Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
A pieniazki to owszem rozchodza sie i to w zastraszajacym tempie, co wezmiesz z bankomatu to nie ma i nie ma :/ Moj na BN chce jechac do PL ale ja mowie zebysmy pojechali do Egiptu albo Tunezji, wyjdzie taniej no i ciekawsze fotki do wrzucenia na NK w celu wzbudzenia zazdrosci hehe :-D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Ja to napewno BN nie pojade bo maluszka w domu bede mila a jak mi sie porod opozni to nawet paszportu nie zdaze zrobic ale za to mam nadzieje ze na wielkanoc pojedziemy autkiem z dzieciaczkami i troche papierkowych spraw zalatwimy,zreszta mame bede miala na swieta :-D

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

Hej kochane

Wpadlam sie pozegnac,przed 16 wyruszamy do Polski ciekawe ile nam jazda zcasu zajmie ostatnio jak ejchalismy to prawie 30 godzin :roll: no ale z malym dzieckiem to tak jest czestrze i dluzsze p;ostoje sie robi.

To do napisania moje drogie pa pa
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

hej :-)
Ooo troche tu cisza.
Anastazja w drodze do Pl,Kitty juz w Pl :-) Boginigdzies nam sie zapodziala...
Bulinka,co u Ciebie??juz cos wiesz?Mam nadzieje,ze wszystko wporzadku.
A ja dzis poszlam z kolezanka dowiedziec sie o szkole,ale musze wrocic na open day pod koniec sierpnia,wiec jeszcze troszke czasu jest...
moniagab,wrocilas :-) to fajnie spedziliscie czas :-) Walia-cos pieknego,popieram!Mowisz,ze jesien juz czujesz??A mial byc jeszcze upal w sierpniu...i co...nie ma,a szkoda.Przydaloby sie jeszcze troche pieknej pogody.
kitka,fajnie masz z tym storczykiem.Ja kupilam ze sklepu z Ogrodu Botanicznego i mi padl szybko,nie wiem w sumie dlaczego.Na temat pielegnacji czytalam z internetu i bylo napisane,zeby podlac obficie najlepiej w wannie,gdy juz zobaczymy,ze podloze jest przeschniete.Storczyk nie stal na parapecie tylko kawalek dalej na polce,a bylo widocznie,wiec nie wiem jaka moze byc przyczyna,ze mi padl.Szkoda,bo to piekne kwiaty.Napewno jeszcze kiedys go kupie.
Co do BN,to my chyba raczej w Anglii znow spedzimy.Ale z
moimi rodzicami,bo moi rodzice mieszkaja pod Londynem :-)
ewela,Ty to jestes agentka... z tymi fotkami na nk.
Ja lubie jak wstawiaja znajomi fotki z podrozy,fajnie jest sobie poogladac :-)
A fakt,ze podroz do np.Tunezji taniej wyjdzie niz do Pl,bo jak samolotem na swieta leciec i tanimi liniami,to i tak sporo pieniedzy wyjdzie plus pobyt.To bardziej sie oplaca wycieczka i w dodatku masz pewnosc,ze odpoczniesz sobie,bo w Pl to ta jak kazdy pojedzie,pozalatwia sprawy- przy okazji,odwiedzi rodzine i przyjaciol(nie wszystkich sie zdazy,a pozniej pretensje,czemu jak byliscie nas nie odwiedziliscie)-tak chyba kazdy ma,kto jedzie do Pl.A tu wyjdziesz na wycieczke,pozwiedzasz i mozesz sie wybyczyc do bolu hehe :-D
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Ta satysfakcja kiedy mozesz wstawic zdjecie w stoju kapielowym i na plazy kiedy wieszkosc znajomych tkwi w 30 stopniowym mrozie i 2 metrowych zaspach sniegu, bezcenna :-D

No ale moj to taki chyba bardziej tradycyjny jest bo woli Swieta w Pl wiec pewnie w tym roku to my bedziemy ogladac czyjes zdjecia z "tropikow" marznąc i zazdroszczac a nie ktos nasze ;)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

hejka

tak ja wiem juz date operacji jest to smiech na salo bo dostalam na 10 listopada

tak sie wkurzylam no ja cierpie nie moge nic zrobic przy dziecku biore silne leki przeciwbolowe i co mam sie od nich uzaleznic

ide dzis do GP i bede awanture robic bo to niedozeczne zeby mnie tak trzymali w tym momencie czuje ze to jeszcze uroslo wiec ma okolo 20 cm przez miesiac rosnie mi 5 wiec za 3miesiace bede miala to cos wielkosci 35 cm teraz juz strasznie wygladam a co dopiero bedzie pozniej

jestem taka wsciekla mowie wam
Bulinka
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

Kurcze Bulinko to juz troche nie za fajnie,ja na twoim miejscu szukalambym blizszych terminow w innym szpitalu jakby nie bylo masz prawo wyboru szpitala,ja tak zazwyczaj robilam gdy wizyty dla chlopakow mialam w odleglych terminach,powiedz swojemu GP ze chcesz w blizszym terminie operacje nawet w innym szpitalu.

iwona38
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 12 sie 2010, 13:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

iwona38 napisał(a):Kurcze Bulinko to juz troche nie za fajnie,ja na twoim miejscu szukalambym blizszych terminow w innym szpitalu jakby nie bylo masz prawo wyboru szpitala,ja tak zazwyczaj robilam gdy wizyty dla chlopakow mialam w odleglych terminach,powiedz swojemu GP ze chcesz w blizszym terminie operacje nawet w innym szpitalu.

dokladnie, zgadzam sie z iwona :!:
pozatym pamietaj, ze nie ty jedna chorujesz i jak sie domyslasz i jak zreszta widac jest "kolejka". gdyby zagrazalo to Twojemu zyciu poszlabys na "stol" z miejsca.
pozatym jesli jestes niezadowolona lub masz jakis problem z opieka nad Toba to istnieje cos takiego jak
PALS http://www.pals.nhs.uk/

i teraz nic osobistego do Ciebie Bulinka :wink:
wkurza mnie jak ludzie ciagle sa niezadowoleni,"rzucaja" sie, robia awantury u lekarzy, z siebie "pajacy" itd. zamiast pojsc tam gdzie cos wskoraja. i juz nie chodzi mi tu tylko o sluzbe zdrowia :roll:

zdrowka zycze :smile:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Agg masz calkowita racje,pare razy spotkalam sie z takimi krzykaczami,ja sie nauczylam jednego mieszkajac tutaj juz ponad 8 lat nie zalatwie niczego krzykiem i wymuszaniem ja wychodze z zalozenia ze zawsze jest jakies wyjscie,jesli nawet kosztuje to troche zachodu czy musze gdzies tam dalej dojechac,ja mam szpital "pod nosem" i jakos nigdy nie mialm problemu z przelozeniem terminu i nawet pasujacego dla nas(wyciecie migdalkow mojego starszego syna zmienialm termin 3x bo mlody co rusz cos lapal)Jak juz z mlodym bylo ok to dostalismy termin pasujacy(zazraz po jego urodzinach)bez zadnego problemu.

iwona38
Rozeznany

Neutralny

Ech faktycznie awantury nie pomoga, lepiej postarac sie na spokojnie wszystko zalatwic poprzez odpowiednie instytucje.
Wiecie co dziewczyny, powoli odzyskuje wiare ze w pl istnieje jeszcze sprawiedliwsc, po ponad 8 miesiecznej batali udalo mi sie dzisiaj (a wlasciwie mojemu adwokatowi) zakonczyc sukcesem sprawe sadowa, od dzis tylko i wylacznie ja mam prawo decydowac o swoim dziecku, bez pytania kogokolwiek o zdanie. Jestem przeszczesliwa, zniknal moj najwiekszy problem :!:
Musialam sie tym z kims podzielic :-D
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 12 sie 2010, 17:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

ewela119 nie wiem co sie mowi w takiej sytuacji, gratuluje czy cos takiego :razz: :wink:
wyobrazam sobie jaki to "kamien z serca" Ci spadl :-) a moge zapytac, planujesz zalozyc sobie jeszcze rodzine, miec dzieci itd :?: ja tez jestem sama i tak sie zastanawialam...
jak nie chcesz to nie odpisuj mi ;)

u nas wlasnie kolacja i za godzine dziecie do wyrka pakuje :-D
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

U nas wlasnie po kolacji i zaraz mala idzie sie myc i tez do wyrka :)

agg ja raczej nie potrafilbym byc sama, no i po rozstaniu z ojcem malej dosc szybko sie ogarnelam :-) No i wlasnie jestem w trakcie zakladania nowej rodziny, mam wspanialego narzeczonego no i planujemy kolejne dziecko. Zycie jest za krotkie zeby sie zamartwiac, przezywac i rozpaczac. We dwoje razniej ;)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 12 sie 2010, 21:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

kindzulina Napiszę Ci, jak ja postepuję ze storczykami. Wkładam całą doniczkę do odstanej przegotowanej wody na około 10min, co około 2 tyg. Uważaj, aby nie zanurzyć za wysokoko rośliny! Co to znaczy, że ci storczyk padł? Kwatki opadły czy cała roślina?

ewela Powodzenia w budowaniu nowej rodzinki :!:
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 12 sie 2010, 21:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

ewela119 napisał(a):Zycie jest za krotkie zeby sie zamartwiac, przezywac i rozpaczac. We dwoje razniej ;)

o to chodzi, ze ja zadnej z tych rzeczy nie doswiadczam :shock:
ewela119 napisał(a):We dwoje razniej ;)

tylko, ze ja sobie sama swietnie radze :wink: a mezczyzni? hmmmm boja sie kobiet niezaleznych :roll: ale co tam, jak bedzie prawdziwa milosc to sie nie bede bronic :-P
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Ja tam tez sobie radzilam sama calkiem niezle, ale ze lubie sobie zycie komplikowac to przygarnelam chlopine, akurat trafila sie okazja :-D

A tak na powaznie, drugi raz ciezko komus tak bezgranicznie zaufac, zwlaszcza jak ma sie juz dziecko. Calkiem inaczej sie patrzy na potencjalna ofiare :-D
Dobranoc
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona