naprawa szyb samochodowych
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
• Strona 1 z 1
Napisane przez m_s » 3 sie 2010, 22:57 naprawa szyb samochodowych
witam! mam problem :( jadac do pracy samochodem spadl mi z ciezarowki (badz odbil sie) na przednia szybe kamyk z ktorego powstal niewielki odprysk okolo 5mm w prawym gornym rogu. Chcialam zapytac czy wie ktos moze gdzie w Birmingham znajde serwis zajmujacy sie naprawa szyb samochodowych? dodam jeszcze ze na koniec miesiaca mam mot:( i teraz nie wiem czy samochod z taka usterka go przejdzie!:( z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam:)
-
- m_s
- Przyczajony
- Reputacja: 0
0
Napisane przez VA » 3 sie 2010, 23:04 Re: naprawa szyb samochodowych
MOT nie powinien przejść, ale może uda Ci się zreperować za darmo na ubezpieczenie.
Spróbuj w Autoglass. Kumpel u nich wymieniał szybę, ponoć są całkiem dobrzy. Nie polecam natomiast RAC, niegdyś wymieniali mi szybę. Po roku była tak zrysowana, że nadawała się do ponownej wymiany.
Spróbuj w Autoglass. Kumpel u nich wymieniał szybę, ponoć są całkiem dobrzy. Nie polecam natomiast RAC, niegdyś wymieniali mi szybę. Po roku była tak zrysowana, że nadawała się do ponownej wymiany.
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputacja: 112
0
Napisane przez agg » 4 sie 2010, 09:32 Re: naprawa szyb samochodowych
lepiej zrobic to od razu, byc moze obejdzie sie bez wymiany szyby. czasami nawet przyjezdzaja do klienta. jak masz pelne ubezpieczenie to pewnie pokryje koszt naprawy.
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
0
Napisane przez Alzak » 4 sie 2010, 13:49 Re: naprawa szyb samochodowych
wszystko zalezy jakie masz ubezpieczenie jezeli full comp to zazwyczaj jest wypelnianie darmowe znaczy sie placi twoj ubezpieczyciel bez obciazania Ciebie excesem
Jezeli masz full comp z szybami i nie mozna naprawic odprysku to firma ubezpieczeniowa ma podpisana umowe z jakas zewnetrzna firma wymieniajaca szyby jak zadzwonisz do ubezpieczalni to powiedza Ci co i jak za to zazwyczaj muszisz zaplacic excess w moim przypadku na szyby mam 60f i za to wstawiaja mi nowa
A z motem sie nie przejmuj jak nie jest w polu widzenia kierowcy powinien przejsc mot z takim czym no w sumie zalezy jaki duzy odprysk
Jezeli masz full comp z szybami i nie mozna naprawic odprysku to firma ubezpieczeniowa ma podpisana umowe z jakas zewnetrzna firma wymieniajaca szyby jak zadzwonisz do ubezpieczalni to powiedza Ci co i jak za to zazwyczaj muszisz zaplacic excess w moim przypadku na szyby mam 60f i za to wstawiaja mi nowa
A z motem sie nie przejmuj jak nie jest w polu widzenia kierowcy powinien przejsc mot z takim czym no w sumie zalezy jaki duzy odprysk
-
- Alzak
- Zadomowiony
- Reputacja: 55
0
Napisane przez zygfryd32 » 5 sie 2010, 02:13 Re: naprawa szyb samochodowych
ja mam kilka takich odpryskow na przedniej szybie i MOT przechodzi bez problemu wiec nie masz czym sie przejmowac, ale jesli bardzo to Ci przeszkadza to widzialem w Halfordzie zestawy do naprawy takich odpryskow samodzielnie :)
-
- zygfryd32
- Początkujący
- Reputacja: 0
0
Napisane przez zmielna » 5 sie 2010, 08:44 Re: naprawa szyb samochodowych
VA napisał(a):MOT nie powinien przejść
zygfryd32 napisał(a):ja mam kilka takich odpryskow na przedniej szybie i MOT przechodzi bez problemu
AFAIK to wszystko zalezy czy odprysk jest w bezposrednim polu widzenia kierowcy...
Ja naprawialem kiedys w autoglass, zaplacilem jakies 45 ciurlikow wielkobrytfanskich.
-
- zmielna
- Rozeznany
- Reputacja: 14
0
Napisane przez marzencia2333 » 5 sie 2010, 14:00 Re: naprawa szyb samochodowych
wiem ze na oldbury tam gdzie jest Argos i inne sklepy stoi czasem Pan i naprawia szyby. Jezeli masz pelne ubezpieczeie robi to za darmo. Pozac go z daleka bo stoi z malym namiotem.
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
0
Napisane przez maxus » 5 sie 2010, 14:43 Re: naprawa szyb samochodowych
zmielna napisał(a):VA napisał(a):MOT nie powinien przejśćzygfryd32 napisał(a):ja mam kilka takich odpryskow na przedniej szybie i MOT przechodzi bez problemu
AFAIK to wszystko zalezy czy odprysk jest w bezposrednim polu widzenia kierowcy...
Ja naprawialem kiedys w autoglass, zaplacilem jakies 45 ciurlikow wielkobrytfanskich.
do MOT przejdzie bez problemu .uszkodzenie do 10 mm w strefie A, do 40 mm poza strefą A
strefa A to obszar od osi kierownicy szeroki na 290 mm.poza strefęA to obszar zakresu wycieraczek ,wyłączając lusterko wsteczne ,
-
- maxus
- Początkujący
- Reputacja: 1
0
• Strona 1 z 1
-