Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez kamyk69 » 26 sie 2010, 14:48 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez ewela119 » 26 sie 2010, 15:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Nianie zatrudniane są przez rodziców lub opiekunów do opieki nad dziećmi w ich własnym domu. Oferują
one indywidualną formę opieki nad dzieckiem dostosowaną do potrzeb rodziny. Osoby ubiegające się o
pracę jako nianie nie obejmują żadne regulacje prawne. Sprawdzane są one jedynie przez osoby je
zatrudniające, czyli rodziców, więc to do nich należy upewnienie się, że odpowiada im kandydat. Nianie i
opiekunki typu au pairs mogą dobrowolnie zarejestrować swoje usługi w nieobowiązkowej części
Rejestru Opieki nad Dziećmi.
W ogole to cala "rozpiska" na ten temat jest tutaj:
http://www.liverpool.gov.uk/Images/tcm21-156926.pdf
Ja akurat jestem w trakcie czytania :-D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Bulinka » 26 sie 2010, 17:22 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a na jakiej ulicy mieszkasz mieszkasz po stronie sabweya czy po drugiej ???
a ja tak leze caly dzien i nic mi sie nie chce ale coz zeby troszke lepiej sie poczuc musze lezec
-
- Bulinka
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez Anastazja » 26 sie 2010, 19:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bulinka lez i odpoczywaj :) A co do tej opieki zdrowotnej to ja Wam powiem ze jak do tej pory nie mialam zastrzezen,oprocz oczywiscie ichnej opieszalosci,napisalam ze do tej pory bo jak widze co z Bulinka wyprawiaja to opadaja mi rece to masakra jakas jest,no i jeszcze jedno co mnie zniechecilo,moja corka spuchla od zeba wiedziala ze to od zeba,bo ja pobolewal,ale nie poszla do dentysty tylko do GP a temu nawet do glowy nie przyszlo ze to spuchniecie moze byc od zeba,badal ja macal,szukal czegos w internecie na ten temat,konsultowal sie z innym lekarzem i oboje stwierdzili ze nie wiedza co to moze byc rozlozyli rece i powiedzieli ze jak za tydzien jej opuchlizna nie zejdzie to beda dalej myslec co to jest ahaha,zadnych lekow ani nic nie przepisal jej lekarz nawet nie zasugerowal zeby do dentysty poszla,a ona miala nadzieje ze przepisze jej antybiotyk,bo pewnie jakas ropa jej sie tam zebrala,co za niedouczone konowaly nas lecza!!!!
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 26 sie 2010, 20:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez barwnie » 26 sie 2010, 21:11 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bulinka rób wszystko żeby przyspieszyć operację. ja jestem po usunieciu prawego jajnika. zaczeło sie niby tylko od cysty, która niestety pękła i o dziwo ulżyło. przestało mnie boleć. takie moje szczęście, że to było po prawej stronie i ja myslałam że to wyrostek no i jednak pojechalam do szpitala, a tam niespodzianka - operacja w trybie natychmiastowym, nie ma czasu na przygotowania. po trzech godzinach już leżałam na pooperacyjnej bez jajnika. lekarz mnie powitał słowami "zdążylismy w ostatniej chwili, jeszcze dwie godzinki i nie byłoby tu pani". dla mnbie to była tragedia 24 lata i najlepsza droga leczenia to ciąża, a ja nawet meżatką nie byłam. ale to inna historia. rób wszystko, żeby cie przyjeli do szpitala wcześniej. a jesli wolałabyś w Polsce to jest na to wyjście: idz do ginekologa i powiedz, o co chodzi niech cie przyjmie na oddział z nagłym przypadkiem wtedy (jwśli masz karte ubezpieczenia UE) to NHS zwraca 100 % . moja kumpela tak robiła i bez problemu jej wszystko zwrócili. jesli nie masz tej karty to wyrabia się ją za zupełną darmochę, przez internet i czekasz ok 2 dni
[ Dodano: Czw Sie 26, 2010 22:11 ]
cześć
Bulinka rób wszystko żeby przyspieszyć operację. ja jestem po usunieciu prawego jajnika. zaczeło sie niby tylko od cysty, która niestety pękła i o dziwo ulżyło. przestało mnie boleć. takie moje szczęście, że to było po prawej stronie i ja myslałam że to wyrostek no i jednak pojechalam do szpitala, a tam niespodzianka - operacja w trybie natychmiastowym, nie ma czasu na przygotowania. po trzech godzinach już leżałam na pooperacyjnej bez jajnika. lekarz mnie powitał słowami "zdążylismy w ostatniej chwili, jeszcze dwie godzinki i nie byłoby tu pani". dla mnbie to była tragedia 24 lata i najlepsza droga leczenia to ciąża, a ja nawet meżatką nie byłam. ale to inna historia. rób wszystko, żeby cie przyjeli do szpitala wcześniej. a jesli wolałabyś w Polsce to jest na to wyjście: idz do ginekologa i powiedz, o co chodzi niech cie przyjmie na oddział z nagłym przypadkiem wtedy (jwśli masz karte ubezpieczenia UE) to NHS zwraca 100 % . moja kumpela tak robiła i bez problemu jej wszystko zwrócili. jesli nie masz tej karty to wyrabia się ją za zupełną darmochę, przez internet i czekasz ok 2 dni
[ Dodano: Czw Sie 26, 2010 22:12 ]
ups dodałam 2 razy to samo przepraszam :oops:
-
- barwnie
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 26 sie 2010, 21:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Bulinka » 26 sie 2010, 21:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a ile taka operacja by mogla kosztowac w polsce wie ktos ????
mi mowili ze to nic zagrazajacego zyciu a moj lekarz w polsce mwoeil ze moze byc zagrozenie wiec badz madry tu
-
- Bulinka
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez kamyk69 » 27 sie 2010, 07:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bulinka kiedyś też się dowiadywaliśmy o tą kartę no i powiedzieli nam to samo, że to tylko nagłe wypadki. chyba, że dałoby się to jakoś obejść jak pisze barwnie, gdybyś miała jakiegoś lekarza z którym dałoby się o tym zagadać. a co do kosztów takiej operacji to wydaje mi się, że chyba w granicach od 1500 - 2000 tys. zł.
Jeśli mówimy o tym sabweya na Warwick rd to faktycznie jest tam zaraz stacja. ale ja nie mieszkam na Warwick, od sabweya następna w górę.
aha co do tego zagrożenia życia lepiej nie ryzykować!
hmmm patrze za okno no i nie widać żadnej chmurki, co by nie zapeszyć. może jest szansa na piękną pogodę w weekend... ide spić kawusie
pozdrawiam słonecznie :D
-
- kamyk69
- Początkujący
Napisane przez Kitka » 27 sie 2010, 08:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bulinka Współczuję problemów zdrowotnych. Sama nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła :???: Gdybym nie mogła przyspieszyć tej operacji tutaj a naprawdę bałabym sie o własne zdrowie i życie to chyba jedank szukałabym pomocy w kraju.
Czasem na zimne trzeba dmuchać...żeby sobie potem w brode nie pluć...
Jak to mowią w Polsce dobrze mieć w rodzinie księdza, lekarza i adwokata :roll:
Bulinka kamyk69 Na priva napiszcie sobie swoje adresy i będzie po podchodach :wink:
pa
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez iwona38 » 27 sie 2010, 08:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bulinko ja mysle ze najlepiej przyspieszyc termin operacji naciskac na lekarza,moja znajoma ma torbiele,jak narazie jest w fazie badan i czeka na wizyte w wrzesniu w klinice a pozniej juz szpital i operacja,jej GP nic nie zdzalal dopiero jak wyladowala na A&E I NA ODDZIALE TAM SIE WSZYSTKO RUSZYLO.
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez Anastazja » 27 sie 2010, 09:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No ja tez pranie do ogrodka wywalilam,mam nadzieje ze padac nie bedzie ale kto wie..tu wszystko moze sie zdarzyc ;)
Zaraz jedziemy do miasta musze mlodsze dzieciaki troszke obkupic,bo jakos nie wiedziec czemu powyrastali juz z wiekszosci rzeczy...czy one musza tak szybko rosnac? ehhe ;)NO i jeszcze malemu lozko chcemy kupic bo z lozeczka spada za wasko mu,a musielismy zdjac jedna strone barierki bo jak byla zalozona to sie o nia obijal(pomimo ochraniacza) i nie chcial w lozeczku spac
Bulinka naciskaj swojego GP tak ja rozmawialysmy :)
To narka laseczki
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez malaroksi » 27 sie 2010, 09:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja jestem ciągle na diecie i schudłam w ciągu miesiąca 7,600kg dosłownie 300gram mi brakuje by przejść z 7ki na 6 tkę z przodu :)
Potem jeszcze 2gie tyle i waga będzie idealna.
Najlepsza jest moja mama bo ma dietę przy mnie tzn dieta polega na tym że kupiłam urządzenie do gotowania na parze i jemy wszystko ale bez tłuszczowo i jej się schudło przez 3 tygodnie 8kg , tyle że ona jest otyła więc waga jej szybciutko spada jeszcze 4kg i będzie mieć nadwagę a nie otyłość wiec się bardzo cieszy bo w domu to z nudów tylko jadła i jadła i to same tłuste rzeczy .
Po południu może padać bo patrzałam na mapę satelitarną to nadchodzą chmury deszczowe miejmy nadzieje ze to na noc , bo też narobiłam 2 pralki prania i niech w końcu coś wyschnie bez pomocy centralnego ogrzewania :smile:
weekend moze być ładny wiec w końcu coś pozytywnego się dzieje w tej pogodzie, moze tak będzie bo to ostatni upalny weekend w Polsce więc słonko wróci do nas :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Kitty » 27 sie 2010, 10:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A my dzisiaj caly ranek spedzilismy na polku. Wczorajsze pranie wywiesilam, zeby mi doschlo i teraz wygladam cy czasem jakies chmury deszczowe nie nadchodza ffggf
Po poludniu przyjezdzaja siostry meza i az sie boje jak to bedzie. Mlodsza jest straaasznie rozpieszczona i od ostatniego pobytu az rok nie przyjezdzala, bo tak nas zdenerwowala, ze jej troche nagadalismy :roll: A starsza jest dosc arogancka, ale mamy na Nia dobry sposob. No i najsmieszniejsze w tym jest to, ze starsza siostra strasznie chce byc taka jak mlodsza :galy: A przeciez przewanie to mlodsze rodzenstwo nasladuje starsze :632: No nic, od kilku dni nastawiam sie przyschicznie na ich przyjazd takze mam nadzieje, ze bedzie milo i przyjaznie :mrgreen:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez kamyk69 » 27 sie 2010, 10:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- kamyk69
- Początkujący
-