Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Anastazja » 27 sie 2010, 18:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 27 sie 2010, 18:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a sloiczki z heinz? hipp? cow and gate?
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 19:37 ]
ewela119, dzieki za odpowiedz bo w sklepie sasoczki od 4 mca zycia na bazie wody mineralnej.
no i sprubje na swoim mleku najpierw. ogolnie maly jest chetny do probowania. z hippa dalam mu dzis herbatke malina z dzika roza-kwasil sie strasznie ale wypil ;P
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez agg » 27 sie 2010, 18:48 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitka napisał(a):Cytat:
Ja na razie dzieci nie planuje ale gdyby sie zdarzylo to praca zawodowa mi nie przeszkadza w zachodzeniu w ciaze hihi
To przecież nie chodzi o spłodzenie dziecka, bo do tego to ani dużo czasu ani wiele miejsca potrzeba :mrgreen: Nie wiem czy, Kitty tak samo, ja wolę przez pierwsze lata dziecka skupić się najbardziej na nim i domu. Dlatego praca w małym wymiarze godzin w zupełności mi wystarcza. Mąż zarabia na rodzinę, ja dorabiam na "waciki" :mrgreen: W PL pewnie trzeba by wrocić do roboty na cały etat, ale w tym kraju na szczęście nie zawsze trzeba.
chyba mnie nie zrozumialas :wink:
ok, powinnam napisac: zachodzeniu w ciaze, rodzeniu i wychowywaniu dzieci - kto chce to zrozumie przenosnie.
mi praca w malym wymiarze godzin tez odpowiada poki co i cieszy fakt, ze mozna sie "spelniac" we wszystkim :wink:
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 19:52 ]
bogini jak nie masz problemu ze swoim pokarmem to moze kaszki robic na odciagnietym, bo jak zmniejszysz karmienia to i mniejsza produkcja bedzie. chyba, ze tak wlasnie planujesz. a z mlekiem to musisz probowac, bo to co jednemu dziecku podejdzie nie koniecznie bedzie sluzyc innemu.
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 19:58 ]
bogini i anastazja macie podobne avaty! :lol:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Anastazja » 27 sie 2010, 19:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez malaroksi » 27 sie 2010, 19:22 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ale od powiem na pytania dotyczące odchudzania.
Nie stosuję już slim -fastu tego koktajlu tylko kupuję sobie takie batoniki czekoladowo-karmelowe ze slim -fastu za 45 pensów i zjadam dziennie jednego na 2gie śniadanie do kawy :) Jestem uzależniona od słodyczy więc tak mogę kontrolowanie z czystym sumieniem zjeść sobie jednego dziennie :) A jadam teraz zamiast zwykłego chleba tylko chleb ciemny pełno ziarnisty z dużymi kawałkami ziaren, jajka, wszystkie warzywa , owoce, indyka, kurczaki, wołowinę ogólnie dużo mięsa na parze lub w sosie własnym w woreczkach w piekarniku, żadnych majonezów, ketchupów, itp słodyczy, ziemniaków , makaronów, ryz brązowy,kasza gryczana, idzie dużo robić kombinacji , zupy lekkie np pomidorowa, rosół z indyka, jarzynowa, ogórkowa. Jemy 5 posiłków dziennie nic nie jest robione na oleju , do chleba trochę margaryny light, serki wiejskie light itd , zrezygnowałam z kiełbas ale za to przekonałam się do wielu warzyw :)
Na jutro mam już wrzucone mięso wołowe w kosteczkach z papryką , pieczarkami , cebulą , marchewką i cukinią do woreczka i zasypane przyprawami przed południem wrzucę na półtorej h do piekarnika i tylko zrobię kaszę na parze i gulasz gotowy :) Moja mama jest zachwycona że wreszcie nie tylko bigosem i ziemniakami się objada :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez bogini8 » 27 sie 2010, 20:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
avaty no podobne tylko ja mam prawe oko ty lewe heheheheh ;)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez kamyk69 » 27 sie 2010, 20:22 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 co do mleka to też polecam aptamil, chcociaż mój je też cow and gate, co do słoiczków to jakoś nie przekonały mnie heinz. na samym początku kupowałam z polskiego sklepu sama nie wiem czemu. no i mój błąd jaki popełniłam nie przyzwyczaiłam małego do innego mleka tzn, jak miał 8 miesięcy odstawiłam go od piersi i podałam mlego modyfikowane na co synuś łe i tyle było. zmieniałam, kombinowałam w niczym to nie pomogło od tamtej pory nie pije mleka je tylko kaszki, z butelki też nie chciał pić. więc na początku radzę Ci mieszać Twoje mleko z modyfikowanym jak już będziesz chciała odstawic od piersi. bynajmniej jak tak postąpie przy drugiej dzidzi. a co do wprowadzenia nowych posiłków zaczęłam od jabłuszka po 4 miesiącu. jakoś tak starałam się co do zaleceń kilka łyżeczek a później to już poszło, jadł po pół słoiczka dziennie na szczęście nie miał na nic uczulenia, jakby miał to nawet nie wiedziałabym na co :oops:
malaroksi mój jadlospis wygląda podobnie ale koniecznie musze spróbować te batoniki czekoladowo-karmelowe ze slim - fastu.
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez kindzulinaa » 27 sie 2010, 21:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ale sie laski rozpedzilyscie :wink:
My wyszlismy dzisiaj z domu po 11 godzinie i poszlismy do parku.Streszczalam sie zeby jak najszybciej z domu wyjsc,by deszcz nie zaczal znow padac no i wrocilismy spowrotem po 14 godz.Wstawilam sobie pranko,pomylam podlogi,zupka mi z wczoraj zostala no i pozniej wzielam sie za sprzatanie ogrodu.
kamyk69,mamy ten sam problem ogrodowy-kocie niespodzianki hehe.Ja juz nie mam nerwow na te kociska.Mialam juz w zeszlym tyg.cos kupic na te dachowce,zeby mi tu nie przylazily i kuwety zeby nie robily z mojego "ogrodka"-bo mam tylko dwa takie porstokaty z ziemia,a reszta beton.No i zapomnialam kupic,musze zapisac sobie,moze jutro cos gdzies znajde w sklepie,bo inaczej szlak czlowieka trafi... :evil:
Co do pogody ma byc ladna podobno do poniedzialku,sprawdzalam,a jak dalej bedzie to chyba jeszcze sami nie wiedza hehe mam nadzieje,ze bedzie jak dzis :-D
malaroksi,no super wynik!A ja jeszcze wroce do tematu koktajli ze slim fastu,bo chcialam sobie zapodac,ale czy dawalay Ci cos one??Ja to tez uzalezniona od slodkiego jestem,jak dziecko doslownie...
kitty,to pare dni sie pomeczysz z rodzinka i pozniej odetchniesz hehe!
Jesli chodzi o rodzenstwo to ja mam 3 braci i siostre,a ja jestem najmlodsza.Miedzy mna a dwoma bracmi i siostra jest roznica wiekowa okolo 1o lat w wzwyz,wiec sporo,ale sie swietnie dogadujemy.No i zawsze bylam najstarszego brata najukochansza siostrzyczka :-) A miedzy mna a trzecim bratem jest dwa lata roznicy,wiec normalne ze sie dogadujemy.Czy rozpieszczona jestem,to nie wiem raczej chyba nie.
Ciesze sie bardzo,ze mam liczne rodzenstwo.Nie wyobrazam sobie,ze mogloby byc inaczej.I wlasnie tego samego chcielismy z mezem dla naszego synka Kacperka by mial rodznstwo i zeby ta roznica wiekowa byla 2-3 lata.Wiec jak chcielismy tak mamy :-) Moze jeszcze kiedys sie zdecydujemy na corcie.I pewnie bedzie to dziewczynka.U nas w rodzinie tak od pokolen.Moja babcia-mamy mama,moja mama i mamy siostra(mam nadzieje,ze tego nie zagmatwalam) mialy po dwoch pierwszych synow i trzecia byla corka,wiec mysle ze u mnie bedzie tak samo kiedys :-)
bogini8,co do sloiczkow to ja tez kupuje rozne.
Ok koncze,bo sie rozpisalam.Wieczorami,to ksiazki moglabym pisac hehe :wink: :wink:
Dobranoc :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez iwona38 » 28 sie 2010, 06:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez kamyk69 » 28 sie 2010, 07:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
kindzulinaa szkoda kasy na te specyfiki ja wczoraj w ich ulubionym miejscy wypryskałam ile się da i co wieczorem znowu to samo :mad: więc poszperałam trochę bo coś bogini8 wspominała, że widziała. znalazłam coś takiego: http://cgi.ebay.co.uk/STV-DIGITAL-MEGA- ... Control_CV jest wiele innych nie wiem ten jest w miare w przystępnej cenie. zamówie ten bo już mi ręce na te kocury opadają.
pozdrawia Was Kochane i życzę miłego weekendu :)
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez Bulinka » 28 sie 2010, 09:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
no tak pogoda piekna sie robi wiec wstalam mimo ze bym sobie jeszcze pospala i wstawilam pranie wiec juz prawie mi sie konczy i zaraz wywiesze na ogrodzie i musze sie brac za porzadki bo dzis kolezanka mojego meza przyjezdza z chlopakiem z londynu wiec bedzie wesolo :)
a ja hmmmmmm czuje sie lepiej ale i tak to jeszcze nie jest to " lepiej " juz sie nie moge doczekac przyszlego piatku i bede dzwonic do szpitala czy moze jakis inny termin mi dali na ta operacje jak nie to lece do GP i bedziemy dalej cos probowali mam nadzieje ze cos wskuramy
a co do kotow to ja jakos nie narzekam a mam kotka dziekiego na ogrodziue ktorego odkarmiam ale jakos nie brudzi mi za to mam pelno szczorow na ogrodziie sa duze i brzydkie i nie wiem co z tym zrobic jak dam trutke to nie bede pozniej zbierala zdechlych szczorow z ogrodu ble i sama nie iwem co z nimi zrobic ehhhh
no nic milego dnia wam laseczki zycze :)
-
- Bulinka
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez bogini8 » 28 sie 2010, 12:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
moj maly jest po kleiku na moim mleku i byl bardzo nie pocieszony ze tak malo dostal:DD
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez MonikaS » 28 sie 2010, 14:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja tez narzekam na brak znajomych i chetnie poznam kolezanki. Ciezko poznac znajomych w dzisiejszych czasach i w obecnym tempie zycie.
Pozdrawiam,
Monika
-
- MonikaS
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez barwnie » 28 sie 2010, 17:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
właśnie chciałam napisać, że chwila ciszy i spokoju a tu wpada mój mąż i znów zaczyna gadać, ech:)
zero prywatnosci
my dzisiaj byliśmy na wystawie dinozaurów w Birmingham i mój synek ciągle jeszcze przezywa, nie przestaje o tym opowiadać.
Bulinka niestety nie mam żadnego takiego znajomego lekarza, ale powiem Ci jak zrobiła to moja kumpela. umówiła się na prywatną wizytę u ginekologa i on ją zapisał na oddział (w szpitalu w którym pracował) jako nagły przypadek, wtedy mogła użyć tej karty i za operację i pobyt w szpitalu nic nie płaciła.
a co do tematu przerwy w życiu zawodowym to moja trwa już trzy lata i teraz nie wiem co robić. oskar idzie do nursry od wrzesnia, a ja z jednej strony bardzo chce wrócić do pracy a z drugiej uważam że to najwyższy czas na drugie dziecko. i nie umiem podjąć decyzji :sad:
-
- barwnie
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez bogini8 » 28 sie 2010, 18:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
mozesz wrocic do pracy i w miedzyczasie probowac zajsc w ciaze:) przyjemne z pozytecznym :P :twisted: :mrgreen:
MonikaS, czesc a skad jestes doklanie?
-
- bogini8
- Wtajemniczony
-