Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez barwnie » 31 sie 2010, 21:25 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
na pewno coś wypróbuje z tych przepisów, moja rocznica przypada na 17 września (to już piąta), kurcze ależ to szybko zleciało
mój synek 13 września zaczyna nursry i trochę się martwię czy da sobie rade, ponieważ po 4 miesiącach spędzonych z babcią przestał używać języka angielskiego. boje się o niego, czy sobie poradzi :sad:
jesli chcecie zrobić party dla malucha po za domem to polecam spacehops na West Bromie, dzieciaki bedą miały tam niezłą zabawe, a rodzice spokój ;)
-
- barwnie
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez agg » 31 sie 2010, 21:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bulinka jak masz mozliwosc to rob jedna wielka impreze hihi bedzie wesolo g:D :TT:: ??:::
moja corcia tez jesienna i juz wkrotce 3 urodziny :!: aaaaaaaaaa.... (kiedy to zlecialo?) :shock:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Kitka » 31 sie 2010, 22:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Na urodzinach synia to pierwszy dzień znajomi z dziećmi a na drugi lub w innym terminie znajomi bez dzieci (to bardziej impreza dla rodziców niż dziecka), ale zawsze okazja do spotkania i świętowania jest :wink:
Nasze urodziny też w dwóch dniach obchodzimy, znajomi z mojej strony a potem z męża :-)
Jeju dzieci do przedszkoli lub do szkoły :roll: W przyszłym roku nas to czeka już sie boję :-|
Patrzyłam tak z ciekawości na ranking szkół (z 2004 roku innego nie znalazłam :roll: ) w Birminaghm. St Augustine's Primary School na Handsworth jest bardzo wysoko pod względem średniej ocen z najważniejszych przedmiotów! Tych szkół jest naprawdę od groma :roll: Czasem dobre szkoły są na "nieciekawych" dzielnichach. Sama nie wiem co o takich rankingach myślęć :-|
Ja mieszkam na Erdingtonie i nie daleko mamy szkołę, kótra też jest wysoko w tym rankingu. Tylko jak długo będziemy tu mieszkać, tego nie wie nikt... :-| Z resztą większość szkół na Erdingtonie jest w pierwszej połowie :shock:
malaroksi Masz zmotoryzowaną córcię :wink:
dobra spadam, bo chyba czas spać :roll:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez Kitty » 1 wrz 2010, 07:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Musze powiedziec, ze czas spedzony z siostrami meza uwazam za udany :-D Jak widac niepotrzebnie sie stresowalam ;) Dziewczyny przyjechaly w piatek wieczorem, w sobote chcialy spedzic czas tylko we dwie(bo rzadko kiedy sie widuja) wiec pojechaly do Alton Towers wiec mielismy z mezem i synkiem sobote dla siebie. W niedziele pojechalismy do Drayton Manor Theme Park i musze przyznac, ze wszyscy wyszalelismy sie za wszystkie czasy :-D Nawet synek mial radoche, bo jest tam Thomas Land i ZOO, i maly swiat dinozaurow. Takze nawet nasza pociecha zaliczyla kilka przejazdzek na karuzelach dla dzieci. Sama w szoku bylam jak zobaczylam jaka radoche synek mial ;) . W poniedzialek za to odpoczywalismy i przeszlismy na maly spacerek, po czym mielismy grilla na lunch po czym dziewczyny pojechaly do domu(az do Szkocji). Pogoda nam sie udala, radochy tez mielismy co nie miara wiec dlugi weeken zaliczam do udanych :-D No i jeszcze maz mial wczoraj wolne wiec kolejny dzien relaksowalismy sie w ogrodzie i na spacerze :one: .
Dzisiaj rowniez zapowiada sie sliczna pogoda takze musze pomyslec nad tym co tez mozemy z synkiem robic. Nie ma co marnowac slonca, bo od poniedzialku znowu chmury i deszcz zapowiadaja :/ .
Tak czytam i widze, ze kulinarnie w watku sie zrobilo ;) My wczoraj mielismy salatke na obiad :mrgreen: A do moich ulubionych nalezy gyros i tez najprostsza salatka z pomidorow, ogorkow i jogurtu naturalnego g:D>
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez ewela119 » 1 wrz 2010, 11:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Kitka » 1 wrz 2010, 15:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela Ty się staro czujesz :shock: Nie załamuj mnie kobieto, proszę :roll:
Kitty Intensywnie weekend spędziliście, super! Nawet goście Ci krwi nie napsuli za bardzo :wink: Gdzie baby piszą to zawsze coś o garch sie wtrąci :-D
Piękna pogoda! Naprawde jestem miło zaskoczona :grin: Spadamy na trawkę i poczekamy na tatę :wink:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez iwona38 » 1 wrz 2010, 15:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitka moje chlopaki urzeduja w ogrodzie od rana :-D ja tez nie spodziewalam sie takiej pogody a w Polsce deszcz i zimno,dzis rozmawialm z mama w Krakowie okropna pogoda.
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez Kitty » 1 wrz 2010, 17:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitka, no tak, weekend z rodzina spedzilismy naprawde milo :-D
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez bogini8 » 1 wrz 2010, 18:14 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja dzis spotkalam sie z kolezanka i jej synkiem mlodszym od mojego babla o miesiac jeszcze.super bylo odkrylysmy super park na solihullu i spacerowalysmy grzejac sie na slonku:))wkoncu cos innego niz siezdenie samej w domu;//
mam pytanko kiedys w toyrusie widzialam pudeleczka z masa w ktorej mozna odcisnac raczke,nozke dzidzi,ale szukam tam na stronie i niemoge znalezc :( ktoras z was wie jak to sie nazywa;)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez kindzulinaa » 1 wrz 2010, 20:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A ja dzisiaj znow bylam w szkole od rana.No i jednak dostalabym sie na health and social care ale to jest szkola dzienna,wiec niestety nie dla mnie :sad: To juz pomyslalam,ze pojde na level 1 na esol,ale to tez dzienna nauka.Wieczorowa jest na entry 3,ale pani z ktora rozmawialam mowila ze ja na level 1 powinnam pojsc.Co z tego,jak nie ma wieczorowych klas lub weekendowych.Kurcze mac,wkurzylam sie,a tak sie cieszylam :sad:
bogini8,taki zestawik nazywa sie baby foot and hand print kit lub baby art.Jak sie tak zapytasz to napewno beda wiedzieli o co chodzi albo i sama znajdziesz na stronce.Fajna sprawa z tym :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez agg » 1 wrz 2010, 21:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
1) inny college
2) robiac NVQ uczysz sie i pracujesz jednoczesnie w zawodzie (to o czym Ty piszesz to pewnie BTEC)
3) czasami w collegach maja zlobek, gdzie zostawiasz dzieci kiedy Ty masz zajecia
kobito widze, ze masz checi wiec sie nie zniechecaj zbyt latwo :!: :-)
ja tez jutro do collegu mykam. co prawda mam juz zrobiony Level 2, ale moglam pisac tylko jeden egzamin wiec znow sie zapisze hihi nauki angielskiego nigdy za wiele :smile:
bogini ja mam taki zestaw z mothercare :grin:
kurcze fajna pogoda sie zrobila, mam nadzieje ze potrwa troche.... bo ja nie chce zimy, brrrr :roll:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez barwnie » 1 wrz 2010, 22:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- barwnie
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez kamyk69 » 1 wrz 2010, 22:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez bogini8 » 2 wrz 2010, 00:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
http://www.mothercare.com/Mothercare-He ... 8&mcb=core takie cos masz?
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez kamyk69 » 2 wrz 2010, 08:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dziś znowu piękna pogoda, mój mąż mnie pociesza i mówi, że w anglii druga połowa lata się zaczyna ;) wczoraj nasza rocznica minęła bardzo sympatycznie, zrobiłam sernik bo mój mąż uwielbia i do tego jego ulubioną sałatkę. Synuś poszedł spać dość wcześnie więc mieliśmy cały wieczór dla siebie :)
jeśli mowa o ciastach to mam naprawdę przepyszny przepis na ciacho, jest godny polecenia:
paczka sucharków
nutella 400 g
suchary starkować, żeby powstał miał bez żadnych "grudek" połączyć z nutella i wyłożyć na blachę. na to masę:
0,5 litra śmietany 36%
śmietan fix x2
2 serki naturalne w Pl zawsze dawałam piątnica takie do smarowania, a tu kupuje w lidlu
1 łyżka cukru pudru
1 cukier waniliowy
śmietanę ubić i połączyć ze składnikami i wyłożyć na blachę na to wiśnie, które też kupuje w lidlu w słoiku x2
wszystko zalać galaretką wiśniową x2 ale rozpuścić te dwie tylko w 0,5 litra wody
ciasto palce lizać polecam :)
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
-