Best Connection - pytanie

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MężczyznaPostNapisane przez Sebastian81 » 9 mar 2013, 20:17 Best Connection - pytanie

Witam.
Mam pytanie do osób pracujących bądź tych, którzy mieli doświadczenia z tą agencją. Chodzi mi o system rozliczania , który stosuję ta firma. Potrącają pewną kwotę z tygodniówki na poczet innej firmy która "dba" o podatki i inne rozliczenia. Chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Sebastian81
Początkujący

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 9 mar 2013, 21:47 Re: Best Connection - pytanie

wyglada tak ze ty musisz zaplacic kolo 20 funtów tygodniowo za to ze firma wystawi ci payslipa w necie którego sam sobie wydrukujesz z ich strony....jesli system umbrella to pewnie bedziesz musial zbierac rachunki i im zanosic i wypelniac forme a oni beda to przeliczac i odciagac minimalny tax i nin..

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez piopaw » 10 mar 2013, 00:41 Re: Best Connection - pytanie

Lepiej zostań przy stary sposobie rozliczania.

piopaw
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Sebastian81 » 10 mar 2013, 22:36 Re: Best Connection - pytanie

Dzięki za odpowiedzi. To nie jest system umbrella tylko inny i z tego co się dowiedziałem stosowany tylko w BC. A co do starego sposobu rozliczania to firma tylko to " zaoferowała". W sumie zobaczymy jak to będzie wyglądało.
Pozdrawiam

Sebastian81
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez GregoryM » 11 maja 2013, 12:44 Re: Best Connection - pytanie

THe BC jest raczej solidną agrencją, jednakże mają do ludzi stosunek można rzec
"lekce sobie ważący". Na moim przykładzie jeśli nawet znasz nieźle angielski wmówią Tobie
że tak nie jest. Obawiam się że jesli ktoś mialby "doła" to wmówią Ci ... Schizofrenie.
Boję się aplikować do tej agencji ..

GregoryM
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kamila.zie » 11 maja 2013, 19:35 Re: Best Connection - pytanie

znam kilkoro ludzi którzy nie mówia super po angielsku i dla nich bez problemu pracują. Ba, znam nawet osobę która prawie wcale nie mówi po angielsku a wszystkie sprawy załatwia za nią ktoś inny i jakoś pracownicy BC nie maja z tym problemu..
kamila.zie
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez GregoryM » 12 maja 2013, 07:37 Re: Best Connection - pytanie

..Może ci znajomi mają więcej szczęścia, Ja do nich nie mam .., pewnie maja kryteria przyjmowania ludzi do pracy ... a w ogóle angole sa fałszywi..

GregoryM
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny