Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Kitty » 27 sie 2010, 10:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez ewela119 » 27 sie 2010, 11:10 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja najazd bede miala dopiero na BN, do niedawna mialam cicha nadzieje ze jednak nie przyjada, no ale nie ma az tak dobrze.
Mlodszy brat mojego tez jest strasznie rozpieszczony, rok temu spedzil u nas 2 tyg wakacji i powiedzialam nigdy wiecej. Byly takie akcje ze on chcial jechac do centrum, polazic, upal jak nie wiem, ja z dzieckiem, wiadomo w domu tez trzeba posprzatac, ugotowac itd to dzwonil do starych sie skarzyl ze ja nigdzie nie chce go zabrac, wiedzial ze nie znam jezyka ani miasta na tyle zeby wozic go nie wiadomo gdzie, ktoregos dnia stwierdzil ze pojedzie sam do centrum i pojechal, a taki cwany byl ze nie wiedzial pozniej z ktorego przystanku ma do domu wrocic i zadzwonil prawie z placzem do mnie, musialam rzucic wszystko i pojechac po niego. Jak moj mial wolne to go zabieralismy do Alton Towers czy jeszcze gdzies a w tyg jezdzil pomagac do ciotki i ona mu dawala kase, w sklepach za jego zachcianki my placilismy, a pozniej malej nawet batonika nie dal, starzy przed wyjazdem tez mu sypneli kasa o czym my nie wiedzielismy i tak dzien przed wyjazdem do domu pojechal do centrum i nakupowal sobie ubran za prawie 300f, myslalam ze wyjde z siebie bo przez te 2 tyg nawet glupiego snickersa sobie za swoja kase nie kupil :evil: A w domu to jest traktowany jak pepek swiata bo najmlodzy, moja tesciowa miala tylko 3 synow, mlody byl zawsze malutki wiec nic nie robil a moj ze starszym pomagali ojcu w stolarni i matce w domu, teraz juz tylko on zostal w domu a i tak nie pomaga bo niby sie uczy a tak naprawde zamyka sie w pokoju i gra WarCraft'a :evil:
O kurcze ale sie rozpisalam :-D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 27 sie 2010, 11:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bo wczorajsza pogoda mnei dobila doslownie.
Kitty, niewiem kobieto z czego ty chcesz schudnac ale ok. no ja bym chciala tak z 5 kg bo chcialabym zmienic cyfre z przodu:D
kurcze mysle nad powrotem do pracy i sie zastanawiam ja k to bedzie bo chcialabym chyba jeszce karmic do tego czasu;/ a maly jest taki maminsynek ze szok.az sie boje.
w weekend zakupie mu jakies deserki tomozze wkoncu cos sprubuje chlopak nowego:D
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 13:02 ]
ewela119, tak to jest z tymi najmlodszymi dziecmi, wiem cos o tym bo ja bylam starsza, moja mlodsza siostra zawsze miala to co chciala na pstrykniecie....norma...
mozna przywynac:D
kamyk69, wspolczuje, widzialam kiedys na ebayu czy alegro jakies dzwieowe ostraszacze na koty, znacyz ludzie nie slysza tych dziewkow tylko zwierzeta, niewiem jak to sie nazywalo ale jest takie cos napewno.
malaroksi, gratuluje chudniecia jak ci sie to udaje kobieto, mi sie cwiczcyc nie chce wcalew ostatnio, nie jjem duzo ale waga jak w PL spadlo mi 0,5 kg jeszc to stoje w miejscu od tej pory.. w sumie i tak sie ciesze bo z 18 kg ciaziowych po 4 miesiacach zostalo mi 0,5kg ale i tak chcialabym sie pozbyc 5iu jeszcze ale nie moge sie zmobilizowac;/
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitty » 27 sie 2010, 12:22 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Z tymi najmlodszymi dziecmi w rodzinie, to niestety tak jest, ze w wiekszosci przypadkow sa niesamowicie rozpieszczone i w dodatku nic same nie zrobia. Teraz w TV jest taki program "Young dumb and living off mum" i stwierdzilismy, ze najmlodsza siostra meza(19sto latka) jak najbardziej by sie tam nadawala g:zla
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez iwona38 » 27 sie 2010, 13:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Malokasi czy stosujesz jakas specjalna dietke,ja mam zamiarar tym razem schudnac co najmniej z 10kg,mam nadzieje ze starczy mi motywacji i sily bo kocham jedzienie,co do cwoczen bede miala cala mase przy 3-ce urwisow
Ja tez jestem starsza z rodzenstwa mam o 6 lat mlodszego brata i gdyby nie rodzice zaginal by w akcji mimo ze na dziecko i narzyczona rodzice ciagle mu pomagaja i martwia sie o niego a mnioe szlag trafia ze mlody taka dupa wolowa ze daje sie pod pantoflem trzymac.
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez Kitka » 27 sie 2010, 13:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
My już w domku. Synio śpi :mrgreen:
No fajnie jest na dworzu i oby tak zostało na kolejne dni. Wy o dietowaniu a ja właśnie u psiapsiuły wszamałam pyszną sałatkę i to nie dietetyczną :wink: Kiedy ja sie zdobędę na to odchudzanie :roll: Niby tylko 5 kg, ale jednak przeszkadza mi jak nie wiem :evil:
O rodzeństwie nic nie napiszę, bo go nie posiadam i nie wiem, jak to jest :mrgreen:
Anastazja Rosną, rosną te dzieciaki :roll: Ja muszę kupic buty na jesień i jakieś spodnie młodemu. Z resztą sobie i mężykowi też :wink:
malaroksi Dużo schudłaś w miesiąc :shock:
Kitty Powodzenia z gośćmi :wink:
Ja sobie robie przerwe od pracy na kilka lat w miedzy czasie planujemy drugie dziecko, takze jak i je "odchowam" to wtedy bede myslec o pracy.
Widzę, że masz podobne plany "dzieciowe i zawodowe", jak ja :wink: Z tym, że ja pracuję w weekendy.
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez bogini8 » 27 sie 2010, 13:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
tez chce 2a dzidzie ale tak w kwietniu-maju ale nie w przyszym tylko jeszcze przyszlym roku;)
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 14:15 ]
Kitka, a gdzie w weekendy pracujesz? taka praca by mi pasowala tez:P
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 27 sie 2010, 13:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja na razie dzieci nie planuje ale gdyby sie zdarzylo to praca zawodowa mi nie przeszkadza w zachodzeniu w ciaze hihi ;) Ja mam 2 rodzenstwa i chcialabym aby Misia tez miala z 2 :wink: ja jestem ta "srodkowa" ale jedyna dziewczyna i nie bylo u nas jakiegos szczegolnego wyrozniania. Wiadomo Mama bardziej sie skupiala na mlodszym bracie, ale to byl "as" nie z tej ziemi :roll: ja przez to mialam swiety spokoj i duza swobode :-D drugi brat jest 8 lat starszy i chyba ma jakas traume zyciowa, bo sprawowal piecze nad nami :lol:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez kamyk69 » 27 sie 2010, 13:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
no właśnie co do drugiej dzidzi to jest to temat, który ostatnio krąży mi ciągle po glowie. Bo chyba najwyższy czas na drugą bo Synio niedługo 2 latka, no i nie chciałabym, żeby była duża różnica między bąbelami, czy jestem gotowa hmmm no sama nie wiem na 100% no i moje obawy, że nie bede miała już tyle czasu dla młodego i on będzie musiał podzielić się mamusią, żal mi go, wiec sama nie wiem :(
malaroksi gratuluje wytrwałości. dalej stosujesz slim - fast?
ja po mojej "cudownej" kopenhaskiej jakos sie na razie trzymam jest wiecej około kilograma ale myślę, że to jest w jelitach, chciałabym jeszcze z 5 kg dla mojego lepszego samopoczucia.
co do rodzeństwa, jestem najmłodsza :) heh :oops: ale jest bardzo duża różnica wieku, za duża więc nie chce tego samego u moich dzieci. ale nie jestem chyba rozpieszczona i mam super kontakt z rodzeństwem. zawsze tak na mnie wyczekują, na mój przyjazd do pl. no i są kochani bo zawsze mogę na nich liczyć w razie potrzeby, jak to mówią nasza malutka siostrzyczka :-D
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez ewela119 » 27 sie 2010, 14:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitka » 27 sie 2010, 16:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
- filet z dorsza
- kuskus
- marchewka
- kalarepka
- kukurydza
- pół łyżeczki oliwy z oliwek
- szczypta soli, pieprz, tymianek, koperek, imbir, papryka ostra.
Wszystko ugotowałam w wodzie, i wyszło fajnie danie, które synio pochłonął :-)
agg
To przecież nie chodzi o spłodzenie dziecka, bo do tego to ani dużo czasu ani wiele miejsca potrzeba :mrgreen: Nie wiem czy, Kitty tak samo, ja wolę przez pierwsze lata dziecka skupić się najbardziej na nim i domu. Dlatego praca w małym wymiarze godzin w zupełności mi wystarcza. Mąż zarabia na rodzinę, ja dorabiam na "waciki" :mrgreen: W PL pewnie trzeba by wrocić do roboty na cały etat, ale w tym kraju na szczęście nie zawsze trzeba.Ja na razie dzieci nie planuje ale gdyby sie zdarzylo to praca zawodowa mi nie przeszkadza w zachodzeniu w ciaze hihi
bogoni8 Pracuję w hotelu w Solihull :wink: Jestem pokojówką, więc nic specjanego, ale nie narzekam :wink: Dla mnie to taka odskocznia od domu. Dobrze mi było tam na macierzyńskim, więc drugą ciążę w przyszłości zamierzam tam pociągnąć :wink:
kamyk69 Ja planowałam drugą dzidzie na przyszły rok (marzyłam o kwietniu :roll: ) Jednak nasze plany przesuną się trochę... no chyba, że się stanie :wink:
ewela Poznałaś obie stony medalu...
Zgadza się jedynakom nie zawsze dobrze, choć jest wiele zalet nie powiem :wink: Mi czasem brakuje rodzeństwa, ale zrozumiałam i zaczęłam to odczuwać dopiero, jak dorosłam. Jako dziecku było mi super i nie czułam żadnej pustki. Nie mniej jednak chcę brata lub siostrę dla synia.
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 27 sie 2010, 16:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 27 sie 2010, 17:07 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 18:09 ]
i co oprocz takich kaszek i deserkow ktore juz wypatrzylam w sklepie mozna dawac? do picia daje mu czasami herbatki z HIPPa czy mozna mu dawac jakies soczki tez? HEEEELPPP ssorki ze w tym watku moglam sie przeniesc na rozpakowane ciezarowki ale zauwazylam ze tu wiekszosc kobitek przesiaduje:D a ja jutro chce isc na zakupy i neiwiem co maluchowi kupic:(
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 18:12 ]
Kitka napisał(a):Pracuję w hotelu w Solihull
a w ktorym miejscu? mieszkasz tez na solihull gdzies?:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitka » 27 sie 2010, 18:07 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do mleka to mi cięzko powiedzieć, bo mój był alergikiem i na specjalnym jechalismy :roll:
Tu masz link do strony, może pomoże Ci w wprowadzaniu pokarmów. http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia- ... ersia.html
ewela To prawda jest wielu pokręconych rodziców, nie tylko jedynaków :wink: Jeju, jak to rodzice mogą unieszczęśliwić i skrzywdzić psychikę dziecka to szok normalnie :roll: Ja byłam chyba bardziej dopilnowana przez rodziców niż rozpieszczona i w sumie dziękuje im za to. Dużo czasu i uwagi mi poświęcali w sumie byłam jedna, więc mieli czas na to i możliwość. Jedyn słowem są wady i zalety bycia jedynakiem.
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 27 sie 2010, 18:11 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
-