Property developer
Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;
witam, mam pytanie, dzis tak sobie myslalem o kolesiach co kupuja domy. Czy jak zalozy sie dzialalnosc gospdarcza (self employed) jako property developer, czy jest jakas szansa ze dostanie sie jakis kredyt na pierwszy depozyt za dom badz na remont domu? Mowa tu oczywiscie o domie ktory jest do remontu i ktory potem sie sprzeda.
Prosilbym o sprawdzone informacje.
Dzieki
-

-
walsall89
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: -2
Bardzo ciekawe, ale pytanie bylo inne. Nie pytalem czy mi sprzedadza ten dom na aukcji, wiec daruj sobie. Nie masz co robic? Nudzisz sie ? To jednak prosilbym bys nie komentowal tutaj jak nie znasz odpowiedzi na moje pytanie.
-

-
walsall89
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: -2
Więc, po pierwsze, status self-employed nie czyni Cię w niczym uprzywilejowanym.
Idąc do banku po pożyczkę biznesową musisz przedstawić business plan, w którym udowodnisz, że będą z tego pieniądze.
Drugie, kupno domu do remontu jest jak ruletka, więc jaka jest Twoja gwarancja że coś na tym zarobisz, tym bardziej że ceny domów idą w dół.
Chcesz kupić dom do prywatnego użytku, nie ma problemu. Prosisz o mortgage, masz finansowe zabezpieczenie, dostaniesz pieniądze.
Wiesz co to sarkazm? Więc z tą aukcją to był właśnie sarkazm.
-

-
VA
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 112

Alez Ty kombinujesz...
Chcesz sie starac o kredyt na dom, do tego jeszcze kredyt na depozyt no i jeszcze jakas pozyczka na remont, a na sam koniec dom wynajac swojej matce, ktora bedzie pobierac na niego housing benefit???
Nie oceniam ale obys nie przekombinowal.
-

-
Nadijka
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 8
autorze nikt ci nic nie da na piekne oczy
bank udziela kredytu wszystkim po równo
kolesie co kupuja domy to tacy co maja duzo kasy na start potem kupuja nastepne z zysków z tych pierwszych
kupuja domy do generalnego remontu remontuja i maja
oni ich z kapelusza nie biora;)
mam takiego zioma co ma 7 domów i niesamowicie ciezko było mu kupic pierwszy bo zaden bank sie nie kwapił
jesli masz kase na start to wygrałes jesli nie ..to chodz mi pomóz w sprzataniu ;) zawsze to jakies zajecie niz bezczynna nuuuda
-

-
Ivoneczka23
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 40
Wracajac do tematu....
Pytalam Sue T., Morgage Advisor z Halifaxu....sprawa z domami do remontu wyglada nastepujaco.
1. Depozyt posiadac musisz zeby ubiegac sie o kredyt na reszte wartosci domu, przynajmniej 10% niezaleznie od tego czy jestes osoba prywatna czy masz zalozona firme
2. Jezeli dom jest do remontu, przychodzi Pani/Pan z banku i ocenia co trzeba zrobic i wycenia szacunkowo ile by to kosztowalo. Sporzadza liste co musisz zrobic (podstawowe rzeczy oczywiscie np elektryka, okna, ogrzewania etc) i dopoki tego nie zrobisz, nie otrzymasz kredytu (to jest na jakichs innych zasadach niz normalny kredyt hipoteczny)
3. Jesli chodzi o aukcje to zapraszam, kolejna odbywa sie 24-go maja w Villa Park.
-

-
Nadijka
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 8
Powrót do FINANSE