naprawa szyb samochodowych

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez m_s » 3 sie 2010, 22:57 naprawa szyb samochodowych

witam! mam problem :( jadac do pracy samochodem spadl mi z ciezarowki (badz odbil sie) na przednia szybe kamyk z ktorego powstal niewielki odprysk okolo 5mm w prawym gornym rogu. Chcialam zapytac czy wie ktos moze gdzie w Birmingham znajde serwis zajmujacy sie naprawa szyb samochodowych? dodam jeszcze ze na koniec miesiaca mam mot:( i teraz nie wiem czy samochod z taka usterka go przejdzie!:( z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam:)

m_s
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 3 sie 2010, 23:04 Re: naprawa szyb samochodowych

MOT nie powinien przejść, ale może uda Ci się zreperować za darmo na ubezpieczenie.
Spróbuj w Autoglass. Kumpel u nich wymieniał szybę, ponoć są całkiem dobrzy. Nie polecam natomiast RAC, niegdyś wymieniali mi szybę. Po roku była tak zrysowana, że nadawała się do ponownej wymiany.
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 4 sie 2010, 09:32 Re: naprawa szyb samochodowych

lepiej zrobic to od razu, byc moze obejdzie sie bez wymiany szyby. czasami nawet przyjezdzaja do klienta. jak masz pelne ubezpieczenie to pewnie pokryje koszt naprawy.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Alzak » 4 sie 2010, 13:49 Re: naprawa szyb samochodowych

wszystko zalezy jakie masz ubezpieczenie jezeli full comp to zazwyczaj jest wypelnianie darmowe znaczy sie placi twoj ubezpieczyciel bez obciazania Ciebie excesem

Jezeli masz full comp z szybami i nie mozna naprawic odprysku to firma ubezpieczeniowa ma podpisana umowe z jakas zewnetrzna firma wymieniajaca szyby jak zadzwonisz do ubezpieczalni to powiedza Ci co i jak za to zazwyczaj muszisz zaplacic excess w moim przypadku na szyby mam 60f i za to wstawiaja mi nowa

A z motem sie nie przejmuj jak nie jest w polu widzenia kierowcy powinien przejsc mot z takim czym no w sumie zalezy jaki duzy odprysk

Alzak
Zadomowiony

Reputacja: 55
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez zygfryd32 » 5 sie 2010, 02:13 Re: naprawa szyb samochodowych

ja mam kilka takich odpryskow na przedniej szybie i MOT przechodzi bez problemu wiec nie masz czym sie przejmowac, ale jesli bardzo to Ci przeszkadza to widzialem w Halfordzie zestawy do naprawy takich odpryskow samodzielnie :)

zygfryd32
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez zmielna » 5 sie 2010, 08:44 Re: naprawa szyb samochodowych

VA napisał(a):MOT nie powinien przejść

zygfryd32 napisał(a):ja mam kilka takich odpryskow na przedniej szybie i MOT przechodzi bez problemu

AFAIK to wszystko zalezy czy odprysk jest w bezposrednim polu widzenia kierowcy...
Ja naprawialem kiedys w autoglass, zaplacilem jakies 45 ciurlikow wielkobrytfanskich.
zmielna
Rozeznany

Reputacja: 14
Neutralny

KobietaPostNapisane przez marzencia2333 » 5 sie 2010, 14:00 Re: naprawa szyb samochodowych

wiem ze na oldbury tam gdzie jest Argos i inne sklepy stoi czasem Pan i naprawia szyby. Jezeli masz pelne ubezpieczeie robi to za darmo. Pozac go z daleka bo stoi z malym namiotem.
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez maxus » 5 sie 2010, 14:43 Re: naprawa szyb samochodowych

zmielna napisał(a):
VA napisał(a):MOT nie powinien przejść

zygfryd32 napisał(a):ja mam kilka takich odpryskow na przedniej szybie i MOT przechodzi bez problemu

AFAIK to wszystko zalezy czy odprysk jest w bezposrednim polu widzenia kierowcy...
Ja naprawialem kiedys w autoglass, zaplacilem jakies 45 ciurlikow wielkobrytfanskich.

do MOT przejdzie bez problemu .uszkodzenie do 10 mm w strefie A, do 40 mm poza strefą A
strefa A to obszar od osi kierownicy szeroki na 290 mm.poza strefęA to obszar zakresu wycieraczek ,wyłączając lusterko wsteczne ,

maxus
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny