Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez kindzulinaa » 17 sie 2010, 10:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bulinka,to troche przeszlas w zyciu.Smutna historia.Mam nadzieje,ze teraz Ci sie w zyciu ulozy i bedziesz szczesliwa z obecnym partnerem :-)
agg,to fajnie weekend spedzilas.Ja to tez bym chciala gdzies niedaleko morza mieszkac.Fajnie pospacerowac sobie po plazy,powdychac swiezego powietrza i popatrzec w dal.Kiedys w Pl mieszkalam jakies 200 czy 300 m od morza :-)
ewela,to mialas dzien pelen wrazen.No jakos trzeba sobie radzic w zyciu i w koncu odwazyc sie rozmawiac z ludzmi po angielsku :wink: Widzisz,niektorym Anglikom najwidoczniej nie przeszkadza ze ktos nie umie mowic po angielsku,wazne zeby wysluchac ich co maja do powiedzenia hehe ;)
Wczoraj fajna pogoda byla,przedwczoraj tez a dzisiaj znowu juz bez slonca.Pogoda tu sie zmienia jak w kalejdoskopie.Jeszcze troche i snieg zacznie padac heh bo na upalne dni to juz chyba nie ma co liczyc.Lepiej sie milej rozczarowac :wink:
Ide zaraz z dziemi na spacer,poki deszcz nie pada.Milego dzionka ;)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez Bulinka » 17 sie 2010, 14:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
tak tak teraz jetem szczesliwa i to bardzo i co najwanejsze to moj synek jest szczesliwy i czuje sie w koncu bezpiecznie bo nie ma krzykow awantur alkoholu i imprez ( oczywiscie sa teraz ale " kulturalne " z dziecmi w roli glownej )
-
- Bulinka
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez olivka » 17 sie 2010, 19:07 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bulinka napisał(a):tak tak teraz jetem szczesliwa i to bardzo i co najwanejsze to moj synek jest szczesliwy i czuje sie w koncu bezpiecznie
i to chyba jest najwazniejsze
a przejscia sa czasami potrzebne bo czlowiek wtedy staje sie silniejszy i inaczej patrzy na swiat...
tak czytalam Twoja opowiastke i mysle sobie ze mnostwo kobiet tkwi w takich patologiach od ktorej ty ucieklas....
bespieczenstwo ,spokoj i szczescie moze twoj synek zawdzieczac Tobie przedewszystkim.
Super ma Mame Twoj Szkrab. :wink:
mam do Was pytanie, czy jak dziecko w wieku 12 lat podrozoje samolotem to moze miec wagowo taki sam bagaz jak dorosly?????????????
-
- olivka
- Zadomowiony
- Reputacja: 6
Napisane przez bogini8 » 17 sie 2010, 22:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
mam do Was pytanie, czy jak dziecko w wieku 12 lat podrozoje samolotem to moze miec wagowo taki sam bagaz jak dorosly?????????????
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Bulinka » 18 sie 2010, 07:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja niczego nie zaluje
a wczoraj znowu sie uzeralam z mezem i sie z nim poklocilam bo wnioslam o rozwod i on sam zaproponowal ze zaplaci polowe a teraz sciemnia ze kasy nie ma i ze on nie zaplaci i nie wiem co mam zrobic czy ja mam zaplacic calosc i miec go z glowy czy nie placic i czekac az on wniesie sprawe do sadu o rozowod aha no i zapomnilam dodac ze on wiedzial ze sprawa odbedzie sie w konsulacie w londynie a wczoraj mi powiedzial ze do zadnego londynu nie bedzi jechal i nie wiem co zrobic poradzcie cos czy nawet jak on sie nie stawi czy dostane rozwod ??????
a co do bagazu to moj lecial jak mial 3 lata pierwszy raz i mial juz swoj bagaz lecielismy wizzarem ale to pewnie zalezy od firmy ale wydaje mi sie ze tak moze miec juz swoj osobny
-
- Bulinka
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 18 sie 2010, 10:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do bagazu dla dziecka przysluguje mu normalny bagaz od momentu kiedy konczy 2 lata i ma oddzielny fotel, placisz jak za doroslego i limity bagazowe tez przysluguja mu jak doroslemu czyli 10kg podrecznego i bagaz glowny, bynajmniej w Wizzair tak jest, nie wiem jak w innych bo nigdy ne latalam z innym przewoznikiem
Ech fajnie ze jest to forum, jestescie dla mnie dziewczyny jedynymi kolezankami ktorym moge sie wygadac. Mam rozterke, prawdopodobnie na BN tesciowie przyleca do nas i jakby tego bylo malo ze przyjedzie z nimi jeszcze brat mojego czyli ich najmlodszy syn ktory ma 18 lat a rozpieszczony jest jak 5 latek to jeszcze babka, ta babka wlasnie mi tu najbardziej nie pasuje bo ani ona nie lubi mnie ani ja jej, irytuje mnie jak malo kto, zastanawiam sie jak ich tutaj wszystkich pomiescic no i smuci mnie to ze nie spedze swiat ze swoja rodzina, wolalabym zeby kupili nam bilety do pl zamiast tu przyjezdzac ale sie uparli i chyba nie uda sie uniknac ich odwiedzin :evil:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez barwnie » 18 sie 2010, 15:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a zamiast narzekać to lepiej poplotkujmy :-) na szczęście żadnej z nas raczej nie grozi, że ze sobą zamieszkamy zatem jest szansa nawet na przyjaźń. pozdrawiam
-
- barwnie
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez Bulinka » 18 sie 2010, 15:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a co do ponazekania to tez trzeba tu ponarzekac i sie wygadac :)
-
- Bulinka
- Raczkujący
Napisane przez malaroksi » 18 sie 2010, 16:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bulinka, ale się działo z tymi facetami w twoim życiu, ja to raczej od początku jestem nie ufna i to ja zawsze starałam się być zołzą by sprawdzić ile facet jest w stanie ze mną wytrzymać ile zniesie itd. No i juz się nie mogę natręta pozbyć od kilku lat ;)
ewela119, zuch dziewczyna z ciebie, tak się wyprawiać , ja jeszcze nigdy nie byłam sama w Birmingham a mieszkam kilka mil od niego :)
agg dzięki za linka w temacie rozpakowanych, znalazłam forme listu jak ma wyglądać list do pracodawcy na mocy jakiej ustawy itd napisaliśmy dokładnie tak jak powinno być i dziś wysłałam listem do HR i będę czekać na odpowiedź. Może teraz inna odpowiedź padnie niż wczoraj.
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez ewela119 » 18 sie 2010, 16:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Wlasnie tak niedlugo w sumie dopiero mieszkamy sami a powiem Wam ze nie wyobrazam sobie znowu zamieszkac "na pokoju", na poczatku bylo super, zawsze ktos w domu, kogos sie spotka, mozna pogadac itd ale z czasem takie pierdoly zaczynaly irytowac, blahe sprawy urastaly do nie wiadomo jakich problemow i skonczylo sie tak ze z zadna z osob z ktorymi ostatnio mieszkalismy nie rozmawiamy, jedynie z tymi ktyorzy wyprowadzili sie na tyle wczesnie ze nie zdazylismy sie jeszcze solidnie poklocic
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez barwnie » 18 sie 2010, 17:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- barwnie
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez agg » 18 sie 2010, 19:48 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
barwnie napisał(a):na szczęście żadnej z nas raczej nie grozi, że ze sobą zamieszkamy zatem jest szansa nawet na przyjaźń
czytasz w moich myslach :-D
malaroksi spoko bejbe ;)
swieta prawda :!: ale to troche jak z rodzina. jakos nie wyobrazam sobie w "kwiecie wieku" majac swoja wlasna rodzine dzielic zycie z rodzicami/rodzenstwem/tesciami/dziadkami... :-Pbarwnie napisał(a):a potem to taki test na przyjaźń. szkoda, że mało kto go zdaje :(
[ Dodano: Sro Sie 18, 2010 20:51 ]
umknelo mi...
malaroksi napisał(a):ja to raczej od początku jestem nie ufna i to ja zawsze starałam się być zołzą by sprawdzić ile facet jest w stanie ze mną wytrzymać ile zniesie itd. No i juz się nie mogę natręta pozbyć od kilku lat ;)
to tak jak u mnie :wink: z tym, ze moj zwial :-D ...a pozniej oprzytomnial :roll: za pozno :-P
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Kitka » 18 sie 2010, 20:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Wypoczywam w PL nadal, jestem u teściów i fajowo mi. W pracy są do 14-stej, a ja mam wolną chatę :wink: W sumie i tak ciągle nas nie ma, bo ciągle coś, gdzieś, z kimś... :roll: Końcówka Jarmarku Dominikańskiego w Gdańsku się zbliża, więc na zakupki sobie chodzę. Blisko mam na starówkę, bo na piechotę, więc korzystam i napawam się nią, bo nie wiem czy w tym roku jeszcze zawiatm :-)
Jutro przed pólnocą mój mężyk przybywa :mrgreen:
Pozdrawiam i do miłego, nadrobię Was po powrocie :!:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez olivka » 19 sie 2010, 17:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
na str wizzair jest napisane ze bagaz rejestrowany 32 kg??????????
zwiekszyli?
jak ja lecialam to bylo 10 podreczny i 25 rejestrowany
hm chyba zwiekszyli.... :grin:
barwnie,
witaj w naszym skromnym gronie mlodziaszkow ;)
Bulinka, niewiem czy cos sie zmienilo,ale jak mojej sis maz sie nie wstawial na sprawy to odwolywali.......
ale po ktoryms razie jej przyznali rozwod bo mieli swistki ze on odbiera wezwania do sadu tylko ma to gdzies.......zabrali mu tez prawa do dziecka bez jego "obecnosci"
mogl sie tylko odwolac od wszystkiego w ciagu 28 dni....
ewela119 napisał(a):prawdopodobnie na BN tesciowie przyleca do nas
ojejej ewela witam moim smutnym klubiku
tez sie spodziewam podobnych gosci na Swieta
i tez mam podobne do twoich "uczucia" :-|
ale ja poprostu w tym okresie czasu biore kalmsy i staram sie joge uprawiac w pokoju...
wszystko to co mnie wylaczy z zycia domowego na czas ich pobytu...
hm fajnie maszKitka napisał(a):Wypoczywam w PL nadal
pewnei slonecznie i wogole...
a tu deszcz...............deszcz.....................i i i................ deszcz ;)
dzis padalo ale ogolnie nie zimno i z moim dzieciatkiem postanowilismy pozkakac w kaluzach i w berka sie pobawic................. zmoklismy jak niewiem ale ile smiechow bylo ojojoj
teraz goraca kapiel, kolacja i dziecko od 6 spiiii jak soselek ;)
-
- olivka
- Zadomowiony
- Reputacja: 6
Napisane przez bogini8 » 19 sie 2010, 17:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
barwnie,olivka napisał(a):dzieki za porady w sprawie bagazu
na str wizzair jest napisane ze bagaz rejestrowany 32 kg??????????
zwiekszyli?
jak ja lecialam to bylo 10 podreczny i 25 rejestrowany
tak zwiekszyli od niedawna w sumie:))
ja ostatnio lecialam ryanairem i wiecej tym gownem latac nie bede !!oij nie!
Kitka, zazdroszcze sama bylam niedawno ponad 3 tyg. ale ciagle mi maloo...
:(
barwnie, witamy..:) jak nie wiesz jak wytrzymac z druga polowka to pomocne moga byc takie akesoria jak: a) walek b) trzepaczka c)twarde papciei d)twoja mama:PPP e)cieta riposta heee opcjonalnie dla fanow pilki f)pilot od tv...:))) :-D :-D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
-