Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez agg » 14 wrz 2010, 20:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
nigdy nie napisalam, ze ktos ma sie ustosukowac do moich wypowiedzi, kazdy robi co chce (i cale szczescie). niektore dziewczyny lubia mnie czytac i pytaja o rady, inne czytaja z przymruzeniem oka, a i znajdzie sie taka jak Ty - zalozycielka nowego konta, by anonimowo cos do mnie napisac.
bombelek123 napisał(a):agg powiedz mi gdzie ty sie uczylas bo chetnie tez bym poszla do tej samej szkoly co ty skoro tam takich madrosci ucza bo z tego co widze to ty wszystko wiesz
na pewno nie do tej samej co ty :wink:
coz ja poradze, ze taka "madrala" ze mnie, w dodatku pomocna :grin:
chyba jednak troszke zazdrosna jestes skoro...
bombelek123 napisał(a):chetnie tez bym poszla do tej samej szkoly co ty
ale to nic zlego :wink:
jako jedna z niewielu osob na tym forum nie ukrywam sie, nie jestem anonimowa. a to dlatego, ze to co pisze jest szczere i zawsze mam dobre intencje. z checia pomagam i nie wstydze sie tego co pisze.
a jesli Tobie sie to nie podoba - to omijaj moje posty, po co je czytasz i przezywasz? :wink:
ok laski, bylam na cytologi. strasznie sie denerwowalam... niepotrzebnie! nigdy w zyciu nikt nie zrobil tego delikatniej :-) teraz max 6 tyg czekania na wynik.
jutro rozpoczynam kolejny rok uczeszczania na esol. nie spodziewam sie za wiele, ale mam nadzieje, ze chociaz bedzie wesolo :-D
malaroksi jak tam prawko sie robi?
bulinka, tez kiedys za czasow szkolnych pracowlaam jako niania :smile: rodzice dziecka (6m-cy) byli lekarzami, fajni ale mieszkali w jednym domu z dziadkami, stresowalo mnie to strasznie. pilnowalam jeszcze innych dzieci, ale to dluga historia :-D
[ Dodano: Wto Wrz 14, 2010 21:12 ]
bogini, ja tez mam termometr do ucha (brauna). rozpracowalam go :wink: trzeba go odpowiednio wsadzic :-D
ten przepis pachnie mi golabkami i wydaje sie calkiem prosty! moze sie skusze nastepnym razem zamiast kotlecikow mielonych :smile:
[ Dodano: Wto Wrz 14, 2010 21:14 ]
kurde bombelek, a jednak skomentowalam i zacytowalam. kurcze nie dosc, ze przemadrzala to jeszcze nieslowna! :roll: :twisted: :-D
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez malaroksi » 14 wrz 2010, 20:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bogini8ostatnio to danie jest bardzo popularne :) od kiedy pojawiła się reklama awangarda w kuchni dużo osób zaczęło własnie robić w ten sposób gołąbki , ale narobiłaś mi smaka na normalne gołąbki, muszę sobie tylko kupić dużą kapustę i niskotłuszczowe mięso :) zjem bez sosu oczywiśćie zresztą gołąbki to ja wyjadam już w trakcie gotowania :-P
Co do termometru też mam taki do ucha z Brauna i jeśli wszystko jest ok to termometr pokazuje takie niskie temperatury a jeżeli występuje co kolwiek powyżej 36,8 wskazuje poprawną temperaturę tak więc jestem zadowolona zwłaszcza że nigdy nie służył mi dla dzieci bo dzieci zdrowe ale mój miewa zapalenia ucha czy jakąś grype to wtedy się sprawdza znakomicie :)
syn mojej siostry jest od wczoraj w szpitalu :( co prawda na obserwacji ale biedaczek pokłada się , płacze a wręcz wrzeszczy nagle w niebogłosy, nie śpi, nie je, nie bawi się , ma non stop 39,5 st temperatury zielony gęsty katar . I tak już 3 tygodnie
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez syjonka » 14 wrz 2010, 20:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
co do postu z przepisem: ja tutaj nie mam zaufania do mięsa, kupuję tylko indyka:) z resztą mój mężyk odżywia się jak najbardziej naturalnym jedzeniem (bez "E" w składzie) i to on najbardziej nie ufa, zwłaszcza jeśli chodzi o kurczaki. w dodatku nie mam czynnego piekarnika więc nici z gołąbków :grin:
-
- syjonka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez barwnie » 14 wrz 2010, 21:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- barwnie
- Raczkujący
Napisane przez bogini8 » 14 wrz 2010, 22:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
barwnie, obiadek zajal mi z 30 mingora, kapuste cielam przed tv;) i nie takie wykwintne;)
[ Dodano: Wto Wrz 14, 2010 23:18 ]
syjonka, czasem zamiast e jest pelna nazwa;P
to da ciebie hihi:
http://patrzcojesz.pl/index.php/odszyfr ... -zywnosci/
E100 - 199 - barwniki
E 200 - 399 - konserwanty
E 400 - 499 - emulgatory, stabilizatory, środki zagęszczające
Jeśli już kupujesz produkty które zawierają jakieś dodatki, wybieraj takie które mają dodatki pochodzenia naturalnego. Np. do naturalnych barwników należą:
- E - 100: kurkumina -żółty barwnik wytwarzany z kurkumy
- E - 160a: karoteny - pomarańczowo- żółte barwniki uzyskiwane z roślin
- E - 160c: kapsantyna - pomarańczowy barwnik otrzymywany z papryki
- E - 161b: luteina - żółty barwnik uzyskiwany min. z żółtka jaj kurzych
- E - 162: czerwień buraczana - czerwony barwnik uzyskiwany z buraków
http://www.food-info.net/pl/e/e100-200.htm
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitka » 14 wrz 2010, 23:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Matko toż to noc :roll:
::dobranoc::
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez Bulinka » 15 wrz 2010, 07:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
widze ze sie gesta sytuacja zrobila na forum :) ale ja sie nie wypowiem bede neutralna hihihiihih
ja jeszcze w lozku leze jakos mi ciezko wstac ;/ mam dzis wielkiego lenia moj synus jeszcze spi wiec ja sobie pozwolilam na jeszcze chwilke polezakowac :)
wiecie co ....... coraz blizej do operacji a ja sie coraz bardziej boje :( jakos mi sie tak dziewnie robi glupie uczucie strasznie
u mojego synka ledwo sie zaczal rok szkolny a tu juz zaraz wywiadowka :) no ale moj maz niestety nie moze pojsc bo bedzie w pracy ja juz bede po operacji wiec o wyczynach mojego" anioleczka " poslucha moj tata ":)
no nic uciakam jeszcze chwilka relaksu i trezba w koncu wstac bo korzenie puszcze w tym lozku :)
milego dziaonka babeczki :)
-
- Bulinka
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez ewela119 » 15 wrz 2010, 10:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A teraz dalsza czesc wypowiedzi :-) Mala ma urodziny 25 wrzesnia i dopiero wtedy miala dostac malego slodkiego kotka, ale my sami z mężem nie moglismy sie juz doczekac :-D wiec kotek jest u nas od niedzieli, powiem Wam ze mam normalnie skaranie boskie z tym kotem :oops: O ile zwierzaczek jest slodki i w miare grzeczny to corka zachowuje sie jakby diabel w nia wstapil :evil: Malo biednego zwierza nie zameczy, jeszcze zanim go przywiezlismy odbylam z nia rozmowe na ten temat, po przywiezieniu go pokazalam jej "instrukcje obslugi kota" a ona nic. Mowi tylko dobrze i za chwile znow go meczy, ciaga, dusi i w ogole, wczoraj biedaka dopadla jak ja siedzialam na kibelku no i tak go zmaltretowala ze biedak jak sie w koncu wyrwal to schowal sie w naszym lozku pod koldre i ze stresu posikal sie na samym srodku co odkryl dopiero wieczorem mąż kladac sie spac, musialam mu ocalic zycie juz po raz kolejny tego dnia :twisted: Juz nie wiem co mam robic i jak jej tlumaczyc ze tak nie wolno :?: Probowalam juz wszystkiego, lacznie z grozba ze go oddamy ale nic nie pomaga :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez dorcik101 » 15 wrz 2010, 10:24 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A jesli jestes bardzo negatywna osoba to poszukaj innego forum mnustwo tu takich wiec odnajdziesz sie gdzies.
Kolejna rada najlepiej zaloz nowe konto z innym imieniem i zacznij od poczatku z usmiechem a nie krytyka.
A co do Agg to dziewczyna ma mnustwo do powiedzenia nie ze wszystkim musisz sie zgadzac ale to tez nie daje ci prawa do tego zeby byc niemila bo takich emocji nam tu nie potrzeba.
My sie tu laczymy a nie dzielimy! :mrgreen:
-
- dorcik101
- Raczkujący
Napisane przez Bulinka » 15 wrz 2010, 11:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja sama w domu bo moj diabelek jest w szkole wiec mam chwile do siebie o ile mozna to tak nazwac bo robie obiad ale w ciszy i spokoju :)
ewela119 napisał(a): Ja bym znalazla jednak osobe ktora madrzy sie bardziej, do tego bardzo czesto jest chamska i poprostu bezczelna, rowniez jest kobieta, mysle ze dziewczyny wiedza o kim mowa :wink:
ewela czy mogal bym sie ja sdowiedziec o kim mowa bo jestem tu od niedawna i nie spotkalam sie nigdy z taka wypowiedzia :) jak nie chcesz na forum to wyslij mi na priva chciala bym byc uswiadomiona :)
[/b]
-
- Bulinka
- Raczkujący
Napisane przez agg » 15 wrz 2010, 12:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
nie odnioslyscie wrazenia, ze bombelek zalozyla tylko nowe konto by wypowiedziec sie na moj temat :?: moja intuicja (calkiem dobra) mowi mi, ze to jedna z forumowiczek tego watku. nie napisze kto, bo po co - niech nadal pisze pod "starym" nikiem.
Bulinka napisał(a):widze ze sie gesta sytuacja zrobila na forum :) ale ja sie nie wypowiem bede neutralna hihihiihih
gesta :?: raczej smieszna i zadna z forumowiczek zapewne nie bedzie sie wto bawic.
bo jak dorcik napisala
dorcik101 napisał(a):My sie tu laczymy a nie dzielimy! :mrgreen:
AMEN :-)
[ Dodano: Sro Wrz 15, 2010 13:56 ]
aha dziewczyny, JA NIE JESTEM PIELEGNIARKA, TYLKO ASYSTENTKA :!:
JEZELI WIEM COS WIECEJ NA JAKIS TEMAT TO SIE DZIELE TYM Z WAMI, ALE SA RZECZY O KTORYCH WY WIECIE ZAPEWNE WIECEJ :wink:
ja pracuje z doroslymi i w tym sie specjalizuje, ale interesuje sie bardziej dziecmi. no i dlatego tez nie podjelam jeszcze decyzji czy chcialabym zrobic dyplom z pielegniarstwa (i jaka specjalizacja) czy poloznictwa :roll: mam nadzieje, ze najblizsza przyszlosc i praktyka to zweryfikuja :wink: poki co lubie to co robie w tej chwili :smile:
:stokrotka: :stokrotka: :stokrotka:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez malaroksi » 15 wrz 2010, 13:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No i teraz będzie tak ,
agg narzuca nam jak wychowywać dzieci,
bogini8 co mamy jeść,
ewela119 że mamy mieć koty,
dorocik ciążę ,
bulinka choroby,
syjonka jedzenie bez E
itd nie jestem w stanie wszystkich wymieniać,
ale tak pomyślałam że to może jakiś chłopak który tu zajrzał przypadkiem ?
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Kitka » 15 wrz 2010, 13:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Pogoda cudna normalnie, nienawidzę wiatru! Za to posprzątałam sobie w domku i firanki uprałam. Ja już całkiem zdrowa, synio kończy katar :grin:
Teraz czas oczekiwania u nas, bo w sobote moi rodzice przylatują. Bardzo się cieszę :mrgreen:
ewela Wiem o kim piszesz, też ją zauważyłam :wink:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez dorcik101 » 15 wrz 2010, 13:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
zapmialas dodac ze ty narzucasz zeby na car boot skoczyc
ja wybieram sie w tym tygodniu i to wszystko przez ciebie
Dzieki
-
- dorcik101
- Raczkujący
Napisane przez Bulinka » 15 wrz 2010, 13:24 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg tak masz racje smieszna sytuacja ja poprostu zjadlam slowa i nie moglam dobrego dobrac wiec napisalam gesta :)
no wlansie tak siedzie i myslie i moze faktycznie to ktoras z forumowiczek byc moze tego forum albo taka conie ma co ze soba robic i czyta i pisze takie rzeczy
ja jak bylam w ciazy z synkiem to bylam na innym forum i tam to bylo forum zamkniete dla osob obcych tylko po zaproszeniu od osoby ktora juz jest na tym forum mozna bylo sie dolaczyc :) mysle ze to dobry pomysl by byl ale nie wiem jak z wykonaniem
a moze dziewczyny jest mozliwosc zablokowania naszego watku tylko dla nas do wgladu jak myslicie jest taka opcja ( pytam bo nigdy nie bylam adminem i sie nie interesowalam takim czyms ale wiem ze chyba jest taka opcja )
ide po malego do szkoly odezwe sie pozniej papa
-
- Bulinka
- Raczkujący
-