przy dzieciach to oczy tzreba miec wszedzie,bo nigdy nie wiadomo co takiemu maluchowi strzeli do glowy.Kindziulina dobrze ze tylko tak sie to skonczylo,strach pomyslec co moglo by byc.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja napisał(a):A ja nie mam dywanow,mam za to wszedzie paskudne wykladziny :-P Ja nie wiem co ci tubylcy widza w tych wykladzinach wszedzie je klada nawet w kosciolach ehheeh

my też mamy większość w wykładzinach
góra jest cała w wykładzine
nawet w toalecie była :roll: ale uprosiłam by wymienili choćby na vinyl i mamy to co chcięliśmy :-)

a to że kładą ją wszędzie to rzeczywiście przesada ....kościół ,....szpital :roll: higiena pełną gębą :roll:

Anastazja napisał(a):A ja robie ciasto dla Bulinki mam nadzieje ze nie przypale niczego :)

mniam :-) a jakie ?

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

adamirus tofi :) juz zrobione jutro bedzie degustacja hehe mam nadzieje ze zjadliwe wyszlo.Co do wykladzin to na poprzednim mieszkaniu tez w lazience mielismy masakra jakas.Teraz to chociaz nowa ja mamy wszedzie i jednakowa jest w kazdym pokoju,a tam to w kazdym pomieszczeniu inna i stara jak swiat az taka stechlizna bylo ja czuc fujjjjjj

Kurde trzy kawy dzis wypilam i spac mi sie teraz nie chce :roll:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

witam z wieczorka

co do wykladzin to ja tez mam wszedzie oprocz kuchni lazienki i salonu jednego ( mam dwa salony) i nie wiem czy to od tego czy nie ale mam pelno moli w domu juz mnie szlag trafia bo nie moge ich zwalczyc :-(

a co do ciasta co Anastazja robi to jakies podobno z tofi hmmm zobaczymy jak smakuje jutro przychodzi do mnie ze swoja cala gromadka na grila juz uszykowalam salatki 3 jedna z kurczakiem druga z tunczykiem i grecka :-) piersi z kurczaka zamarynowalam juz kielbaska bedzie i koreczki rano musze zrobic :-)

mam nadziejej ze pogoda dopisze

Kindziulinafaktycznie mialas przezycia ja mam 5 letniego syna i on nie ma dnia zeby sie nie przewrocil w cos nie uderzyl oj naprawde z dziecmi to sie czzasami ma 3 swiaty i trzeba miec oczy wszedzie nawet tam gdzie go nie ma bo zawsze moze sie tam zjawic szybciej niz o tym pomyslimy

A co do mojej operacji to tak bede miala ide do szpitala w srode pod noz mam wielki torbiel 10 centymetrowy na lewym jajniku jest takie wielki ze wypycha mi macice i wygladam jak bym byla w ciazy ( Anastazja moze potwierdzic ) wszyscy znajomi czy sasiedzi jak mnie widza to mowia ze oooooo jak ty ladnie wygladasz brzuuszek rosnie to swietnie a wiesz juz co bedzie czy chlopak czy dziewczyna a ja juz poprostu nie mam sily kazdemu z osobna tlumaczyc co i jak a po za tym w takiej sytuacji to nie jest mile sluchac o ciazy jak ja nie wiem czy jeszcze bede miala dzieci bo lekaz musi najpierw zobaczyc czy moje jajowody sa drozne a jakl nie to jedyna opcja in vitro :-(

no nic w srode bede wiedziala wszytstko czy bede jeszcze mamusia czy moj synek bedzie jedynakiem

teraz lece spac bo juz mi sie oczka zamykaja a jak goscie jutro przychodza to trzeba jakos wygladac :)

dobrej nocki kochane waz zycze
Bulinka
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

hehehe Bulinka jak dla mnie to mozesz nawet miec wory pod oczami wieksze niz te na ziemniaki :-P To mowisz ze grecka zrobilas??? mniaaaam

Potwqierdzam wszystko co Bulinka napisala faktycznie ma brzuszek jakby byla conajmniej w 6 miesiacu ciazy :(Ale uz niedlugo :) i znowu bedzie laska
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

jasne do tej laski to jeszcze mi daleko musze co nieco sie poodchudzac i powinno byc ok

tak tak zroobilam grecka bo wiem ze poprzednia wam bardzo smakowala :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

no nic teraz ide spac bo wory po ziemniakach beda mniejsze od tyuch moich pod oczami
Bulinka
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

Oj nie tylo Wy spac nie mozecie,bo ja tez.Mezusiowi sie zachcialo kebaba...no i polecial sobie kupic,a zonka sobie zazyczyla Desperadoska hihi.A co,po jednym mi nic nie bedzie :-D
Anastazja,ale sie usmialam z tych tubylcow haha :-D
Mnie to wkurzaja te pokoje reception jak to na nie mowia.Albo powinien byc jeden wielki salon,albo ten pierwszy reception powinien byc jako oddzielny pokoj,a nie ze wchodzisz z dworu odrazu do pokoju...bezsensu.
A no i wykladzina w toalecie to tez pomysl z kosmosu,bo wiadomo ze wychodzac z wanny zawsze cos tam pokapie na podloge,to taka wykladzina predzej czy pozniej bedzie smierdziala wilgocia.
bulinka,oj przykro mi,ze masz torbiela.Mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok i jeszcze urodzisz rodzenstwo dla synka :-)
Ja to mam fajny przepisik na 3 bita,oj jaki pyszny tylko troszke slodki,ale raz na jakis czas mozna sobie zapodac takie ciacho slodkie.
Pozdrowionka :wink:

[ Dodano: Sob Lip 24, 2010 23:05 ]
Ps.Anastazja,Twoje zdjecia to jako suwaczek,czy jak to zrobilas??Tez moze wstawilabym moje dzieciatka :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 25 lip 2010, 08:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

kindzulinaa, ja to bym chyba zawalu dostala, jakbym zobaczyla synka calego zakrwawionego :o . Przepis wysle Ci jutro, bo w weekendy jest mi troche ciezko dluzej usiasc przy komputerze. ok?
Bulinka, trzymaj sie kochana, bedzie dobrze :-)

malaroksi, nawet nie pomyslalam o ebayu :roll:

A my wlasnie zbieramy sie na basen :-D A tak poza tym, zadnych planow na niedziele nie mamy., Oj, bedzie leniuchowanie :mrgreen:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Witam z poranna kawcia :grin:

Kindziulinkaa jakiego tego 3-bita robisz? bo ja tez robie ciekawe czy takie same przepisy mamy,moje jest na cherbatnikach z masa do karpatki i masa tofi.JJak masz jakis inny przepis to poprosze :)Co do tych pokoi to ja wlasnie teraz mam z tych dwoch pierwszych jeden duzy salon zrobiony jest o wiele lepiej,tez jestem zdania ze wszedzie tak powinno byc.

NO a my dzis do Bulinki na imieninki idziemy o nawet mi sie rymlo heheh,oby tylko nie padalo.

MIlej niedzieli dziwczynki zycze.

[ Dodano: Nie Lip 25, 2010 09:20 ]
KItty niedziela wlasnie jest od leniuchowania :mrgreen:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Bulinka,OJ TO PRZYKRE,ale będzie dobrze i szybko wyliżesz się z tego :) W środe będziemy przesyłać pozytywną energie dla ciebie.
Ja wczoraj dostałam okresu po 1,5tyg spóźnienia no i dziś mój z rana wziął dzieci na dół i pospałam do 10.30, od razu się lepiej czuję nie jestem wściekła i nabuzowana z rana :-D
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 25 lip 2010, 10:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

malaroksi napisał(a):Ja wczoraj dostałam okresu po 1,5tyg spóźnienia

ja czekam ponad 3 tyg - w ciazy nie jestem :wink:

bulinka wiem, ze latwo sie mowi, ale nie lam sie :grin:
moja kolezanka z pracy bedzie miala usuwane najprawdopodobniej jajniki wiec dzieci na pewno juz miec nie bedzie :neutral: dobrze, ze ma chociaz synka.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona