TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez wacos » 22 paź 2011, 07:29 TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

Witam

kupiłem stację multimedialną do mojego auta, ma praktycznie wszystko w tym nawigację. Ta która jest zainstalowana w miarę działa, ale nie ma to jak tomtom.
Próbowałem już wszystkiego, 2 tygodnie spędziłem na przeszukiwaniu różnych zagranicznych forów i próbach instlacji no i doszedłem do wniosku, że chyba jednak nie da sie zainstalować tomtoma (navigator) na WIN CE 6.0.

pytanie moje jest takie, czy jest tu jakaś osoba, która by to zrobiła lub już ma zainstalowanego tomka na tym systemie?
musi to bys navigator, inne wersje nie pójdą na 1000%.

dzięki
pozdro

wacos
Początkujący
 
 
Posty: 23
Wiek: 40
Dołączył: 28 lip 2008, 16:32
Lokalizacja: Pelsall/ Łódź/ Wałcz
Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Draco » 22 paź 2011, 11:46 Re: TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

nie bawilem sie do tej pory win CE ale instalowalem chyba wszystkie typy map i nawigacji pod win mobile i nie bylo najmniejszych problemow, no sam tom tom ogolnie mi sie nie podoba i nie uzywam tom toma ale to kwestia gustu. wydaje mi sie, ze jest sposob aby to zainstalowac, trzeba by tylko sie pobawic.

Dodano: -- 22 paź 2011, o 11:47 --

ps. mozesz sprobowac zainstalowac tom toma na karcie i otwierac go z karty bez instalowania na win CE, powinno dzialac bo tak tez robilem.

Draco
Zaangażowany
 
 
Posty: 1052
Wiek: 39
Dołączył: 4 sie 2008, 17:00
Lokalizacja: Worcester

MężczyznaPostNapisane przez wacos » 22 paź 2011, 14:11 Re: TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

Draco napisał(a):ps. mozesz sprobowac zainstalowac tom toma na karcie i otwierac go z karty bez instalowania na win CE, powinno dzialac bo tak tez robilem.


tak właśnie robię, instaluję TT na karcie, następnie mapy, nastepnie wkładam kartę do urządzenia, TT sie odpala, ale pokazuje, że kod do mapy jest nieprawidłowy, po kilku próbach wywala błąd o braku pamięci do odpalenia TT i tak za każdym razem , oto filmik pokazujący jak to zrobić TUTORIAL, niestety u mnie na finale pokazuje, że mapa ma zły kod, próbowałem już chyba z 5 różnych map, wszystkie oczywiście kompatybilne z tą wersja navcore...
pozostaje mi tylko chyba poczekać gdy jakiś magik zrobi to porządnie..

TT napewno chodzi na WIN CE 5.0 co do 6.0 mam duże wątpliwości...

wacos
Początkujący
 
 
Posty: 23
Wiek: 40
Dołączył: 28 lip 2008, 16:32
Lokalizacja: Pelsall/ Łódź/ Wałcz
Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Draco » 22 paź 2011, 14:32 Re: TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

nie masz instalacji tt razem z mapami? cos mi sie wydaje, ze dlatego ja wywala bo dogrywasz osobno. ale teraz po czescie zgaduje, tt instalowalem ostatni raz daaawno temu i nie pamietam czy ma instalki bezposrednio z mapami...

Dodano: -- 22 paź 2011, o 14:38 --

nie ogladalem calosci tego tutorialu ale widze, ze trzeba otwierac to przez emulator wince, poszukaj wersji instalacyjnej tomtoma pod zwyklego windowsa i zainstaluj bez zadnych emulatorow, jako miejsce docelowe podaj karte

Dodano: -- 22 paź 2011, o 14:41 --

ok znalazlem to dla ciebie:
http://chomikuj.pl/robson2011/Nawigacje ... (+PDA_PNA+)+!
musi isc, nie ma bata

Draco
Zaangażowany
 
 
Posty: 1052
Wiek: 39
Dołączył: 4 sie 2008, 17:00
Lokalizacja: Worcester

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 22 paź 2011, 15:11 Re: TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

Z tego co pamietam instalka jest osobno bez map.

Byc moze poprostu nie skrakowales map?
...
Avatar użytkownika
Thomas
Zaangażowany
 
 
Posty: 1370
Wiek: 37
Dołączył: 2 wrz 2006, 19:42
Lokalizacja: Hill Top, W brom
Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez TheRektor » 22 paź 2011, 18:13 Re: TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

@wacos takie pytanie mam, czy kiedy kolwiek "krakowałeś" TT? To o czym piszesz świadczy o tym że coś zostało niepoprawnie wgranie/podmienione/wygenerowane. Masz do poczytania: http://peb.pl/search.php?searchid=200404211
...no i masz babo plecak.

TheRektor
Rozeznany
 
 
Posty: 163
Dołączył: 16 sty 2010, 18:10
Lokalizacja: Mint Lxde & Xfce
Reputacja: 11
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 23 paź 2011, 06:00 Re: TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

Thomas napisał(a):Byc moze poprostu nie skrakowales map?


/agree 100%

TomTom się nie uruchomi, jeśli nie masz wygenerowanego meta pliku do map dla danej karty.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony
 
 
Posty: 2527
Dołączył: 6 gru 2008, 12:19
Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez samotny » 23 paź 2011, 07:21 Re: TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

Zgłoś problem do sprzedawcy lub do holendrów ktoś na pewno zaradzi.

samotny
Rozeznany
 
 
Posty: 242
Dołączył: 21 wrz 2008, 17:17
Reputacja: 29
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez wacos » 23 paź 2011, 10:33 Re: TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

Wszystko porobiłem jak trzeba, tzn mapy spatchowane, meta wygenerowana itp. na emulatorze WIN CE 6.0 TT działa mapy też,
tylko, że problem leży w tym niestety, że mapy należy aktywowac jeszcze w urządzeniu, a to już jest problem, bo jak podłączyć się pod radio, tzn. jest wejście usb ale tylko na pendrive albo coś w tym stylu, więc raczej nie ma szans na aktywację
dzięki za pomocne posty
pozdro

wacos
Początkujący
 
 
Posty: 23
Wiek: 40
Dołączył: 28 lip 2008, 16:32
Lokalizacja: Pelsall/ Łódź/ Wałcz
Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 23 paź 2011, 12:05 Re: TomTom na Win CE 6.0 w samochodzie ?

wacos napisał(a):(...)
tylko, że problem leży w tym niestety, że mapy należy aktywowac jeszcze w urządzeniu,(...)

hmmm dziwne. Na HTC mapy aktywowane na tej samej karcie co tomtom działały na innym fonie bez zarzuty. No cóż. Co producent, to rozwiązanie :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony
 
 
Posty: 2527
Dołączył: 6 gru 2008, 12:19
Reputacja: 183
SzanowanySzanowany


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Ostatni post
Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników